Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

      Όλα όσα δεν μας έχουν πει 

        γι' αυτά που συμβαίνουν 
             στη Βενεζουέλα
  Kαθημερινά παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα στη Βενεζουέλα και την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση των «Τσαβίστας» και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση.
  Δεν είναι μόνον «η αγάπη στους δημοκρατικούς θεσμούς» που κάνει τα δυτικά Μέσα να προβάλλουν –με τον δικό τους τρόπο όσα τραγικά συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Προβάλλοντάς τα  ως πρώτη είδηση στον κόσμο την έκρυθμη κατάσταση στη Βενεζουέλα, ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί η προσοχή της κοινής γνώμης από άλλα παγκόσμια επικίνδυνα γεγονότα. 
  Σε δεύτερη μοίρα –για παράδειγμα τα αντίποινα της Ουάσιγκτον στη Μόσχα που πλήττουν τους Ευρωπαίους εταίρους για το καλό της αμερικάνικης οικονομίας.
  Έχουμε λοιπόν, το «αντικειμενικό ρεπορτάζ» απ΄τη Βενεζουέλα να κλείνει –σε όλες τις μεταδόσεις- με τον συνολικό  αριθμό των νεκρών « στα επεισόδια από τότε που άρχισε η εξέγερση της αντιπολίτευσης τον Απρίλιο».
  Τα δυτικά ΜΜΕ ωστόσο, στα οποία βασίζεται και η ενημέρωση των ημετέρων Μέσων, αποδίδουν τους νεκρούς, αποκλειστικά στα επεισόδια των διαδηλωτών. Δεν διευκρινίζουν πως νεκροί υπάρχουν και στα επεισόδια με τις λεηλασίες σχολείων, άλλων δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων, μέσων μεταφοράς ακόμη και νοσοκομείων.
  Για παράδειγμα, όταν αναφέρονταν πως οι νεκροί είχαν φτάσει τους 39, μόνο τέσσερις ήταν θύματα συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.
  Σύμφωνα με άλλα στατιστικά στοιχεία, το 60% του αριθμού των νεκρών που επικαλούνται τα δυτικά ΜΜΕ ουδεμία σχέση έχει με τις συγκρούσεις.
  Επίσης εκείνο που αποκρύπτεται εντελώς είναι η δραστηριότητα παραστρατιωτικών ομάδων της Δεξιάς. Με πιο προσφιλή τρόπο αντιμετώπισης των αντιπάλων τους την πυρπόληση ζωντανών Τσαβίστας.
  Έτσι δεν διευκρινίσθηκε ότι  από τους 60 νεκρούς 27 ήταν οπαδοί των Τσαβίστας. 
  Έχοντας δημιουργήσει διαστρεβλωμένη εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν και αποδίδοντάς την στην διακυβέρνηση της χώρας και με πλήρη συμμετοχή των ελεγχόμενων δυτικών ΜΜΕ έχουν συμπαρασύρει την διεθνή κοινή γνώμη, ώστε να προκαλέσουν ανακούφιση, όταν πέσει η κυβέρνηση Μαδούρο και αντικατασταθεί από την φιλο-αμερικάνικη (ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ)του ηγέτη της αντιπολίτευσης Καπρίλες. Ο οποίος πρωτοστατεί στα επεισόδια καλώντας να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους, αψηφώντας τα επακόλουθα.
  Παράδειγμα αποσιώπησης ειδήσεων είναι τα γεγονότα στην Κολομβία: Από τις αρχές του χρόνου 46 ηγετικά στελέχη κοινωνικών κινημάτων έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός αυτός αν υπολογισθεί πίσω, σε βάθος 14 μηνών ξεπερνά τους 120.
  Ακόμη, στην Κολομβία, ανάμεσα στο 2002 και 2016 οι παραστρατιωτικές ομάδες «εκτέλεσαν εν ψυχρώ» 558 λαϊκούς ηγέτες ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν δολοφονηθεί περισσότερα από 2.500 στελέχη Εργατικών Ενώσεων. (*)
  Γιατί αυτοί οι αριθμοί δεν επαναλαμβάνονται από τα αποκαλούμενα «διεθνή» Μέσα; Στην ίδια γειτονιά με την Βενεζουέλα συμβαίνουν. 
  Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Μεξικό. Καθημερινά, ένας δημοσιογράφος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο  φοιτητών, καθηγητών και ακτιβιστών που πέφτουν δολοφονημένοι από παραστρατιωτικούς της Δεξιάς. Στο πλαίσιο της «εκστρατείας εναντίον των ναρκωτικών» έχουν εξαφανισθεί 29.917 άνθρωποι.
  Τα ελεγχόμενα δυτικά Μέσα Παραπληροφόρησης έχουν υιοθετήσει τις μεθόδους της υποστηριζόμενης από τις ΗΑΠ αντιπολίτευσης που έχουν τη μορφή πραξικοπήματος. Διαφορετικής μορφής από εκείνο που είχαν βοηθήσει να πραγματοποιήσει ο Πινοτσέτ στη Χιλή. Προσπαθούν να απομακρύνουν το Μαδούρο απορρυθμίζοντας την κοινωνική ζωή στη χώρα. 
  Επαναλαμβάνουν μεθόδους που θυμίζουν το καθεστωτικό πραξικόπημα  που είχαν αποπειραθεί το Φεβρουάριο του 2014, παρόμοιο με της Ονδούρας το 2009, της Παραγουάης το 2014 και της Βραζιλίας το 2016. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που κατόπιν εγκρίνουν αμέσως τους «δυσαρεστημένους» που αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση.
  Η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με τις (δεξιές) κυβερνήσεις της Κολομβίας, Βραζιλίας, Γουϊάνας και χωρών της Καραϊβικής αλλά και διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  όπως η Human Rights Watch (HRW), που με έκθεσή της στις 18 Απριλίου υποστηρίζει πως η ανθρωπιστική κρίση της Βενεζουέλα απειλεί να εξαπλωθεί και στη Βραζιλία. 
  Και καλεί τις κυβερνήσεις των γειτονικών με τη Βενεζουέλα χωρών να αυξήσουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο βάσει της στρατηγικής που υπαγορεύει το Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων  CFR (**).
   Η "δεξαμενή»  αυτή σκέψης, επίσης απαιτεί από τις χώρες αυτές, να εφαρμόσουν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του ΔΝΤ οικονομικό σχέδιο για τη Βενεζουέλα, προκειμένου να αντικαταστήσει την χρηματοδότησή της από την Ρωσία και την Κίνα.
  Τον σχεδιασμό της όλης επιχείρησης έχει αναλάβει ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας ναύαρχος Kurt Tidd  ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα για το συντονισμό της δημιουργίας βιαιοτήτων που θα προκαλέσουν γενικότερο χάος ώστε να δικαιολογείται ακόμη και άμεση εξωτερική επέμβαση.
Τι ακόμη δεν έχουν μεταδώσει τα διεθνή Μέσα παραπληροφόρησης 
  Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Βενεζουέλα, είναι οπωσδήποτε δραματική, αλλά υπάρχουν περιοχές της Γης που αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρές καταστάσεις, χωρίς να γνωρίζουν αντίστοιχη καθημερινή και λεπτομερή ανταπόκριση στα δελτία ειδήσεων. Χώρια που πολλά είναι τα γεγονότα που αγνοούνται, αν δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών.
  Αυτά ακριβώς που ουδέποτε έχει περιγράψει ο δυτικός Τύπος είναι όσα έχουν προκαλέσει την ανθρωπιστική κρίση και είναι οι ποικίλες εξωγενείς συγκυρίες για να φτάσει η Βενεζουέλα στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ήδη από τις 2 Μαρτίου 2017, έχει διαγραφεί το μέλλον για τη χώρα, από τον πρώτο γύρο  της συνόδου του Οργανισμού των Αμερικάνικων Κρατών (OAS) από τον Shannon K. O'Neil  (διευθυντή του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων -CFR)  βάσει έκθεσης  προς την της αρμόδια επιτροπή της αμερικάνικης Γερουσίας.
  Την διευρυμένη βάση του συμβουλίου CFR αποτελούν περί τα 4.000 μέλη και για την προώθηση της εφαρμογής της στρατηγικής του έχουν τοποθετηθεί αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοί και μη εξαιρετέοι, όπως ο Henry Kissinger, η Madeleine Albright και ο Colin Powell. Ονόματα που έχουν συνδέσει την πολιτική πορεία τους με τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τον πόλεμος το Ιράκ αντίστοιχα. 
Ο Κόλιν Πάουελ (ενορχηστρωτής του ψεύτικου επιχειρήματος για τα επικίνδυνα όπλα του Σαντάμ) ως μέλος της CFR έχει το μερίδιό του και στις οδηγίες και τον εξοπλισμό όσων συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του Τσάβεζ , το 2002 ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών του Τζορτζ W. Μπους.
 Επιπλέον, επίτιμο μέλος και πρώην αντιπρόεδρος της «δεξαμενής των σκεπτόμενων» ήταν κι ο David Rockefeller πρώην ιδιοκτήτης της Standard Oil  Company με μεγάλα ενδιαφέροντα, συμφέροντα και επιρροές στη Βενεζουέλα.
   Η διείσδυσή του στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλα, είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της όταν είχε χρηματοδοτήσει την συμφωνία «Puntofijo Pact» τον πολιτικό διακανονισμό ανάμεσα στα τρία κυριότερα κόμματα της χώρας το 1958 για τη δημιουργία της «4ης Δημοκρατίας».
 Μετά την διάλυση της Standard Oil  (που χρηματοδοτούσε την CFR), δημιουργήθηκαν οι Chevron και Exxon Mobil. Που πρωτοστάτησαν όχι μόνον στο οικονομικό εμπάργκο εναντίον της Βενεζουέλα, αλλά ιδιαίτερα η Exxon Mobil έχει συμφέρον να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Βενεζουέλα και την Γουϊάνα προκειμένου να εκμεταλλευθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο τα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου στο Essequibo.
  Αλλά ανάμεσα στους χρηματοδότες της CFR ξεχωρίζει η Citibank, η οποία τον περασμένο χρόνο μπλοκάρισε τους λογαριασμούς της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλα και της «Bank Venezuela» με άμεση επίπτωση να εμποδίζεται η ικανότητα εισαγωγών σε βασικά είδη κυρίως διατροφής.
  Ο οικονομικός γίγαντας JP Morgan πρωτοστάτησε ώστε η Βενεζουέλα να χρεοκοπήσει το 2016 μηδενίζοντας την οικονομική πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
  Το αμερικανικό οικονομικό περιβάλλον φρόντισε ώστε να πλήξει κάθε απόπειρα προσέλκυσης επενδύσεων στη Βενεζουέλα και να σταθεροποιήσει την οικονομία που ήδη γνώριζε μεγάλο πρόβλημα από την διεθνή πτώση στις τιμές του πετρελαίου.   
  Οι πλέον επιθετικοί τραπεζικοί παράγοντες στην διάλυση της βενεζουελάνικης οικονομίας συμμετέχουν στην CFR. Οι ίδιοι χρηματοδοτούν τους παράγοντες αποσταθεροποίησης της οικονομίας της χώρας.
  Η πρόταση της CFR προβλέπει σειρά μέτρων και δράσεων που θα πρέπει να ληφθούν από τις ΗΠΑ (κατ΄αρχήν) για να απομακρυνθούν οι Chavismos (οπαδοί του αλήστου μνήμης Τσάβεζ) από την πολιτική εξουσία στη Βενεζουέλα, και να αντικατασταθούν με φιλο-αμερικανική (υπακουη) διακυβέρνηση.
---
(*) Στοιχεία από Manuel Humberto Restrepo Domínguez, “46 líderes asesinados evidencian una política del horror,” America Latina en Movimiento, 22-5-2017.
(**) CFR : Πρόκειται για «δεξαμενής σκέψης που δημιουργήθηκε το 1921 με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Rockefeller και στόχο ομάδα ειδικών να διαμορφώνει προτάσεις για την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική με ηγετικές προοπτικές όχι μόνο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τον ευρύτερο κύκλο των μελών της επιτροπής.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me