Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

1967 – 2007: Από τις μικρές
χούντες σε μια μεγάλη

 

 του Σπύρου Κομίνη

 Την 21η Απριλίου του 1967, η Ελλάδα ξύπνησε και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Την είχαν βάλει στο γύψο, πράκτορες της CIA, που παρίσταναν τους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού. Για το πραξικόπημα εφαρμόστηκε το σχέδιο του ΝΑΤΟ "Προμηθεύς". Ήταν η λογική συνέχεια άλλου σχεδίου με το εκπληκτικό όνομα "Περικλής", που παραπέμπει στη δόξα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και ...φρόντιζε για τη βία, τη νοθεία και τη ληστεία της αριστερής ψήφου, του 1961. Για 7 χρόνια η Ελλάδα εξευτελίστηκε παίζοντας το ρόλο της μοναδικής χώρας στην Ευρώπη, που είχε ποτέ πρωθυπουργό, πράκτορα της CIA. Η βασική αιτία που ποδοπατήθηκε το σύνταγμα, τέθηκαν εκτός νόμου τα κόμματα και άρχισαν οι συλλήψεις και τα βασανιστήρια, ήταν η Κύπρος. Για τους "συμμάχους" μας, είναι ένα "αβύθιστο αεροπλανοφόρο" με το οποίο μπορείς να ελέγχεις την περιοχή των πετρελαίων. Μόνο πράκτορες θα δεχόντουσαν να παραχωρήσουν τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, όπως και έγινε, από τον επίσης πράκτορα της CIA Ιωαννίδη, που ανέτρεψε τον συνάδελφό του Παπαδόπουλο. Αν και στρατιωτικοί, είχαν καταφέρει να διαλύσουν και το στρατό, εκτός απ΄ τη χώρα. Όταν πλέον κατέρρευσαν, η κυβέρνηση των πολιτικών δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την Τουρκία και να υπερασπιστεί την Κύπρο.

   Όπως και σήμερα που προωθείται το ηλίθιο σχέδιο για τη νέα Μέση Ανατολή της μεγάλης χούντας του κ. Μπους, έτσι και τότε, το σχέδιο ήταν το ίδιο. Υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον, ήταν το Ισραήλ που έπρεπε να επιτεθεί εναντίον των Αράβων. Εμείς έπρεπε να το διευκολύνουμε. Καμιά κοινοβουλευτική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Για την ακρίβεια δεν δέχτηκε να το κάνει ούτε η πρώτη χούντα και χρειάστηκε η δεύτερη.
Στα 40 χρόνια που μεσολάβησαν, ο κόσμος μίκρυνε και από τις μικρές χούντες, προχώρησε σε μια μεγάλη, που με τη βοήθεια υπερεθνικών οργανισμών, περιορίζει την κυριαρχία της κάθε χώρας. Χώρες εξακολουθούν μεν να υπάρχουν και να λειτουργούν στον πλανήτη, αλλά τα σύνορα τα οποία ξαναζωγραφίζονται όπου χρειάζεται, είναι γενικά μια εικονική πραγματικότητα για τις εταιρίες, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Εκείνες διεισδύουν παντού και μεταμορφώνουν τα πάντα. Έχει αλλάξει ακόμη και το σχήμα του ανθρώπινου σώματος, άσε τι γίνεται με το μυαλό. Ενώ πριν 40 χρόνια χρειαζόντουσαν τανκς για να μην απεργεί ο δούλος, ο οποίος είχε άποψη και οργανωνόταν και αντιστεκόταν, τώρα κανείς δεν έχει άποψη, όλοι μάχονται εναντίον όλων και οι εταιρίες μας εξηγούν πως πρέπει να ζήσουμε, πως πρέπει να σκεφτόμαστε κλπ.

    Εκτός από τα σύνορα, εικονική πραγματικότητα αποτελούν και τα κόμματα, μια και δεν εκπροσωπούν πια τίποτα, αφού έχουν παραχωρήσει τις εξουσίες τους σε εταιρίες σφυγμομετρήσεων, δημοσίων σχέσεων και δεξαμενών σκέψης. Η πολιτική δράση έχει καταργηθεί. Ο κόσμος τρέχει συνεχώς, γιατί ενώ πρώτα όταν σταματούσε τη δουλειά μπορούσε να σκεφτεί, τώρα σκέφτονται άλλοι γι΄ αυτόν και αυτός σκέφτεται μόνο πως θα αποκτήσει ακριβότερα προϊόντα. Άρα πως θα πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του. Είναι πια αυτό που λέμε "ανθρώπινο κεφάλαιο". Ο άνθρωπος έχει γίνει κεφάλαιο. Ξοδεύεται, δανείζεται, αγοράζεται, πουλιέται. Γι΄ αυτό, Θεός του είναι το προϊόν. Ο άνθρωπος ερωτεύεται πλέον προϊόντα και όχι ανθρώπους. Αυτό το θαύμα το πέτυχε η διαφήμιση. Μετά από πολυετείς και πανάκριβες έρευνες, μελετήθηκε σε βάθος η ανθρώπινη συμπεριφορά, οπότε τώρα δείχνοντας τις κατάλληλες εικόνες και λέγοντας τις κατάλληλες μαλακίες, μπορείς να κινείς εκατομμύρια ανθρώπους σαν ρομποτάκια και να κάνουν αυτό που θέλεις.

     Αυτός είναι και ο λόγος που η παγκόσμια χούντα, βομβαρδίζει όποιον δεν υπακούει στις διαφημίσεις. Η θα είσαι μουτζαχεντίν της εταιρίας ή θα είσαι με τον Μουλά. Αν βρεθείς στη μέση, συγνώμη, τότε είσαι παράπλευρη απώλεια. Της γρίππης των πτηνών...

Subscribe in a reader Facebook page Follow me