Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Με 73% επανεκλέγεται πρόεδρος

              ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Vladimir Putin: Russian Bear on the Global Arena (Sputnik)
Επιβεβαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις για τις σημερινές έβδομες  προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία,  που ανέφεραν ότι επρόκειτο για αγώνα δρόμου με ένα και μόνον φαβορί: Τον πρόεδρο Πούτιν, με προεκλογικό σύνθημα «ισχυρός πρόεδρος- ισχυρή Ρωσία».
 
  Με καταμετρημένο το 22% των ψήφων στις 7ες προεδρικές εκλογές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκεντρώνει πλέον του 72% με δεύτερο τον υποψήφιο του ΚΚ Pavel Grudinin που παίρνει γύρω στο 16%.

Η προσέλευση των ψηφοφόιρων στις κάλπες υπολογίζεται γύρω στο 60%.
Οι Ρώσοι στο εξωτερικό ψήφισαν σε 145 χώρες, με μόνη παραφωνία την Ουκρανία, όπου η αστυνομία απαγόρευσε στους Ρώσους πολίτες να πλησιάσουν την ρωσική πρεσβεία και τα προξενεία.

Ο πρόεδρος Πούτιν ψήφισε νωρίς το πρωί στο εκλογικό τμήμα 2151 στην ρωσική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας (φωτο Sputnik).
  Ο υποψήφιος και πάλι για πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε στους δημοσιογράφους πως οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα του δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει τα καθήκοντά του, θα το θεωρήσει ως επιτυχία. 
 Ποιοι διεκδικούσαν την 2η θέση
Σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, η αναμέτρηση γινότανγια την δεύτερη θέση, την οποία  διεκδικούσαν:
#  Ο Pavel Grudinin η έκπληξη με τον υποψήφιο του επίσημου ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος,  και σύνθημα «ο πρόεδρος τον οποίο περιμένει η Ρωσία.
 #  Την δεύτερη θέση, διεκδικεί και η φιλελεύθερη Ksenia Sobchak, η οποία στήριξε την προεκλογική της εκστρατεία στο σύνθημα «Για τους νέους και τολμηρούς». Επίσης, δημιούργησε το νέο κόμμα «Πρωτοβουλία Πολιτών» το οποίο θα διεκδικήσει έδρες στην επόμενη Δούμα. 
# Υποψήφιοι είναι επίσης, ο Sergei Baburin του Ενωτικού Κόμματος όλου του Λαού, ο πρόεδρος του διασπαστικού κόμματος των «Κομμουνιστών της Ρωσίας» Maxim Suraykin, ο πρόεδρος των «Δικαιωμάτων των Διασκεδαστών» Boris Titov, ο συνιδρυτής του κόμματος Yabloko Grigory Yavlinsky και ο επικεφαλής του ακροδεξιού Φιλελεύθερου δημοκρατικού Κόμματος Vladimir Zhirinovsky.
 
Η προσέλευση στις επαρχίες της άπω ρωσικής ανατολής, όπου και τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν πρώτα, ως το μεσημέρι, η προσέλευση στις κάλπες είχε ξεπεράσει το 30,37%, με την προσέλευση στην Καμτσάτκα, να ξεπερνά το 31%.
Περί τους 13.000 δημοσιογράφους, από 2.400 ΜΜΕ είχαν διαπιστευθεί για να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία στα 97.027 εκλογικά κέντρα της Ρωσίας. Οι 5.560 τηλεοπτικοί ρεπόρτερς και 117 από διαδικτυακά Μέσα.
   Ένα από τα εκλογικά κέντρα λειτουργούσε στο αεροδρόμιο Τολματσένκο.
Υπήρχε και συμβολισμός στην ημερομηνία των σημερινών προεδρικών εκλογών: Είναι η επέτειος της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία (2014).  
Subscribe in a reader Facebook page Follow me