Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

68 χρόνια από την ίδρυση 

του Ισραηλινού Κράτους 
και της Παλαιστινιακής καταπίεσης 
  Στις 11 Μαΐου, οι απανταχού Εβραίοι (και όλη η Δύση που υποστηρίζει το δημιούργημά της) γιόρτασαν με ποικίλες εκδηλώσεις την 68η επέτειο της ίδρυσης του θεοκρατικού κράτους του Ισραήλ. Την ίδια ημέρα, οι Παλαιστίνιοι τίμησαν την ημέρα μνήμης του καταστροφικού διωγμού τους,  την “al-Nakba”.
  Από τις ελάχιστες δυτικές εξαιρέσεις η βρετανική «Guardian» που έγραφε στις 15 Μαΐου: «Σήμερα είναι η 68η επέτειος της παλαιστινιακής Νακμπά, (καταστροφής). Του διωγμού των Παλαιστίνιων από τη Γη τους.
  Κι όσοι θυμούνται και τιμούν την ιστορική πραγματικότητα, αμέσως βρίσκονται στο στόχαστρο της ισραηλινής προπαγάνδας και κατονομάζονται ως αντι-σιωνιστές και αντισημίτες.
 Όποιος τολμά να αναφερθεί στην ιστορία της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής διαμάχης, κινδυνεύει να μπλέξει με τους πρόθυμους να τον κατατάξουν στους φιλοναζί, χωρίς να σκέφτονται πως οποιοσδήποτε παραλληλισμός εγκυμονείτ ο ενδεχόμενο να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Λόγω ακριβώς της ρατσιστικής πολιτικής που εφαρμόζει το κράτος του Ισραήλ, απέναντι στους Παλαιστίνιους.
 
 Εφτά δεκαετίες μετά τη Νακμπά και τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ,  από τις στάχτες της Παλαιστινιακής Πατρίδας, εξακολουθούν να παραμένουν τα ερωτηματικά γιατί το Ισραήλ εξακολουθεί να θεωρείται, «ειδική περίπτωση» στον κόσμο μας. 
 Υπάρχουν τόσα άλλα κράτη που δημιουργήθηκαν πολύ αργότερα, κι όμως δεν έχουν τύχει κάποιας ιδιαίτερης παγκόσμιας προσοχής.
 Η κατεχόμενη από το Ισραήλ παλαιστινιακή γη. Με κίτρινο σημειώνεται όπου έχουν περιορισθεί οι Παλαιστίνιοι (Χάρτης του ΟΗΕ).
 Αλλά να μην σταθούμε σήμερα σε μαθήματα ιστορίας αλλά να περάσουμε στην ωμή πραγματικότητα των σχέσεων Ισραηλινών και Παλαιστίνιων που βρίσκονται τόσες δεκαετίες σε αιχμηρή όσο και αιματηρή αντιπαράθεση.
 Απόδειξη ο χάρτης του ΟΗΕ που δείχνει τους ισραηλινούς οικισμούς εποίκων στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη. (Με σκούρο χρώμα οι περίκλειστοι και καλά φρουρούμενοι). 
 
  Σε αντίθεση με τους περισσότερους λαούς της Γης, (πόσο μάλλον της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής που καλύπτουν το «ισραηλινό άγος»), οι Παλαιστίνοι ζουν κάτω από την μπότα  ενός  υπερφίαλου κατακτητή. Για τον οποίο, μόνο λόγω αυτού και μόνο του λόγου μπορεί να θεωρηθεί «ιδιαίτερη περίπτωση». Επειδή δεν κρύβει το ρόλο του ως κατακτητή και αποικιοκράτη.  
# Ουδεμία άλλη αυτοαποκαλούμενη «δυτικού τύπου δημοκρατία», διαθέτει νόμους και πολιτικές πρακτικές που να βασίζονται σε εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις.
# Ουδεμία άλλη χώρα επιβάλει τη νομική  διάκριση «Ιουδαϊσμός», προκειμένου να διατηρεί ποσοστά 70% -30% Εβραίων-Αράβων για την Ιερουσαλήμ ή για τη Γαλιλαία, αποκηρύσσοντας την ιδέα  του κράτους «όλων των πολιτών».
# Ουδείς άλλος ηγέτης δυτικής χώρας θα διανοείτο να χαρακτηρίσει ως «απειλή» τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της χώρας σε δημοκρατική εκλογική διαδικασία, όπως είχε κάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάου τον περασμένο χρόνο.
  Αλλά η υποταγμένη σε εβραϊκά λόμπι κοινωνία των δυτικών πολιτικών, ανέχεται και γι’ αυτό φέρει ακέραιη την ευθύνη,  την προφανή αυτή αδικία στο Διεθνές Άδικο που γενικά επικρατεί στον κόσμο μας.
  Χώρια την καλά κρυμμένη βρετανική ενοχή  για την εξορία των Παλαιστίνιων από τη γη τους για να δημιουργηθεί -κατ’ απονομή- το κράτος του Ισραήλ το 1948.
  Από την άλλη κάπου-κάπου ακούγονται κάποιες αδύναμες φωνές ακόμη και μέσα στο Ισραήλ. Όπως αυτή που διαβάσαμε σήμερα στην «Χααρέτζ»,με τίτλο:
«Το Ισραήλ θα πρέπει να αναγνωρίσει την Ευθύνη του για τη Νακμπά, την Παλαιστινιακή Τραγωδία».
  Και να διαβάσουμε στη συνέχεια: «Για να υπάρξει πραγματική συμφιλίωση Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, το Ισραήλ θα πρέπει να αναγνωρίσει τι έχει κάνει στον παλαιστινιακό λαό όλα τα περασμένα 68 χρόνια»...
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me