Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Οι κατηγορίες για χημικά της Συρίας

θυμίζουν τα ψέματα των δήθεν οπλικών
συστημάτων του Σαντάμ
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, επιβεβαιώνει σε τηλεοπτική συνέντευξή του, τους αντικειμενικούς στόχους των αμερικανικών και άλλων δυτικών κατηγοριών ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Όπως υποστηρίζει οι κατηγορίες αυτές έχουν στόχο να στηριχθούν οι τρομοκράτες που δρουν στη Συρία.
  Στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι Telesur TV της Βενεζουέλα (τι περιμένατε, να του δοθεί ευκαιρία από δυτικό Μέσο) είπε ότι «η επίλυση για τη Συρία, θα ήταν να σταματήσει η υποστήριξη από το εξωτερικό στους τρομοκράτες και να επιτευχθεί συμφιλίωση μεταξύ των Σύρων».
Όσο για τις κατηγορίες ότι η Συρία διαθέτει χημικά όπλα, ο Σύρος πρόεδρος θύμισε πως «το 2003, ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ, έγινε μετά τις ψευδείς καταγγελίες από τον Κόλιν Πάουελ ότι είχε στοιχεία πως ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε χημικά, πυρηνικά και άλλα όπλα. Κάτι που ουδέποτε αποδείχθηκε –τουναντίον μάλιστα».
  Για τις επιθέσεις από το Ισραήλ ο Άσαντ είπε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου με το Ισραήλ. Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιθετικές ενέργειες στα αραβικά κράτη που το περιβάλλουν, από τότε που δημιουργήθηκε το 1948. Έτσι αποκτήσαμε και αντιπυραυλικά συστήματα από την Ρωσία. Μερικά από τα οποία ωστόσο έχουν καταστραφεί από επιθετικές ενέργειες των τρομοκρατών που λειτουργούν με εντολές  των Ισραηλινών, των Αμερικάνων των Τούρκων των Καταριανών και των Σαουδαράβων. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να διαπραγματευόμαστε με τους Ρώσους για την ανανέωση εμ τελευταίου τύπου οπλικά συστήματα ». Ιδιαίτερα για το ρόλο του Ισρααήλ στον πόλεμο της Συρίας ο Άσαντ είπε: «Οι ισραηλινές επιθετικέ ςενέργειες εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους. Είτε με αεροπορικές επιδρομές, είτε με πυραυλικές επιθέσεις ή ακόμη και με βομβαρδισμούς πυροβολικού εναντίον θέσεων του συριακού στρατού.
  Ακόμη υποστηρίζει τους τρομοκράτες με δύο τρόπους: Πρώτον με άμεση υποστήριξη ανεφοδιάζοντάς τους με οόπλα και πολεμοφόδια και δεύτερον , επιτρέποντά τους να προετοιμάζονται σε περιοχές που ελέγχονται απότ ο Ισραήλ και δίνοντάς τους ιατρική βοήθεια και νοσηλεία σε ισραηλινά ιατρικά κέντρα».
  Η ισραηλινή επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού
  Θυμίζουμε πως πριν τρεις ημέρες, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, προκαλώντας υλικές μόνον ζημίες, μετέδωσαν συριακά ΜΜΕ επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές.
«Στρατιωτική εγκατάσταση στα νοτιοδυτικά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού δέχθηκε πυρά από πυραύλους από το εχθρικό Ισραήλ», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο SANA.
 Τα λιβανικά Μέσα μετέδωσαν ότι «έγινε μεγάλη έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου της Δαμασκού τα ξημερώματα της Πέμπτης, υποθέτοντας πως επρόκειτο σε έκρηξη δεξαμενής καυσίμων προφανώς που  προκλήθηκε από το Ισραήλ». 
«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την κατεχόμενη περιοχή προκαλώντας έκρηξη στο έδαφος και υλικές ζημίες», δήλωσαν συριακές στρατιωτικές πηγές .
 Από τους Ισραηλινούς δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση με το ζήτημα. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός για για θέματα αντικατασκοπίας Yisrael Katz, μιλώντας στον ισραηλινό στρατιωτικό σταθμό από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται έκανε υπαινιγμό για αυτό που συνέβη στη Δαμασκό.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο sputniknews.com ο  Katz  υποστήριξε πως «το επεισόδιο αυτό, ανταποκρίνεται πλήρως με την ισραηλινή πολιτική που έχει στόχο να εμποδίζει το Ιράν να διοχετεύει με σύγχρονα όπλα τους Χεσμπολά του Λιβάνου, μέσω Συρίας», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ.
Τ  ον Μάρτιο η συριακή κυβέρνηση είχε απειλήσει ότι «θα προβεί σε αντίποινα εάν συνεχισθούν οι ισραηλινές επιδρομές εναντίον συριακών εδαφών».
Σε ανάλυσή του στο RT.com ο πολιτικός σχολιαστής Sergei Balmasov υποστηρίζει πως το Ισραήλ, επιθυμεί να συνεχισθεί η παρούσα κατάσταση στη Συρία, «επειδή ωφελείται από την συνεχιζόμενη διαμάχη». 
  Υποστηρίζει ακόμη ότι τα στρατιωτικά πλήγματα του Τελ Αβίβ «δεν έχουν στόχο τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά επιδιώκουν να μην επιλυθεί η κρίση». Για ν απροσθέσει: «Κυρίως ενδιαφέρεται να συνεχισθεί η αιματοχυσία ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Σιίτες, επειδή όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος ουδείς ασχολείται με το Ισραήλ».
(TV- Telesur | SANA |  RT.com)
 
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me