Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Οι Ρώσοι καταγγέλλουν τις ΗΠΑ

   για συνεργασία με τζιχαντιστές
Την ώρα που η πλήρης ήττα των τζιχαντιστών του αποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου πλησιάζει γοργά, οι ΗΠΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παράνομη παραμονή τους σε μια χώρα που δεν τους έχει προσκαλέσει, έχοντας κατασκευάσει ακόμη και παράνομες στρατιωτικές βάσεις.
  Αλλά το πλέον επικίνδυνο είναι ότι διακινδυνεύουν να έρθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που ενισχύουν την προσπάθεια του συριακού κυβερνητικού στρατού να απελευθερώσει τις περιοχές που εξακολουθούν να παραμένουν στον έλεγχο των τρομοκρατών και των αντικαθεστωτικών.
 Εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί καθώς οι δυνάμεις του συριακού στρατού (SAA) προωθούνται για την απελευθέρωση τις πετρελαιοπηγές του Ευφράτη από τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ενώ οι Αμερικανοί με σειρά προκλητικών ενεργειών, (όπως επιθέσεις τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών stealth στην επαρχία Ιντλίμπ) προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το στόχο τους: Να δημιουργήσουν «σιδηρούν παραπέτασμα» στην πετρελαιοφόρο περιοχή του Ευφράτη.
  Οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες SDF (κυρίως Κούρδοι) εκμεταλλευόμενοι τις μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με τους τρομοκράτες του ISIS, προσπαθούν να καταλάβουν πετρελαιοφόρες περιοχές, που περιλαμβάνονται στον ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον.
 Έτσι τις τελευταίες εβδομάδες οι συγκρούσεις έχουν αυξηθεί ανάμεσα στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ανταρτικές ομάδες του και τον κυβερνητικό στρατό στην περιοχή του Deir Ezzor.
  Ο κουρδικός ραδιοφωνικός σταθμός κατηγόρησε τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για επιδρομή εναντίον των δυνάμεων «Global Coalition Forces» στην περιοχή του Conico Factory. Οι δυνάμεις αυτές είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και ουδέποτε προκλήθηκαν να πολεμήσουν στην Συρία, αλλά παραβιάζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
  Την Κυριακή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα αεροφωτογραφίες που δείχνουν άνδρες από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους τζιχαντιστές στην περιοχή Deir Ezzor. Στη συνεργασία αυτή οι Ρώσοι αποδίδουν και το κατόρθωμα των τζιχαντιστών να σκοτώσουν Ρώσο στρατηγό.
 Την ίδια ώρα, Ρώσος δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις πραγματικές σχέσεις των Αμερικανών με τους τρομοκράτες στη Συρία, σε εκπομπή που μεταδόθηκε από το κανάλι της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης «Rossiya-1» το βράδυ της Κυριακής.
 Ο Dmitry Kiselyov, επικαλούμενος πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας του εκπροσώπου Igor Konashenkov αποκάλυψε:
  «Οι Αμερικανοί αρνούνται τα πάντα. Αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν πιστεύει τα λόγια τους αλλά τα δεδομένα. Έτσι διαπιστώθηκε με ποιο τρόπο την περασμένη εβδομάδα τμήμα του κυρίως δρόμου που ενώνει την Παλμύρα με το Deir Ezzor, καταλήφθηκε από τους φανατικούς».
 «Πρόκειται για την κυρίως αρτηρία που ανεφοδιάζει τις συριακές δυνάμεις που πραγματοποιούν την επίθεση εναντίον των εναπομενόντων δυνάμεων των τρομοκρατών στη Συρία. De facto επρόκειτο για πισώπλατη επίθεση που είχε σχεδιασθεί και οργανωθεί από τους Αμερικανούς».
  «Παράλληλα, στις 28 Σεπτεμβρίου, μεγάλη ομάδα τρομοκρατών –περί τους 300- είχαν εγκαταλείψει την περιοχή της αμερικάνικης βάσης στο Et Tanf, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας. Στην περιοχή βρίσκεται καταυλισμός προσφύγων με δεκάδες χιλιάδες».
  Και ο Kiselyov είπε ακόμη: «Οι Αμερικανοί έχουν αποκλείσει τον καταυλισμό και δεν επιτρέπουν ούτε στον ΟΗΕ ούτε σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις να περάσουν αυτοκινητοπομπές με εφόδια. Έτσι χρησιμοποιούν τον καταυλισμό ως ανθρώπινη ασπίδα για τους τζιχαντιστές του αποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, τους οποίου υποστηρίζουν».
  Κατόπιν ήρθε και η απευθείας προειδοποίηση από τον Konashenkov: Αν οι Αμερικανικές δυνάμεις θεωρούν πως οι επιθέσεις αυτές από τρομοκρατικές ομάδες «αποτελούν τυχαία επεισόδια», τότε οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία είναι έτοιμες να καταστρέψουν ολοσχερώς αυτές τις τυχαίες περιπτώσεις οι οποίες σημειώνονται σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.
  Σχολιάζοντας τα γεγονότα αυτά ο Kiselyov, υποστήριξε πως «αμφιβάλλει αν αυτά γίνονται εν γνώσει του προέδρου Τραμπ». Για να συμπληρώσει ότι «προφανώς πρόκειται για πρωτοβουλίες στρατιωτικών που ελήφθησαν ερήμην της πολιτικής εξουσίας και ενώ συνεχίζεται το ‘φλερτ’ τους με τρομοκρατικές οργανώσεις».
  Για να καταλήξει: «Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο τόσο για τη ρωσική όσο και την αμερικανική ηγεσία καθώς οι (Αμερικάνοι) στρατηγοί παίζουν με τον τυχοδιωκτισμό».
  Ο Konashenkov χαρακτήρισε την περιοχή στη Συρία που βρίσκεται υπό αμερικανικό έλεγχο, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία «μαύρη τρύπα» μήκους 100 χιλιομέτρων. «Από αυτή την μαύρη τρύπα, σαν διάβολοι εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι τρομοκράτες για να κάνουν τις επιθέσεις τους όχι μόνον εναντίον των συριακών δυνάμεων αλλά και των Σύρων πολιτών».
  Οι απόψεις toy Konashenkov απηχούν και τις κατηγορίες του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έχει δηλώσει πως το Πεντάγωνο, «δημιουργεί τυχαίες επιδρομές εναντίον των ρωσικών και συριακών δυνάμεων» και ότι «οι ΗΠΑ εμπνέουν τους τζιχαντιστές σε επιθέσεις εναντίον θέσεων, οι οποίες έχουν απελευθερωθεί από τον συριακό στρατό».
To Πεντάγωνο αρνείται πως ενισχύει του τζιχαντιστές του ISIS στη Συρία ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουάσιγκτον ως «το κύριο εμπόδιο» για την εκμηδένιση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
  Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο πολιτικός αναλυτής σε θέματα Μέσης Ανατολής και συγγραφέας Dr. Kevin Barrett υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι ο αμερικανικός πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας υπήρξε «ολοκληρωτική απάτη». 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me