Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αποχαιρετώντας τον πολεμοκάπηλο

πρόεδρο Ομπάμα
Aμερικάνικα Β-52 βομβάρδισαν το Ιντλίμπ: Περισσότεροι από 20 άμαχοι νεκροί
  Περισσότεροι από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν  από αεροπορική επιδρομή αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52, στην συριακή περιοχή του Ιντλίμπ στις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού επιτελείου, στρατηγό 

Βαλέρι Γκεράσιμοφ.
  Ο Γκεράσιμοφ επέκρινε τη δυτική συμμαχία για την αντιμετώπιση του συριακού προβλήματος, «επειδή δεν έχει να επιδείξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέρα από θανάτους ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας».
  Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, είχε ανακοινώσει στις 6 Ιανουαρίου, ότι «από βομβαρδισμό είχαν σκοτωθεί 20 μέλη της αλ-Κάιντα στη Σαρμάντα του Ιντλίμπ».
  Οι ΗΠΑ έριξαν 26.171 βόμβες το 2016. Έτσι ολοκλήρωσε την προεδρική του θητεία ο Μπαράκ Ομπάμα.
  Το ερώτημα που πλανάται πλέον, είναι αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την ίδια πολεμοχαρή πολιτική.
«Πόσοι άραγε Αμερικάνοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρό τους, αποχωρώντας από το Λευκό Οίκο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τους ιέρακες;» αναρωτιέται η Medea Benjamin (*) με άρθρο στην "The Guardian". Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν οι ΗΠΑ έριχναν τρεις βόμβες ανά ώρα επί 24ώρου βάσεως...
  Η διακυβέρνηση Ομπάμα, μπορεί να θεωρηθεί ως πρωταθλήτρια με τις επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drone). 
  Ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα κατέλαβε την προεδρία επικρίνοντας  τους πολέμους του προκατόχου του George W. Bush, τώρα που εγκαταλείπει την αμερικανική προεδρία παραμένει στα χρονικά ως ο πρόεδρος με την μεγαλύτερη διάρκεια σε εμπόλεμη κατάσταση στην Ιστορία των ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας και τις δύο προεδρικές του θητείες, με τη χώρα να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση σε διάφορες περιοχές της Γης.
   Επειδή ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ είχαν κυρίως στόχους στη Συρία και το Ιράκ, δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι «έβρεξε» αμερικανικές βόμβες στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Σομαλία και το Πακιστάν.
  Το ερώτημα που προκύπτει, είναι τι ακριβώς έχει να επιδείξει η προεδρία Ομπάμα, μετά από πολεμικές επιχειρήσεις οκτώ χρόνων σε τόσα μέτωπα; Η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί, δεν υπάρχει κάποιος κερδισμένος πόλεμος και χάος εξακολουθεί να επικρατεί στη Μέση Ανατολή τώρα που ολοκληρώνει την θητεία του ο μεγάλος αντίπαλος του πολέμου στο Ιράκ, (στις προεκλογικές εξαγγελίες του) Μπαράκ Ομπάμα.
  Το 2016, επιχειρήσεις των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων διεξάγονταν στο 70% των κρατών του κόσμου –σε 138 χώρες- αύξηση κατά 130% από την εποχή προεδρίας του Μπους.
  Τα στοιχεία από τους βομβαρδισμούς των τηλεκατευθυνόμενων βομβαρδιστικών (drone) που δόθηκαν τον Ιούλιο του 2016 από την αμερικανική κυβέρνηση ήταν 116 άμαχοι νεκροί στο Πακιστάν, την Υεμένη, τη Λιβύη και τη Σομαλία ανάμεσα στα 2009 και 2015, αλλά πολλοί σχολιαστές δημοσιογράφοι και υπεύθυνοι ανθρωπιστικών οργανώσεων, υποστηρίζουν πως τα ελεγχόμενα συστημικά Μέσα αποφεύγουν να καταμετρούν τα θύματα των αμερικανικών βομβαρδισμών, και βλέπουν μόνο των ρωσικών.
  Το Γραφείο Ερευνητών Δημοσιογράφων (Bureau of Investigative Journalism) σε κατάλογο που παραθέτει υποστηρίζει ότι ο αριθμός τω ν ατόμων που έχουν σκοτωθεί από επιδρομές αεροσκαφών Drone είναι περίπου εξαπλάσιος από αυτόν που επίσημα παραδέχονται οι ΗΠΑ.
  To Μάιο του 2013, η Medea Benjamin κατά την διάρκεια ομιλίας του προέδρου Ομπάμα για θέματα εξωτερικής πολιτικής στο  Πανεπιστήμιο Εθνικής Ασφάλειας,(National Defense University) που μόλις είχε επιστρέψει από την Υεμένη και το Πακιστάν και είχε επισκεφθεί οικογένειες θυμάτων αμερικανικών βομβαρδισμών, «ρώτησε τον Αμερικάνο ηγέτη αν σκέφτεται να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες αυτές».
  «Καθώς με οδηγούσαν εκτός αιθούσης άκουσα τον πρόεδρο να λέει: ‘’Δεν αξίζει τον κόπο να δώσετε σημασία στα λόγια αυτής της γυναίκας’’.
  Κρίμα που δεν με άκουσε!».
 (*) H Medea Benjamin, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με Drone – Σκοτώνοντας με τηλεκατεύθυνση». (Drone Warfare: Killing by Remote Control).
Subscribe in a reader Facebook page Follow me