Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Οργουελιανός παραλογισμός

 ΗΠΑ και Ρωσίας με ρόλο 
κομπάρσου τους Ευρωπαίους
    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε σήμερα,το περιβόητο νομοσχέδιο  με την υστερία ρωσικού-γκέητ το οποίο είχε εγκριθεί από βορειο-κορεατικού τύπου πλειοψηφία του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα. 
  Η δαιμονοποίηση της Ρωσίας από το αμερικάνικο Κογκρέσο, εντάσσεται στην εκστρατεία  που ενορχηστρώνεται από τη συμμαχία που σχηματίζει το περιβάλλον των νεοσυντηρητικών, των νεοφιλελεύθερων και το βαθύ κράτος που ελέγχει το στρατιωτικό κατεστημένο στις ΗΠΑ, το αποκαλούμενο «κόμμα του Πολέμου». 
  Με αυτό τον τρόπο, ατμόσφαιρα που θυμίζει Οργουελιανό παραλογισμό, εκτυλίσσεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με ρόλο κομπάρσου τους Ευρωπαίους.
 Ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας διαρκεί τρία χρόνια πλέον. Με τη διαφορά ότι με την πρόσφατη απόφαση του Κγκρέσου, κηρύσσεται και οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Με στόχο την διακοπή της εισροής ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου στις χώρες της Ευρώπης.
  Την ίδια ώρα τα ΝΑΤΟϊκά αεροναυτικά γυμνάσια στην Βαλτική επεκτείνονται από την Κυριακή στην Γεωργία, «σε απάντηση των κοινών ρωσικών γυμνασίων με τη Λευκορωσία.
  Στα γυμνάσια αυτά με τίτλο «Ευγενής Συνέταιρος» συμμετέχουν 2.800 στρατιώτες από ΗΠΑ, Τουρκία, Σλοβενία, Αρμενία, Ουκρανία και Γεωργία (οι τρεις τελευταίες μη ΝΑΤΟϊκά μέλη).  
  Οι αμερικάνικες οικονομικές και στρατιωτικές απειλές εναντίον της Ρωσίας, είναι προφανές ότι στοχεύουν στην αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών δαπανών σε ατμόσφαιρα οικονομικών δυσκολιών. 
 Η ΝΑΤΟϊκή παρανοϊκή προκλητικότητα, έφτασε στο σημείο δύο ισπανικά  F-18 –που συμμετέχουν στα ΝΑΤΟϊκά γυμνάσια της Βαλτικής- στην προσπάθειά τους να ανασχέσουν δύο ρωσικά μαχητικά MiG-31 πάνω από τα ιδεθνή ύδατα, κοντά στην Εσθονία, να παραβιάσουν «ακουσίως» τον εναέριο χώρο της ουδέτερης Φινλανδίας.
  Ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, πήγε στην Εσθονία  χτες (Δευτέρα) για να διαβεβαιώσει «την αφοσίωση της Ουάσινγκτον στο δόγμα ασφάλειας των χωρών της Βαλτικής απέναντι στην ρωσική πρόκληση».
  Σε συνέντευξη Τύπου στο Ταλίν (πρωτεύουσα της Εσθονίας) εξέφρασε την υποστήριξη και στους συμμάχους τους ΝΑΤΟ υπενθυμίζοντας τις αμερικάνικες «υποχρεώσεις που πηγάζουν από το άρθρο 5 της Ατλαντικής Συμμαχίας που αναφέρει: Επίθεση σε κάποιον από εμάς αποτελεί επίθεση σε όλους μας».
  Η περιγραφή του Μάικ Πενς ότι η Ρωσία «αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή» βγαίνει κατ΄ευθείαν από το «1984» του Τζορτζ Όργουελ. Όπου οι κάτοικοι της Οσεάνια μαθαίνουν να μισούν τους κατοίκους της Ευρασίας. Με την Οσεανία, να βάζουμε να ανήκει φυσικά στο ΝΑΤΟ, με επικεφαλής την Ουάσινγκτον (που ουδεμία ανάμειξη έχει σε πολέμους σε διάφορα σημεία της Γης) και όπου Ευρασία βάζουμε την Ρωσία.
Τώρα, ποιος ο ρόλος της Ευρώπης και γιατί οι Ευρωπαίοι αποδέχονται την επιθετική ρητορική της Ουάσινγκτον; Παραδοσιακά οι Ευρωπαίοι ακολουθούν την αμυντική και εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
  Ώσπου ήρθαν τα οικονομικά νέα αντίποινα της Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας με άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία.
  Επίκεντρο αποτελεί το ενεργειακό μέτωπο, σε μια προσπάθεια να καταστήσει «δημοφιλές» στους Ευρωπαίους τους αμερικάνικους σχιστολιθικούς υδρογονάνθρακες που ωστόσο είναι κατά πολύ ακριβότεροι από τους ρώσικους. Και φυσικά να τερματισθούν τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream 2».
  Αυτό όμως, δεν το βλέπει με καλό μάτι η Ευρώπη και να υπενθυμίσουμε την δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούγκερ πως «πρώτα η Αμερική δεν σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα θα είναι τελευταία».
  Η αντιρωσική υστερία που πηγάζει από τις καταγγελίες για ρωσική ανάμειξη στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016, ως την απώλεια του αμερικάνικου ελέγχου στον πόλεμο της Συρίας γίνεται σε μια προσπάθεια: Να ξεπερασθούν οι επιπτώσεις από την παγκόσμια  αναστάτωση που έχει προκαλέσει αμερικάνικη ανάμειξη για τις καθεστωτικές αλλαγές από το Ιράκ ως τη Λιβύη, τη Β. Κορέα, τη Βενεζουέλα (και τη Συρία) που ωστόσο πίσω τους έκρυβαν ενεργειακά συμφέροντα.
  Φυσικά τώρα έρχονται και τα ρωσικά οικονομικά αντίποινα τα οποία σύμφωνα  με την «Kommersant» σημαίνουν ότι απαγορεύονται όλα τα αμερικάνικα αγροτικά προϊόντα στη ρωσική αγορά, καθώς και η εξαγωγή τιτάνιου προς την Boeing (που αποτελεί το 30% των εισαγωγών της).
  Άμεσο επακόλουθο –διόλου αρεστό για την αμερικάνικη οικονομία- θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στο ρωσικό ρούβλι και το κινεζικό γουάν με θύμα το δολάριο στην πολυπολική πλέον  παγκόσμια αγορά.
  Καθώς η Ρωσία ανεφοδιάζει ενεργειακά το 30% της ευρωπαϊκής αγοράς και οι κίνδυνοι που ενδεχομένως προκληθούν από τα αμερικάνικα οικονομικά αντίποινα, έχουν στρέψει τη Ρωσία να αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κίνα και τις ασιατικές αγορές εν γένει.
  Η αμερικάνικη προσπάθεια απαγόρευσης του ρωσικού ενεργειακού πλούτου προς την Ευρώπη, φτάνει ως τη διαμάχη του Κατάρ με τη συμμετοχή σε διαφορετικούς ρόλους της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, με απόηχο το ναυαγισμένο αγωγό Κατάρ-Σ. Αραβίας μέσω Συρίας και Τουρκίας προς την Ευρώπη, 
  Η Γερμανική ηγεσία επίσης,  κατανοεί πλήρως τις δυσμενείς επιπτώσεις αν υποκύψει η οικονομία της χώρας στην αμερικάνικο εκβιασμό και να σταματήσει τον ενεργειακό της ανεφοδιασμό από τη Ρωσία και αντικατασταθούν οι επίγειοι αγωγοί με τους μακρινούς υπερπόντιους πέραν του Ατλαντικού.
  Κατά κάποιον τρόπο επιδιώκει η Ουάσιγκτον να δημιουργηθεί ένα νέο ψυχροπολεμικό οικονομικό Σιδηρούν Παραπέτασμα αυτή τη φορά ώστε η Ευρώπη να υποχρεωθεί ν' αναζητήσει εναλλακτική ενεργειακή αγορά από ασταθείς περιοχές της Γης, όπως η Μέση Ανατολή και η Αφρική.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me