Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Οι εθνότητες αυτές

ΟΥΔΕΝΑ Αμερικάνο

έχουν σκοτώσει εδώ και 30 χρόνια

Οι εθνότητες από χώρες που μόλις απαγόρευσε την είσοδο ο πρόεδρος Τραμπ, «για να προστατεύσει τις ΗΠΑ» δεν έχουν σκοτώσει Αμερικάνο πολίτη από το 1980.
  Πόσους ανθρώπους έχουν σκοτώσει σ΄αυτές τις χώρες μόνο το 2016 οι Αμερικάνοι; Περισσότερους από 24,000. 
Μόνο το 2016 οι ΗΠΑ έριξαν 26.172 βόμβες στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Υεμένη τη Σομαλία και το Πακιστάν.
Πέντε από αυτές τις χώρες περιλαμβάνονται στον κατάλογο με την «Μουσουλμανική Απαγόρευση» του Τραμπ: Ιράκ, Ιράν, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σομαλία και Σουδάν.
Ο κατάλογος των αμερικάνικων βομβαρδισμών:
1. Η Συρία βομβαρδίστηκε 12.192 φορές το 2016.
2. Το Ιράκ δέχτηκε 100 λιγότερες βόμβες από τη Συρία: 12.095 με απώλειες 6.878 αμάχους.
3. Η Λιβύη βομβαρδίστηκε 496 φορές.
4. Η Υεμένη που γνωρίζει την πλέον απάνθρωπη καταστροφή στον κόσμο, βομβαρδίστηκε 35 φορές. Σε διάστημα 22 μηνών σκοτώθηκαν από βόμβες 10.000 άμαχοι (και γυναικόπαιδα) ενώ τραυματίσθηκαν πλέον των 40.000.
5. Περί τους 150 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Σομαλία, από 14 αμερικάνικες βόμβες μόνο το Μάρτιο του 2016.
 
Αμερικάνικη «αντιτρομοκρατική επιδρομή» στην Υεμένη:
30 πολίτες νεκροί-ανάμεσά τους μία 8χρονη
  Τα Μέσα στις ΗΠΑ τιμούσαν τον Αμερικάνο πεζοναύτη που σκοτώθηκε στην επιδρομή που έγινε στην Υεμένη -με εντολή Τραμπ- παραλείποντας όμως ότι ταυτόχρονα είχε σκοτωθεί και μία οκτάχρονη.
  Η αμερικανική επιδρομή πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς μονάδα ειδικών δυνάμεων επιτέθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες αντικατασκοπίας για τη δράση της αλ Κάιντα, στην Αραβική Χερσόνησο –όπως επίσημα ανακοινώθηκε.
Το αμερικανικό επιτελείο ανακοίνωσε πως η επιχείρηση ήταν «απόλυτα επιτυχής», ενώ άλλο δείχνουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αργότερα.
  Πάντως, από την Υεμένη οι πληροφορίες ανάφεραν ότι οι άμαχοι την πλήρωσαν με ακριβό τίμημα.
 
«Μην κλαις μαμά είμαι καλά…»
  Σύμφωνα με ιατρικές πηγές στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το Reuters, 30 ήταν οι νεκροί κατά την επιδρομή των αμερικάνων στρατιωτών -ανάμεσά τους 10 γυναίκες και παιδιά.
  Τα τοπικά Μέσα κοινωνικής δικτύσης περιγράφουν με δραματικούς τόνους ότι στα θύματα περιλαμβάνεται και η 8χρονη Nawar Al-Awlaki. H τραγωδία που αποκαλύπτεται είναι πως επρόκειτο για την κόρη του αμερικάνικης καταγωγής ιερωμένου Anwar Al-Awlaki, του πρώτου Αμερικάνου πολίτη που είχε γίνει στόχος και σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση τηλεκατευθυνόμενου drone το 2011.
  Τότε είχαν ξεσηκωθεί οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι επρόκειτο για «επίτηδες στόχευση αντί να έχει το δικαίωμα δίκαιης δίκης».
  Την τραγωδία συμπληρώνει και το γεγονός ότι δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Anwar, σκοτώθηκε σε παρόμοια αεροπορική επίθεση drone και ο 16χρονος γιος του Abdulrahman, επίσης Αμερικάνος πολίτης, γεννημένος το Ντένβερ του Κολοράντο.
  Όπως δημοσίευσε στο Facebook, ο θείος της μικρής Nawar, πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Υεμένης Ammar Al-Aulaqi: «Η Nawar πυροβολήθηκε πολλές φορές καμία σφαίρα την έπληξε στο σβέρκο. Αιμορραγούσε επί δύο ώρες, επειδή δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί τρόπος να δεχθεί ιατρική περίθαλψη. Όλη εκείνη την ώρα ώσπου να υποκύψει στα τραύματά της προσπαθούσε να παρηγορήσει τη μητέρα της: “Μην κλαίς μανούλα, είμαι καλά, είμαι καλά” της έλεγε».
 
«Υπέκυψε από τη σφαίρα στο σβέρκο και υπέφερε επί δύο ώρες» είπε ο Nasser Al-Awlaki, ο παππούς της Nawar στο Reuters. «Γιατί σκοτώνουν παιδιά, αυτό είναι πολύ λυπηρό, είναι έγκλημα», πρόσθεσε.
Οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στην Υεμένη εντάσσονται στην εκστρατεία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «εναντίον της ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας».
  Στην ανακοίνωσή του το αμερικάνικο Πεντάγωνο δεν κάνει αναφορά στις απώλειες των αμάχων. Αξιωματούχος του Πενταγώνου, δήλωσε με τον όρο να παραμείνει ανώνυμος ότι «αυτό δεν αποκλείεται».
  Μετά την «επιτυχία» της επιχείρησης ο Τραμπ δήλωσε: «Οι αμερικάνοι πολίτες θλίβονται σήμερα με την είδηση ότι χάθηκε ένας ηρωικός στρατιώτης στη μάχη εναντίον των δαιμόνων του ριζοσπαστικού τρομοκρατικού Ισλάμ».
  Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν στην επιχείρηση κατά την οποία εστάλη στρατιωτικό αεροσκάφος V-22 Osprey για να παραλάβει άλλον ένα κομάντο που είχε τραυματισθεί, αλλά δέχθηκε πυρά και –σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου «το πλήρωμα το κατέστρεψε».
  Ο Mohammad Alrubaa, άραβας δημοσιογράφος με τηλεοπτικό σόου έγραψε στο Twitter του: «Αυτή είναι η Nawar Al-Awlaki για την οποία οι Αμερικάνοι πεζοναύτες ήρθαν να σκοτώσουν στην Υεμένη… Η αμερικάνικη τρομοκρατία».
Ο επίσημος απολογισμός
Αργότερα τα  διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν :
  Τουλάχιστον 41 μέλη της Αλ Κάιντα, μεταξύ τους στελέχη της οργάνωσης, οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν   σε αμερικανική επιδρομή στην κεντρική Υεμένη, σύμφωνα με απολογισμό του.
  Η μεγάλη αυτή επιχείρηση, η πρώτη που διεξάγεται μετά την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα Apache στην περιοχή Γιάκλα, της επαρχίας Μπάιντα, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος αναφέροντας τον νεότερο απολογισμό.
  Ο Ομπάμα είχε διατάξει το βομβαρδισμό που είχε σκοτώσει τον 16χρονο αμερικάνο πολίτη στην Υεμένη. Ο Τραμπ διέταξε να γίνει ο βομβαρδισμός που στοίχισε στη ζωή και της οκτάχρονης αδελφής του.
  Με προεδρική εντολή στη CIA εστάλη  το 2011 τηλεκατευθυνόμενο drone να δολοφονήσει τον αμερικάνο πολίτη στην Υεμένη Anwar al-Awlaki, παρόλο που δεν εκκρεμούσε επίσημα εναντίον του κάποια κατηγορία, ούτε φυσικά είχε καταδικασθεί.
  Παρά την κατακραυγή ακόμη και στις ΗΠΑ, δύο εβδομάδες αργότερα χωριστή επίθεση drone της CIA σκοτώνει και τον 16χρονο γιό του Abdulrahman, (γεννημένο στις ΗΠΑ) μαζί με έναν  17χρονο εξάδελφό του.
Αργότερα οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι οι νεαροί δεν ήταν στόχος τους, αλλά «παράπλευρη απώλεια».
--- 
U.S. invades Yemen kills 25 civilians : At least nine women, six children, and 10 men were killed in the raid which was carried out at dawn in the Yakla village within the Walad Rabi'e district in the town of Qaifa, Baida. 

"Information Clearing House" | "Stepfeed" | "The Intercept"

Subscribe in a reader Facebook page Follow me