Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Ρωσία:  Η Σουηδία

κλιμακώνει την ένταση

στην Βαλτική

Φωτογραφία ερασιτέχνη που υποτίθεται πως δείχνει περισκόπιο υποβρυχίου κοντά στις σουηδικές ακτές.

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πιστεύει πως η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από τη Σουηδία για την «υποθαλάσσια δραστηριότητα από ξένο σκάφος» μπορεί μόνο να οδηγήσει στην υπονόμευση της σταθερότητας και να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή».

  Νωρίτερα, η Σουηδία είχε ανακοινώσει ότι «ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει βία» για να εξαναγκάσει το ξένο υποβρύχιο που επισημάνθηκε στη θαλάσσια περιοχή της να αναδυθεί».

«Πρόκειται για ψυχροπολεμικού τύπου ρητορική  που οδηγεί σε  κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή»  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας IgorKonashenkovστους δημοσιογράφους, το πρωί. Για να προσθέσει: «Δεν πρόκειται για ενίσχυση της ασφάλειας της συγκεκριμένης χώρας, αλλά για υπονόμευση των αρχών της ναυτικής οικονομικής δραστηριότητας στην Βαλτική».

Το σουηδικό ναρκαλιευτικό «Kullen» και σκάφος του λιμενικού ερευνούν για «ξένη υποθαλάσσια δραστηριότητα», στον κόλπο Νάμντο.


   Η Σουηδία ξεκίνησε την μεγαλύτερη μεταψυχροπολεμική επιχείρηση στην Βαλτική, πριν μία εβδομάδα με την δικαιολογία ότι "τα στρατεύματά της ερευνούν για πιθανή «ξένη υποθαλάσσια δραστηριότητα».

  Ήδη ρωσικές πηγές έχουν υποστηρίξει πως «αν το σουηδικό ναυτικό  δεν θέλει να σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών αλλά και τα νεύρα τους, θα πρέπει να κοιτάξουν προς τη μεριά της Ολλανδίας».

Ολλανδικό υποβρύχιο κλάσης Walrus

  Επειδή το ολλανδικό κλάσης Walrus ηλεκτρο-ντίζελ υποβρύχιο Bruinvis βρισκόταν στην Βαλτική την περασμένη εβδομάδα, πλέοντας όχι μακριά από την Στοκχόλμη.

  Τα σουηδικά Μέσα υποστήριξαν πως «η επιχείρηση ερευνά για την επισήμανση ρωσικού υποβρύχιου που έχει πάθει βλάβη στην υποθαλάσσια περιοχή».

Η Μόσχα, έχει αρνηθεί ότι οποιοδήποτε από τα υποβρύχιά της έχει υποστεί κάποια βλάβη και στην σημερινή ανακοίνωση αποκλείει το ενδεχόμενο οι Σουηδοί στρατιωτικοί να βρουν ρωσικό υποβρύχιο στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης.

 

Σουηδός στρατιωτικός  εκπρόσωπος δήλωσε το πρωί, ότι η έρευνες έχουν τερματιστεί και ότι όλα τα σκάφη που ερευνούσαν, επέστρεψαν στη βάση τους.

Ανακοινώθηκε πάντως,  ότι η περιοχή εξακολουθεί  να βρίσκεται υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση.

 

(RT.com)


 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me