Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Daily Telegraph: 

"ΟΙ ΗΠΑ προετοιμάζουν 
    στρατιωτικό πλήγμα" 
Πολεμικός πυρετός επικρατεί πλέον στην Κορεατική Χερσόνησο καθώς:
# Η Πιονγκγιάνγκ απορρίπτει τις νέες κυρώσεις που της επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με δήλωση του κρατικού κεντρικού β/κορεατικού πρακτορείου KCNA, χαρακτηρίζοντάς τες «πράξη πολέμου».
# Η βρετανική συντηρητική εφημερίδα «Daily Telegraph» με δημοσίευμά της υποστηρίζει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στην απόφαση για σειρά από προοπτικές στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον της  Βόρειας Κορέας».
# Η Ρωσία ενισχύει το αμυντικό σύνταγμά της στην άπω Ανατολή, που εδρεύει στο Βλαδιβοστόκ, με τελευταίου τύπου αντιαεροπορικά συστήματα S-400. Η Ρωσία συνορεύει με την Β. Κορέα και τα σύνορα απέχουν 130 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ.
  Το δημοσίευμα της «Daily Telegraph» υποστηρίζει πως βασίζεται «σε εσωτερικές πληροφορίες που της έδωσαν αξιωματούχοι τόσο της αμερικανικής όσο και της βρετανικής κυβέρνησης».
  «…η εφημερίδα μίλησε  με δεκάδες νυν και πρώην αξιωματούχους  από ΗΠΑ και Βρετανία για την πολιτική που σχεδιάζεται απέναντι στη Βόρεια Κορέα. 
  Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις αυτές δείχνει ότι η διακυβέρνηση Τραμπ συγκλίνει στην χρησιμοποίηση  ενδεχόμενης στρατιωτικής προοπτικής  για να τερματισθεί η διαμάχη που έχει προκύψει».
  Σύμφωνα με την Daily Telegraph οι προοπτικές που εξετάζονται στην Ουάσιγκτον είναι:
# Να καταστραφούν τα β/κορεατικά σημεία εκτόξευσης πριν χρησιμοποιηθούν από το καθεστώς  για νέες πυραυλικές  δοκιμές.
# Η προοπτική στρατιωτικού πλήγματος θα δείξει στον Κιμ Γιονγκ-ουν ότι οι ΗΠΑ θεωρούν «σοβαρή την προειδοποίηση» να σταματήσει την ανάπτυξη των πυρηνικών προοπτικών και να αρχίσει διαπραγματεύσεις.
# Τρεις πηγές – δύο πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ γνώστες του τρόπου σκέψης των αμυντικών αρμοδίων – και μέλος της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για στρατιωτικό πλήγμα.
  Στο άρθρο επισημαίνεται πως στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται από πολεμοχαρείς αμερικανικούς κύκλους ώστε να  αναήφθεί στρατιωτική  δράση  εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Πάντως, το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι υπάρχει διχογνωμία στους κόλπους της διακυβέρνησης Τραμπ, ανάμεσα στους μετριοπαθείς και τους πολεμοχαρείς για  ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Β. Κορεάς.
Ρωσικές προετοιμασίες 
Το 1533 Σύνταγμα που εδρεύει στο Βλαδιβοστόκ, ως τώρα ήταν –σύμφωνα με δημοσίευμα του RT.com- εξοπλισμένο με τρία παλιότερου τύπου αντιαεροπορικά συστήματα S-300SP, αλλά τον τελευταίο καιρό ενισχύθηκαν με σύγχρονες πυροβολαρχίες «S-400 Triumf» που έχουν ακτίνα δράσης 600 χλμ. 
Όπως επισημαίνεται το 1533 Σύνταγμα, αποτελεί μέρος της ρωσικής αμυντικής διοίκησης στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια.
Υπάρχει και το 589 Αντιαεροπορικό Σύνταγμα το οποίο ανήκει στην ίδια μεραρχία και εδρεύει στην πόλη Nakhodka 80 χλμ. ανατολικότερα και ήδη διαθέτουν S-400. Με την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Βλαδιβοστόκ, «αυξάνεται η στρατιωτική ικανότητα της ρωσικής  άμυνας να ανιχνεύει τον εναέριο χώρο βελτιώνοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα» επισημαίνει το RT.com.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me