Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί 

στον ξεχασμένο πόλεμο της Υεμένης 
Ο τραγικός απολογισμός του ξεχασμένου πολέμου στην Υεμένη  έχει ξεπεράσει τους 10.000 νεκρούς, σύμφωνα με υπολογισμούς ανώτερου αξιωματούχου του ΟΗΕ. Κι όλα αυτά στο συνεχιζόμενο χάος απο την αιματοχυσία που προκαλεί τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, που ωστόσο, υποκριτικά αποκρύπτεται από τα δυτικά Μέσα.
Δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω ακριβείς αριθμούς για τους ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό, όπου οι τραυματίες μόνο ξεπερνούν τους 40.000, συμπλήρωσε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρπισιτκή βοήθεια στην Υεμένη Jamie McGoldrick, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Σαναά.
  Ο  McGoldrick είπε ακόμη πως μόνο από τα στοιχεία που διέθετε τον περασμένο Αύγουστο έδειχναν πως οι νεκροί ξεπερνούν τους 10.000. Κι αυτά σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές στην Υεμένη. «Μόνο που ελάχιστες ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν εναπομείνει ανέπαφες από τα δεινά της απάνθρωπης σύγκρουσης», πρόσθεσε.
«Τόσο τα τοπικά νοσοκομεία, όσο και των διεθνών ιατρικών οργανισμών, αποτέλεσαν στόχο βομβαρδισμών για την υπό τους Σαουδάραβες συμμαχία δυνάμεων. Κατόπιν φυσικά, επικαλούνται λάθος πληροφορία, ή λάθος στόχο».
  Αλλά τα στατιστικά στοιχεία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επειδή οι περισσότεροι νεκροί θάβονται από συγγενικά πρόσωπα, χωρίς να δίνονται στοιχεία σε επίσημες αρχές.
  «Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο που διεξάγεται από τη Σαουδική Αραβία και το βαρύτερο τίμημα πληρώνουν οι άμαχοι, χωρίς να μπορούμε να μιλήσουμε για ‘’παράπλευρες απώλειες’’ συμπληρώνει ο  Brian Becker, συντονιστής του συνασπισμού ANSWER με δηλώσεις του στο RT.
«Αυτοί οι άνθρωποι (οι Σαουδάραβες) διαπράττουν εγκλήματα πολέμου συστηματικά εναντίον του λαού της Υεμένης που ισοδυναμεί με ολοκαύτωμα» είπε στο RT, ο Kim Sharif, δικηγόρος και επικεφαλής της οργάνωσης «Ανθρώπινα Δικαιώματα για την Υεμένη».
  Περίπου 11 εκατομμύρια κάτοικοι  σ’ αυτή την χώρα χρειάζονται προστασία που εντάσσεται στα ανθρώπινα δικαιώματα για την προστασία της αξιοπρέπειάς τους, συμπλήρωσε ο McGoldrick στη συνέντευξη Τύπου.
Ο πληθυσμός της Υεμένης το 2013 υπολογιζόταν στα 25 εκατομμύρια κατοίκους. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης τουλάχιστον για 21 εκατομμύρια κατοίκους που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, βάσει των στοιχείων του προγράμματος Τροφίμων World Food Program (WFP) του ΟΗΕ.
«Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί και υποχρεωτικά αναγκάσθηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς, χώρια εκείνους που γνώρισαν κάθε μορφής κακοποίησης» κατέληξε ο McGoldrick.
 
www.rt.com/
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me