πρώτη σελίδα
Επι του πιεστηρίου:
# ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ #
πίνακας άρθρων  εφήμερα άρθρα  επιλεγμένοι σύνδεσμοι  φίλοι & συνεργάτες  αποστολή άρθρων   
 
κλίκ για τα νέα της γραφομηχανής
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 

 

εγγραφή στο RSS Feed του Στύξ.

Βρείτε μας στο Facebook
 
ΑΠΟΦΑΣΗ- Η εφημερίδα φάντασμα

πίσω   πίσω   εκτύπωση   εκτύπωση ημερομηνία : 24/01/2006

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:

Μία φωνή διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση

 

Οι Συντάκτες της εφημερίδας ΑΠΟΦΑΣΗ, εξέδωσαν έντυπο διαμαρτυρίας εντείνοντας τον αγώνα τους κατά της εργοδοσίας που συνεχίζει να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα, ενώ έχει εξαφανιστεί πάνω σε νταλίκα που κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση. Το έντυπο με τον τίτλο: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, αποτελεί φωνή διαμαρτυρίας και για την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών, που με τη στάση τους άφησαν να εξελιχθεί το πρόβλημα σε θρίλερ σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν την επίσχεση.

 

Εισήγηση Στάθη Καγιαλέ στο Μικτό Συμβούλιο για νέα ΣΣΕ και εργασιακά

 

Στη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ της 18/01/2006, για τα εργασιακά, ο εκπρόσωπος των Συντακτών της εφημερίδας ΑΠΟΦΑΣΗ Στάθης Καγιαλές στην εισήγησή του ανέφερε ότι τα «φρούτα εποχής», βλέπε «παγκοσμιοποίηση», «ανταγωνιστικότητα», «σύγκλιση» την χρεώνονται οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό, πέρα από τα ποσοστά της αύξησης που πέφτουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα πρέπει επιτέλους να τεθεί στους εργοδότες και ευρύτερα στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο «σύγκλιση μισθών».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν μπορεί τα 1.400 ευρώ της ελληνικής ΣΣΕ να αντιστοιχούν σε 4.900 ευρώ του μισθού του Γερμανού δημοσιογράφου. Με τους ρυθμούς που κινούνται κυβέρνηση και εργοδότες, μπορεί η σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας να γίνει σε 20 χρόνια, αλλά η σύγκλιση στις αμοιβές δε θα γίνει ούτε σε 150!».

Επιπλέον ανέφερε, ότι δεν έχει καμία αξία να υπογράφονται κάθε φορά οι ΣΣΕ και να μην τηρούνται ποτέ από τους εργοδότες, αφού οι ίδιοι τις καταστρατηγούν και επιβάλλουν δικούς τους κανόνες έξω από κάθε έννοια νομιμότητας.

Στην ατζέντα, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να μπουν και τα «μπλοκάκια» και η μαύρη (άμισθη) εργασία, καθώς πρόκειται για δύο κραυγαλέες περιπτώσεις καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας. «Αμείβονται με δελτία παροχής συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στην ΑΠΟΦΑΣΗ, μέχρι και αρχισυντάκτες είχαν στα μπλοκάκια! Εκεί, από την πρώτη μέρα δεν τηρούνταν οι ΣΣΕ και είδατε που πήγε η βαλίτσα!... Μας άφησαν απλήρωτους, φόρτωσαν την εφημερίδα σε μια νταλίκα και κινούνται προς άγνωστη κατεύθυνση…».

Για τη λειτουργία και αναβάθμιση του Μικτού Συμβουλίου, τόνισε ότι «δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά τις εξαγγελίες, αφού για τα μέλη του οργάνου δεν διαθέτει το Δ.Σ. ούτε αίθουσα, ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό (κομπιούτερ, τηλέφωνο… καρέκλες), παρά την διατύπωση σχετικού αιτήματος από την προηγούμενη θητεία του στο Μικτό ως εκπροσώπου των Συντακτών της ΑΠΟΦΑΣΗΣ, που όμως, παρέμεινε… αίτημα!».

Επίσης διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Δ.Σ. να συγκαλέσει το Μικτό την ημέρα εκδίκασης ομαδικών αγωγών των Συντακτών της ΑΠΟΦΑΣΗΣ για μη καταβολή δεδουλευμένων, αντί να κινητοποιήσει το σώμα (και να κάνει το ίδιο σε κάθε δικαστικό αγώνα συναδέλφων) έξω από το δικαστήριο. Τόνισε δε, ότι «αν δεν τελείωνε η δίκη νωρίς, το Μικτό θα συνεδρίαζε με θέμα τα εργασιακά… ερήμην του εκπροσώπου της ΑΠΟΦΑΣΗΣ», που όπως υπενθύμισε, «δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα καμία συνεδρίαση». 

Τέλος κατέθεσε πρόταση να απαιτήσει το Δ.Σ. από τους εργοδότες την απαλλαγή των εκπροσώπων από την εργασία τους την ημέρα συνεδρίασης του Μικτού, προκειμένου να ασκούν ελεύθερα και χωρίς πίεση χρόνου το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα. Και φυσικά, χωρίς την πίεση των εργοδοτών, που έχουν κάθε λόγο να παρεμποδίσουν τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα για ευνόητους λόγους, με πρόσκομμα τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. 

 

Κυνηγοί... νταλικών

 

Σε αναφορά ότι συνάδελφοι κάποιου μέσου είναι στη χειρότερη μοίρα, ο Στάθης Καγιαλές, με παρέμβασή του στο προεδρείο, ζήτησε να μην επιχειρούνται συγκρίσεις μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται, αλλά να επιδιώκονται άμεσα λύσεις. Και εξήγησε ότι με αυτή τη λογική τα χειρότερα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΑΠΟΦΑΣΗΣ, τονίζοντας ότι: Δεν είναι απολυμένοι. Δεν είναι καν… εργαζόμενοι για τους εξαφανισμένους εργοδότες. Κυνηγοί νταλικών είναι, απλήρωτοι από το Μάιο του 2005!

 

Περισσότερα στο site:  www.kayales.gr

 

 
Σχεδιασμός & Ανάπτυξη squid.gr™ κατεβάστε τον τελευταίο firefox