Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

H δίκη του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς διακόπηκε πάλι, για λόγους υγείας.

 

Ο Μιλόσεβιτς παραπονέθηκε ότι έχει πάθει εξάντληση, ενώ  έχουν αρχίσει να διατυπωνονται απόψεις που θέλουν τη δίκη να μην ολοκληρώνεται.

Οι οπαδοί του Μιλόσεβιτς, υποστηρίζουν ότι οι δικαστές στην Χάγη, που γνωρίζουν ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από υψηλή πίεση και έχει εξαντληθεί από γρίππη, ελπίζουν ασκώντας του αφόρητη πίεση να πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Ο δικαστής Μέη, διάβασε στο δικαστήριο την ιατρική γνωμάτευση, που τόνιζε τα καρδιακά προβλήματα του Μιλόσεβιτς και ζητούσε να περιοριστεί ο φόρτος εργασίας.

Αντ΄αυτού ο δικαστής έχει εντατικοποιήσει τη δίκη.

Αρκετοί είναι οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο της Χάγης, που έχουν πεθάνει πριν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία. Υπάρχει και η μελανή περίπτωση του θανάτου του Κροατο-Σέρβου Σλάβκο Ντοκμάνοβιτς, που επίσημη ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο περί αυτοκτονίας, για να αμφισβητηθεί από συγγενείς και φίλους του.

Η περίπτωση Ντοκμάνοβιτς, προκαλεί έκδηλους φόβους και για την τύχη που ενδεχομένως επιφυλάσσεται  στον Μιλόσεβιτς, όταν μάλιστα επανειλημμένα έχει προβληθεί από τα δυτικά Μέσα ότι οι γονείς του είχαν αυτοκτονήσει.

Όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει η καταδίκη του προέδρου Μιλόσεβιτς θα αποτελέσει δικαίωση για τους φονικούς αμερικανικούς βομβαρδισμούς με αφορμή τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, με τα οποία δαιμονοποιήθηκε τότε ο Μιλόσεβιτς.

Η άναδρη τακτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ με τις ανελέητες επιθέσεις εναντίον μικρών χωρών (για να παραδειγματίζονται όλοι και να καταλαβαίνουν ποιος είναι ο κυρίαρχος του Κόσμου) καταστρατηγεί κάθε έννοια περί Δικαίου την οποία κατόπιν επιθυμούν να εφαρμόσουν μέσω «διεθνών δικαστηρίων» οι νικητές.

Αυτό φάνηκε με τους εκατοντάδες κρατούμενους πέραν από κάθε νομιμότητα διεθνούς δικαίου, στη βάση Γκουαντάναμο, μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν και τα σχέδια που έχει εξυφάνει ο πρόεδρος Μπους, να στήσει δικαστήριο για να δικάσει το Σαντάμ Χουσεΐν, μετά τίς νέες επιχειρήσεις που σχεδιάζει εναντίον του Ιράκ.

 

Ενώ πολλοί αμερικανόδουλοι άκριτοι υμνητές της αμερικανικής πολιτικής , παρομοιάζουν τις δίκες αυτές με της Νυρεμβέργης (1945-56), δεν έχουν διαβάσει το σκεπτικό της που καταδίκαζε ..... «εκείνους που εξαπολύουν επιθετικούς πολέμους» τους οποίους χαρακτηρίζει «διεθνές έγκλημα που ξεπερνά τα έλλα εγκλήματα πολέμου επειδή εμπεριέχει το δόλο εξ αρχής».

Όπως έγραψε στην Chicago Tribune ο Γουόλτερ Ρόκλερ, από τους εισαγγελείς στη δίκη της Νυρεμβέργης , για τους εγκληματίες Ναζί, «τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο δεν μπορούν να θεωρηθούν γενοκτονία, ενώ οι βομβαρδισμοί των αμερικανικών αεροσκαφών εναντίον αμάχων, συνιστούν έγκλημα πολέμου!».

 

Στη Χάγη προετοιμάζουν σιωπηρά τη δολοφονία του Μιλόσεβιτς.
Των Jared Israel και

Vladimir Krsljianin

 

Το θέαμα που προετοίμαζαν να δώσουν από το δικαστήριο της Χάγης δεν τους βγαίνει φαίνεται. Η δίκη-σόου, δεν πηγαίνει και τόσο καλά για τους σκηνοθέτες της και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε αντίστροφα.
Ετσι κατά μεγάλα διαστήματα μας κάνουν να ξεχνάμε και την ύπαρξή της.
Εντυπωσιακά ανθεκτικός ο Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς αντιμετώπισε όλες τις κατηγορίς και τα χαλκευμένα στοιχεία με τα οποία οι ΝΑΤΟϊκοί προσπάθησαν να τον στριμώξουν. Αποτέλεσμα να ακολουθήσει πλήρης αποσιώπηση της δίκης από τα δυτικά Μέσα.
Μια και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Μιλόσεβιτς με τα μέσα που είχαν προγραμματίσει προσπαθούν τώρα να τον εξωντώσουν με τις μεθόδους που πολύ καλά γνωρίζουν μια και δεν είναι η πρώτη φορά που τις εφαρμόζουν.
Στις 31 Οκτωβρίου ο Μιλόσεβιτς υπέστη ένα καρδιακό επεισόδιο λόγω εξαιρετικά υψηλής πίεσης, απότοκο της έντασης που ζεί όλο αυτότ ο διάστημα της φυλάκισής του και της δίκης.
Η κατάστασή του χρειάζεται καρδιολογική παρακολούθηση.
Ο δικαστής Μέη, που έχει αναγνώσει ενώπιον του δικαστηρίου την κατάσταση της υγείας του Μιλόσεβιτς, εντατικοποίησε την διαδικασία.
-Ετσι ενώ ως τώρα η διαδικασία στο δικαστήριο έληγε στοις 14.00, τώρα επεκτάθηκε ως τις 17.00.
-Το κελί του Μιλόσεβιτς, όπου επιστρέφει αργά, έχοντας να διαλέξει ένα σύντομο περίπατο ή να δειπνήσει, βρίσκεται σε παλιά ναζιστική φυλακή. Τα παράθυρα παραμένουν ερμειτικά κλειστά. Και η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά υγιεινή μπορεί να θεωρηθεί.
-Το φαγητό που του προσφέρεται είναι χαμηλής ποιότητας γεμάτο λιπαρά, χωρίς λαχανικά κάθε άλλο παρά δίαιτα που απαιτείται για έναν καρδιοπαθή.
icdsm@aol.com
http://emperors-clothes.com/

Subscribe in a reader Facebook page Follow me