Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

       Eξασφαλισμένη για την

         τυρανόσαυρο Μέρκελ

            η τέταρτη θητεία

Ορισμένοι αναλυτές χαρακτήρισαν τις εκλογές στη Γερμανία –όπου οι κάλπες άνοιξαν πριν λίγη ώρα «ανιαρές» επειδή –σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το παιχνίδι έχει κερδίσει από καιρό η Μέρκελ.

  Για να δώσουν όμως λίγο ενδιαφέρον, οι δημοσκόποι διαφοροποιούνται για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη θέση και ποιο ρόλο ενδεχομένως να παίξει αυτό στο σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι Γερμανοί ψηφοφόροι, κουβαλούν μαζί τους ένα εθνικό σύμπλεγμα υπεροχής. Το οποίο τους έχει στοιχίσει δύο φορές με ισάριθμες πανωλεθρίες σε δύο πολέμους που είχαν προκαλέσει τον προηγούμενο αιώνα.

  Η τυρανόσαυρος Μέρκελ, όλοι πιστεύουν ότι εξασφαλίζει και την τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. Τώρα έχουν καταφέρει την οικονομική επικράτηση (προσωρινή;) σε έναν εξίσου αιματηρό για τους λαούς της Ευρώπης οικονομικό πόλεμο. Θ συνεχισθεί αυτό; Θα επικρατήσει το δόγμα οικονομικού στραγγαλισμού του Βόλφγανγκ Σόιμπλε, το οποίο ακολουθεί με ελαφρά πηδηματάκια η καγκελάριος, επιλέγοντας ωστόσο να παίζει τον «καλό Μπάτσο»;   Ούτε αύριο θα πάρουμε την απάντηση, αν και θα έχουν κλείσει οι κάλπες και θα γνωρίσουμε το αποτέλεσμα. Συνήθως οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Γερμανία θέλουν καιρό.

  Ο Μάρτιν Σουλτς, παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή του με την επιστροφή του από το Ευρωκοινοβούλιο στην εσωτερική πολιτική σκηνή και την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για καγκελάριος, έπεσε στη δεύτερη θέση και προβλέπεται πως θα την διατηρήσει και όταν θα ανοίξουν οι κάλπες.   Πολυκοσμία υποψηφιοτήτων: Θέση στη Μπούντεσταγκ διεκδικούν 42 κόμματα και αριθμός ανεξάρτητων υποψηφίων. Μετριούνται στα δάκτυλα όμως τα κόμματα που θα μπορέσουν νε ξεπεράσουν το όριο του 5%.

 Σίγουρα θα είναι οι Χριστιανοδημοκράτες (ο συνασπισμός των Χριστιανικών κομμάτων όπως αποκαλούνται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU),της Μέρκελ και το δεξιότερο Χριστιανοκοιωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU), οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Σουλτς, οι ακροδεξιοί (AfD), (για πρώτη εμφάνιση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο) οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι Πράσινοι, και η Αριστερά.

 Την εξήγηση για τη σίγουρη νίκη της Μέρκελ, είχε δώσει πριν 25 χρόνια ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές James Carville: «Μα πρόκειται για την οικονομία, χαζούληδες!»

Subscribe in a reader Facebook page Follow me