Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Διέρρευσαν - ΔΕΝ υποκλάπηκαν 

από …Ρώσους hackers
όπως ήθελε η CIA
 
 Διαστάσεις πολιτικής υστερίας έχει πάρει η υπόθεση υποκλοπής των e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος. Όταν μάλιστα υπήρξε και προεδρική επιβεβαίωση ότι πίσω απο την διαρροή, συμμετείχε δάκτυλος του ...Κρεμλίνου μέσω Χάκερς.
 Στο βάθος βέβαια υποκρύπτεται η έντονη αντίδραση του φορτισμένου από την ήττα της εκλεκτής του αμερικάνικου κατεστημένου από τον φερόμενο από τις δημοσκοπήσεις αουτσάιντερ.
 Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τότε που οι «New York Times» δημοσίευσαν «τα συγκλονιστικά στοιχεία» που οδήγησαν την CIA να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο «…πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είχε καθοδηγήσει χάκερς να βοηθήσουν τον Ντόνλαντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές!»…
 Η είδηση σιγά-σιγά κατέκτησε τα συστημικά Μέσα των ΗΠΑ λαμβάνοντας διαστάσεις  υστερίας, μια και όπως όλα δείχνουν η εκλογική νίκη του Τραμπ, έχει ενοχλήσει το αμερικάνικο κατεστημένο.  
 Έφτασε στο σημείο να κυκλοφορήσει στις 29 Δεκεμβρίου «από κοινού Αναλυτική Αναφορά  (Joint Analysis Report) από το τμήμα εσωτερικής Ασφάλειας και το  FBI, η οποία ωστόσο αντιμετωπίσθηκε με μεγάλη επιφύλαξη από το εχέφρον κοινό. Μια και τα στοιχεία που παρατίθενται στην αναφορά, προκαλούν τουλάχιστον «λάθος συναγερμό» και περιλαμβάνουν ακόμη και «διείσδυση Ρώσων χάκερς σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας του Βέρμοντ»…
 Εξίσου ανησυχητικό, είναι πως μετά από τόσες εβδομάδες, ουδέν ουσιαστικό στοιχείο έχει παρουσιασθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα από το τον διευθυντή της Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ James Clapper που υποτίθεται ότι αποκάλυψε το …λαυράκι.
  Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται σάλος  χωρίς προφανή στοιχεία: O Kλάπερ θεωρείται από τους πρωταγωνιστές στην κατασκευή μυθιστορημάτων και ήταν εκείνος που είχε οδηγήσει το Πεντάγωνο να προβάλλει τα στοιχεία που του έδωσε ο Ιρακινός εμιγκρέ Ahmed Chalabi για τα «καταστροφικά όπλα» που διέθετε –δήθεν – το Ιράκ και είχε βγεί και είχε υποστηρίξει ενθέρμως ο τότε υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ για να ξεκινήσει ο πόλεμος εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν, που οδήγησε στο χάος που επικρατεί ως τα σήμερα στο Ιράκ.
Ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου είχε βγεί ο Chalabi να δηλώσει στα αμερικανικά Μέσα: «Είμαστε ήρωες ενός λάθους». Είχε αποδειχθεί πως το Ιράκ δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής…
Έτσι και με την καταγγελλόμενη ανάμειξη της Ρωσίας και του WikiLeaks στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αποτελεί ακόμη μυστήριο που αποσκοπεί η αμερικανική αντικατασκοπία μια και αποδεικνύεται πως επρόκειτο για εσωτερική διαρροή των email του δημοκρατικού Κόμματος και όχι για «επέμβαση ξένου δάχτυλου».  
Η πολιτική θύελλα για τις «αποκαλύψεις» ότι Ρώσοι χάκερς παρενέβησαν στην υπόθεση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, έφτασε στο αποκορύφωμά της την περασμένη Πέμπτη, καθώς έγινε ειδική ακρόαση της επιτροπής Εθνικών Εξοπλισμών της αμερικανικής Γερουσίας με την κατάθεση  τριών κορυφαίων αμερικάνων αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας. Οι οποίοι ωστόσο δεν προσκόμισαν ουσιαστικά στοιχεία για να υποστηρίξουν την άποψη ότι η ρωσική κυβέρνηση βρισκόταν επικεφαλής της κυβερνο-επίθεσης των χάκερς εναντίον του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος και του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρυ Κλίντον, Τζον Ποντέστα.
Ούτε κάποιο ουσιαστικό στοιχείο περιέχεται στην από 50 σελίδες αναφορά ασφαλείας που παραδόθηκε από τις μερικανικέ ςμυστικές υπηρεσίες στον απερχόμενο πρόεδρο Ομπάμα.
 Αυτό ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλισμών της Γερουσίας , ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή (γνωστό γεράκι) John McCain,  να περιγράφει την υποκλοπή των η-μέιλς «κήρυξη πολέμου».
  Πάντως, ακόμη και η Washington Post, που αρχικά είχε πάρει μέρος στις «αποκαλύψεις» δημοσίευσε πως «Αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν υπάρχουν ‘’εκρηκτικά στοιχεία’’ γύρω από τις απόρρητες αποκαλύψεις»…
Το υλικό που είχε διαρρεύσει το WikiLeaks είχε αποκαλύψει δύο παράγοντες που είχαν παίξει ρόλο στην διαδικασία των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών:
# Το εκ των έσω σαμποτάζ του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σόντερς από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον και
 
# την ολοφάνερη οικονομική προώθηση από την αμερικάνικη αριστοκρατία της Χίλαρι από την Goldman Sachs και άλλες μεγάλες φίρμες της Wall Street για ομιλίες της με εκτενείς αναφορές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 Ο όρος για  “hacking” στην εκλογική διαδικασία, χρησιμοποιήθηκε ακόμη και όταν όλες οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, διαβεβαίωναν πως δεν υπήρξαν στοιχεία για έστω και μία ψήφο να καταμετρήθηκε λάθος, λόγω ηλεκτρονικής παρέμβασης». 
  Ουδεμία αναφορά -όπως θεωρείται φυσικό- έγινε όλο αυτό τον καιρό, για το ποινικό μητρώο της CIA που έχει σκορπίσει εκατοντάδες εκατομμύριο σ΄ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας αιματοχυσίες, αναρίθμητα πραξικοπήματα, σφαγές και πολέμους.
Από το Ιράν (1953) και τη Γουατεμάλα (1954) στις αιματοχυσίες της δεκαετίας του 80 στη Κεντρική Αμερική ως τη σημερινή επιβολή φιλικής κυβέρνησης στην Αίγυπτο και τις δολοφονικές επιθέσεις σε διάφορες χώρες με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.
  Να μην ξεχνάμε τη μεταχρονολογημένη "συγγνώμη" του Μπιλ Κλίντον για την αμερικανοκίνητη χούντα του '67
  Παρ΄όλο που πριν τέσσερις δεκαετίες, υποτίθεται πως έγινε μεταρρύθμιση στην κυβερνώσα ελίτ των ΗΠΑ να κάνει «περιορισμένες μεταρρυθμίσεις» στη CIA, με ορισμένες  αλλαγές στο προσωπικό και επιβολή ορισμένων περιορισμών στις δραστηριότητές της.
  Χαρακτηριστικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί αυτό τον καιρό στον αμερικάνικο Τύπο, αποτελεί και το δημοσίευμα που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα "Information Clearing House" του Robert David Steele πρώην κατάσκοπου των ΗΠΑ –όπως διευκρινίζεται- ο οποίος περιγράφει:
  Robert David Steele
 «Ως κατάσκοπος της CIA έχω πλαστογραφήσει απόρρητο υλικό, είπα ψέματα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και υποκίνησαν ακόμη και εθνικές στρατιωτικέ ς επιχειρήσεις με ψευδή στοιχεία- χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα».
 Οι διαρροές από το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού κόμματος (DNC) στo WikiLeaks αποτέλεσε έναν αγωνιώδη συνδυασμό ενόχλησης αξιωματούχων της εθνικής υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) για τον τρόπο που είχε χειρισθεί άκρως απόρρητο υλικό από την Χίλαρι Κλίντον (ως υπουργό Εξωτερικών) η οποία είχε στείλει emails με απόρρητα στοιχεία στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, αλλά και τον πόλεμο εναντίον του Μπέρνι Σόντερς, από εσωτερικούς κύκλους του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διέρρευσαν, προέρχονταν από  laptop του στελέχους του Δημοκραιτκού Κόμματος Anthony Weiner που είχε κατασχεθεί από την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν περιείχε 650.000 emails. Το λάποτοπ είχε κατασχεθεί αμέσως από το FBI, αλλά φαίνεται πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε κατορθώσει να αντιγράψει πολλά από τα emails.
  Ουδείς όμως, έκανε λόγο για πράξη προδοσίας της Χίλαρι Κλίντον. Για όλα φταίει ...ο Πούτιν.
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me