Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

                                                                          

                                                           Του Κώστα Μπετινάκη

    Σε εθνικό δίκτυο προβλήθηκαν oι Βρυκόλακες, από πέντε ιδιωτικά κανάλια.

Μόνη απούσα από τη χτεσινή σεμνή καλά προμελετημένη τελετή, η συμπαθής εκείνη τηλεπαρουσιάστρια της ΕΡΤ (στο δημοψήφισμα), να μας πει με λυγμική φωνή πως "μεταδόθηκε μήνυμα του Μεγαλειότατου".

Τη θέση της όμως φρόντισε να πάρει  κονφερασιέ της τηλεόρασης που θέλησε να μας πείσει πως "πέντε συνεργάτες του καταμέτρησαν χίλια τόσα τηλεφωνήματα που αποφάνθηκαν ότι η εμφάνιση του τέως προκάλεσε ευνοϊκά σχόλια- 93%.

 

Την ίδια ώρα με τη συγκινητική συνέντευξη "μου πήραν το σπιτάκι μου", το ΡΙΚ μετέδιδε συνέντευξη Χριστόφια. Αλλά κανένας υπεύθυνος δεν σκέφτηκε να γυρίσει το κουμπί -όχι μόνο χτες, αλλά κάποιο από αυτά τα βράδυα- να δούμε τι λένε εκει κάτω για το θέμα που «δεν πουλάει» εδώ. Αλλά είμαστε έτοιμοι να το ξεπουλήσουμε.

 

Επίσης ούτε ένας δεν βρέθηκε να κάνει το συνειρμό της εμφάνισης του ζητήματος με τον «Τέως» σε μια καίρια στιγμή για το εθνικά ζητήματα.

Τί είδους εκβιασμός παίζεται;

Η μήπως είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αυτές τις μέρες;Κοίτα σύμπτωση. ρε!

 

Πραγματικά ένοιωσα λύπη που ο  Κοκός εξέφρασε την αγανάκτησή του επειδή βρίσκεται τόσα χρόνια στο Λονδίνο, αντί  στο Κορυδαλό, όπως οι σύντροφοί του πραξικοπηματίες.

Αφού κάποιος από τους σημερινούς ανιστόρητους θα έπρεπε να τον ρωτήσει αν θυμάται ποιος ήταν που υπέγραψε το διάταγμα της επιβολής του στρατιωτικού νόμου το 1967. Καθώς και όλα τα διατάγματα της χούντας –χωρίς να έχει αντιταχθεί σε κανένα- ώσπου κατάλαβε τη γκάφα του (αφού φυσικά κάποιοι του εξήγησαν) ότι έπρεπε να κάνει «ηρωική έξοδο».

 

Κρίμα, επειδή όταν του έδωσε μέσω δορυφόρου, την ευκαιρία ο συγκεκριμένος «δημοκρατικός σταθμός», (όπως τον αποκάλεσε ο αμφιλεγόμενος κονφερανσιέ του -που αυτή τη βδομάδα δεν του έκοψαν την εκομπή -για τρικ ακροαματικότητας) να ανταπαντήσει στις δηλώσεις Χριστοδουλάκη, ο Κωνσταντίνος  Γλύξμπουργκ, χαρακτήρισε τον υπουργό «νέο που δεν γνωρίζει ιστορία».

Ποιος επιτέλους την γνωρίζει;μόνον ο τέως;

Που είπε πως δεν επέστρεψε τόσα χρόνια κάνοντάς μας χάρη, «για να μη δημιουργηθεί ζήτημα».

Η μήπως πάλι εντολές εκτελούσε κάποιων που ήθελαν να τον κρατήσουν στην άκρη για να έχουν κάθε ενδεχόμενο...;

 

Οι δηλώσεις του λοιπόν έχουν ιστορική βαρύτητα, Σημειώστε λοιπόν, ότι τα χρήματα (του ελληνικού λαού- κάπου 4,5 δις) μας κάνει τη χάρη να τα χρησιμοποιήσει σε ένα διαφημιστικό κόλπο, που θέλει να φαίνεται ως ίδρυμα.

(Συγκινήθηκα πολύ όταν άκουσα το όνομα του ιδρύματος, και όταν άκουσα την ίδια τη σύζυγο του Τέως να μιλά στους δημοσιογράφους αγγλικά).

Τα χρήματα λοιπόν, θα επιστρέφονται στους δικαιούχους, σταδιακά, (όχι όλα φυσικά αλλά κάποιοι τόκοι, θα αποδίδονται με τη μορφή βιβλιαρίων προικοδότησης). Για να μη ξεχνάμε έτσι το Βασιλικό ίδρυμα, της αλήστου μνήμης  Φρειδερίκης. Και το αντικομμουνιστικό παιχνίδι που παιζόταν τότε, πάλι με τα χρήματα των φορολογούμενων.

 

Εμφανίστηκε λοιπόν, ο Τέως και έσπευσαν να τον προβάλουν όλα τα δίκτυα, μην χάσει η βενετιά βελόνι, να μας πει ότι δεν έφυγαν ποτέ  κοντέινερς από το Τατόι. Φαντάσματα βλέπαμε τότε, όπως και στη συνέντευξή του.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me