Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αποκαλύψεις στον απόηχο
της δολοφονίας του Ρώσου
   πρέσβη στην Τουρκία
  Ολόκληρο το Χαλέπι απελευθερώθηκε πλέον από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η ανακοίνωση του γενικού αρχηγείου του συριακού στρατού αναφέρει πως «η ασφάλεια και η σταθερότητα επέστρεψε στην πόλη που απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες».
  Ο Σύρος πρόεδρος Bashar Αl Assad δήλωσε την Πέμπτη ότι η απελευθέρωση της πόλης, «αποτελεί νίκη όχι μόνο για τη Συρία αλλά και για όλους εκείνους που συνεισφέρουν αποτελεσματικά εναντίον της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν».
   Ρεπόρτερ του συριακού πρακτορείου SANA είχε νωρίτερα μεταδώσει πως «οι τρομοκράτες και οι οικογένειές τους εγκαταλείπουν το Χαλέπι με κατεύθυνση άλλες περιοχές».
 Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως άνδρες ειδικών μονάδων από τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες της «συμμαχίας των προθύμων» συνελήφθησαν από το συριακό στρατό στο Χαλέπι.
  Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου o μόνιμος πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ Bashar Ja' afari, τουλάχιστον 14 «στρατιωτικοί σύμβουλοι» από χώρες που ενισχύουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες - τους αποκαλούμενους «μετριοπαθείς», συνελήφθησαν από τις ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού.
  Πρόκειται για τους:
MutazKanoğlu – Τούρκος
David Scott Winer – Αμερικάνος
David Shlomo Aram – Ισραηλινός
Muhamad Tamimi – Καταριανός
Muhamad Ahmad Assabian – Σαουδάραβας
Abd-el-Menham Fahdal Harij– Σαουδάραβας
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Σαουδάραβας
Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Σαουδάραβας
Muhamad Hassan Al Sabihi – Σαουδάραβας
Hamad Fahad Al Dousri – Σαουδάραβας
Amjad Qassem Al Tiraoui – Ιορδανός
Qassem Saad Al Shamry – Σαουδάραβας
Ayman Qassem Al Thahalbi – Σαουδάραβας
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Μαροκινός
Απομένει να αποκαλυφθεί ο στρατιωτικός τους βαθμός.
 
  Δεν είναι κρυφό, αλλά έχει επίσημα ανακοινωθεί από τον βρετανό υπουργό Άμυνας, Michael Fallon, ότι Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν αποσταλεί στη Συρία «για να αποκαταστήσουν την μάχιμη ικανότητα των μετριοπαθών αντικαθεστωτικών ανταρτών» οι οποίοι υποχωρούν από το Χαλέπι. 
 Στην ανακοίνωση -φυσικά- αναφέρεται πως οι 20 στρατιωτικοί σύμβουλοι εστάλησαν «για να εκπαιδεύσουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
 
Ο απόηχος της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη
Τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν όσο και ο Τούρκος ομόλογός του Ερντογάν, διακήρυξαν πως η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα, αποτελούσε «πράξη προβοκάτσιας» με στόχο να εκτροχιάσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Συρία, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν.
  Είναι προφανές πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν ενεργά στην αιματηρή προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία μένουν έξω από αυτές τις συνομιλίες.
  Υπήρξαν φωνές στη Ρωσία, ακόμη και από ορισμένους βουλευτές, που υποστήριξαν πως η δολοφονία του Καρλόφ είχε σχεδιασθεί από αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς κύκλους.
 Το Χαλέπι απελευθερώθηκε από δυνάμεις του κυβερνητικού συριακού στρατού με τη βοήθεια Ρώσων, Ιρανών και Λιβανέζων συμμάχων του. 
  Κάτι που για πολλούς σχολιαστές υπήρξε στρατηγική ήττα για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που συγκαλυμμένα προσπαθούσαν να ανατρέψουν το καθεστώς στη Δαμασκό, χρηματοδοτώντας και ανεφοδιάζοντας με οπλισμό τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.
  Οι Ατλαντιστές, όσο και οι χώρες του Κόλπου που είχαν αναμειχθεί ενεργά στην αποσταθεροποίηση της Συρίας δεν αποδέχονται πως είναι παραγκωνισμένοι από το τρίγωνο Μόσχας-Τεχεράνης και Άγκυρας, στην προσπάθεια διαμόρφωσης της μεταπολεμικής Συρίας, μετά το τέλος της μάχης στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγάλη πόλη της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας.
  Στις εξελίξεις αυτές έρχεται να προστεθεί απόφαση του ΟΗΕ για τη δημιουργία μηχανισμού ο οποίος θα ερευνήσει «τα σοβαρά εγκλήματα» που έχουν πραγματοποιηθεί στη Συρία.
  Κάτι που οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν πως «είναι υποκριτικό», με δεδομένη τη στάση που ως τώρα έχει τηρήσει ο διεθνής αυτός Οργανισμός και τις προκαταλήψεις που έχει δείξει.
  Πάντως, η σχετική απόφαση του ΟΗΕ εγκρίθηκε την Τετάρτη με 105 χώρες να την έχουν εγκρίνει, ενώ 15 άλλες συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας να μην την εγκρίνουν.
Τ  ο ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε μια χώρα να ερευνηθούν από επιτροπή τα μέλη της οποίας ουδέποτε ήταν παρόντα στα γεγονότα που καλούνται να ερευνήσουν και ουδέποτε είχαν επισκεφθεί αυτή τη χώρα;
Υπενθύμιση για όσους έχουν χάσει τη μνήμη τους
  Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η «hurriyetdailynews.com» «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, τουρκικές δυνάμεις και οι υποστηριζόμενοι αντάρτες του FSA, μάχονταν με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών και πυρών πυροβολικού για την κατάληψη ενός νοσοκομείου και την γύρω περιοχή, στο κέντρο της al-Bab στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».
  Εμείς πάντως δεν είδαμε βίντεο με καταστροφές στο νοσοκομείο. Όπως εκείνες που μας έδειχναν συνεχώς τα δυτικά Μέσα κατηγορώντας τους Ρώσους πως βομβαρδίζουν νοσοκομεία.
  Τα Δυτικά Μέσα παίζουν έναν παράδοξο διπλό παιχνίδι: Από τη μια χρησιμοποιούν τα εγκλήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου για να δυσφημίσουν σχεδόν το σύνολο του Ισλαμικού Κόσμου και να προωθήσουν τον φόβο για την τρομοκρατία. 
  Από την άλλη κατηγορούν τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία (που ωστόσο είναι η μόνη ξένη δύναμη που νόμιμα έχει επέμβει στη Συρία, με αίτημα της συριακής κυβέρνησης) συνεχώς, για εγκλήματα πολέμου.
  Επόμενο είναι να σκεφθούν κάποιοι ανεξάρτητοι παρατηρητές (πόσοι άραγε υπάρχουν;) ότι τα δυτικά Μέσα δεν διαθέτουν (ή δεν θέλουν να έχουν) ιστορική μνήμη.
  Αν κάνουμε όμως έναν παραλληλισμό του Ισλαμικού Χαλιφάτου με τον Ναζισμό, (πόσο άραγε απέχει από εκείνα τα πρότυπα;) τότε τα δυτικά Μέσα θα πρέπει να θυμηθούν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τον αγώνα για την απελευθέρωση της Γαλλίας από τη ναζιστική κατοχή και πώς διεξαγόταν από τους δυτικούς συμμάχους.
  Κι όμως ουδείς έχει σκεφθεί να χαρακτηρίσει τους συμμάχους για εγκλήματα πολέμου εναντίον του γαλλικού λαού.
  Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από γαλλικές πόλεις της Νορμανδίας, λίγο μετά την απελευθέρωσή τους από τις συμμαχικές δυνάμεις.
Καέν, μετά το συμμαχικό βομβαρδισμό του Ιουλίου 1944
 
Σαιν Λο, Ιούλιος 1944
 
Σας θυμίζουν μήπως τις φωτογραφίες αυτές, κάτι από το βομβαρδισμένο Χαλέπι; 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me