Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Προπαγανδιστική επιχείρηση

                “fake news”
         με στόχο  την Ρωσία
  Η σκηνοθετημένη φωτογραφία του «δολοφονημένου» Μπαμπτσένκο. Ο κατά τα άλλα αμερικανικός προπαγανδιστικός ιστότοπος RFL/RE  υποψιάσθηκε πως κάτι μύριζε στην υπόθεση της «δολοφονίας» και επισημαίνει ενδεχόμενη αμερικάνικη ανάμειξη αναφέροντας: Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Facebook ενός πρώην ρεπόρτερ Ουκρανού, που σήμερα εργάζεται σε μυστηριώδη οργανισμό Συμβούλων, με έδρα την Ουάσινγκτον».
  Η διασπορά της ψευδούς είδησης του Ρώσου δημοσιογράφου στην Ουκρανία, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τα δυτικά ΜΜΕ αγκαλιάζουν πρόθυμα κάθε προπαγανδιστική είδηση εναντίον της Ρωσίας χωρίς να διαπιστώσουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία που να την δικαιολογούν.
  Πρώτο θέμα στην πρωινή εκπομπή του BBC, η «δολοφονία εχθρού του Πούτιν». 
Ακολουθώντας την τακτική της προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας, τα βρετανικά ΜΜΕ «κατάπιαν» την «είδηση» που προερχόταν από τις ουκρανικές αρχές, μαζί με τις κατηγορίες ότι «πίσω από την δολοφονία βρισκόταν το Κρεμλίνο».
  Το CNN προφανώς έχοντας κάποια «εσωτερική πληροφόρηση», είχε «κρύψει την είδηση κάπου στο βάθος των ευρωπαϊκών θεμάτων…
 Πολλά ήταν τα βρετανικά Μέσα που απαίτησαν αμέσως να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της  Μόσχας –όπως και στην υπόθεση της δηλητηρίασης των Σκρίπαλ, από «ρωσικό χημικό όπλο», το οποίο τελικά δεν είχε κατορθώσει να τους σκοτώσει…
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Volodymyr Groysman με ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε «βεβαιότητα πως πίσω από την δολοφονία του Ρώσου αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Arkady Babchenko, στο Κίεβο ήταν η Ρωσία».
 Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, γνωστός για τις γκάφες του, έγραψε στο Τwitter για την «είδηση» της δολοφονίας του Μπαμπτσένκο: «Θα πρέπει επιτέλους να υπερασπισθούμε την ελευθερία της έκφρασης». Ανάρτηση που αφαίρεσε αμέσως μετά την ανακοίνωση πως ο δημοσιογράφος ήταν ζωντανός…
Anti-Putin Russian journalist ArkadyBabchenko shot dead in Ukraine capital - Telegraph
Prominent Russian journalist who criticized Kremlin shot dead in Kiev - CNBC
 Tα δημοσιεύματα ήταν παρόμοια και τα περισσότερα άλλα έμμεσα ή και άμεσα κατηγορούσαν ότι «πίσω από την δολοφονία κρυβόταν η Ρωσία ή και ο Πούτιν».
  Η  γερμανική δημοσιογραφική Ένωση DJV, απαίτησε από την ΕΕ να κηρύξει μποϋκοτάζ στην κάλυψη του παγκόσμιου Κυπέλου ποδοσφαίρου στη Ρωσία.
  Η ανάρτηση αυτή της DJV, αφαιρέθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι ο δημοσιογράφος είναι ζωντανός.
  Ο 41χρονος Babchenko, από το Κίεβο όπου είχε καταφύγει «για λόγους προσωπικής του ασφάλειας», επανειλημμένως είχε δημοσιεύσει άρθρα διαμαρτυρόμενος «επειδή οι Ρώσοι δεν διαμαρτύρονται για την ‘ρωσική ανάμειξη’ στη Συρία και την Ουκρανία».
Όταν είχε συντριβεί το αεροσκάφος TU 154 και είχαν σκοτωθεί και τα 64 μέλη της Χορωδίας του Κόκκινου Στρατού, ο Babchenko είχε πει ότι «το γεγονός δεν του είχε προκαλέσει λύπη».
Στημένη  ‘fake’  δολοφονία
  H ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU, υποστηρίζει πως σχεδίασε την ψεύτικη   δολοφονία του Αρκάντι  Μπαμπτσένκο στο Κίεβο, «για να ξεσκεπάσει την πραγματική συνωμοσία του ρωσικού κράτους, να δολοφονηθεί ο Ρώσος δημοσιογράφος».
  Όπως είναι φανερό, η ψεύτικη αυτή δολοφονία, επιδεινώνει επικίνδυνα το νέο-ψυχροπολεμικό κλίμα.
  Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Κίεβο και εμφανίσθηκε «αναστημένος» ο Μπαμπτσένκο, δήλωσε στους ‘εκπληκτους δημοσιογράφους:
#Babchenko: «Θέλω να ζητήσω ειδικά συγγνώμη από την σύζυγό μου Olechka. Λυπάμαι αλλά δεν υπήρχε άλλη προοπτική στην επιχείρηση που προετοιμαζόταν επί δύο μήνες. Εγώ το πληροφορήθηκα πριν έναν μήνα. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να συλληφθεί ένα άτομο το οποίο και κρατείται. Έκανα τη δουλειά μου. Είμαι ακόμη ζωντανός. Δεν τους έδωσα την ικανοποίηση».
  Ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στο Ουσμπεκιστάν, (2002-2004) Craig Murray (*), σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU αλλά και το τουίτ του Μπόρις Τζόνσον, έγραψε:
  «Όποιος πίστεψε το συγκεκριμένη ουκρανικό παραμύθι, είναι περισσότερο βλάκας από όσο κάποιος μπορεί να φανταστεί. Φόρεσα ένα βιβλίο καπέλο στο κεφάλι μου για να αποτρέψω τον Μπόρις Τζόνσον να μου κλέψει την φράντζα. Η φράντζα μου  βρίσκεται στη θέση της, απόδειξη πως έπραξα σωστά κι ο Τζόνσον είναι ένοχος…».
  Τα «επιχειρήματα» που ανακοινώθηκαν από την ουκρανική SBU:
# Η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB ανέθεσε σε Ουκρανό υπήκοο να βρεί κάποιον για να δολοφονήσει τον Μπαμπτσένκο.
# Ο Ουκρανός αυτός πλήρωσε τον δολοφόνο.
# Ο πληρωμένος δολοφόνος ενημέρωσε την SBU για όλα και συνεργάσθηκε μαζί της.
#  Η SBU έμαθε απ΄ αυτόν ποιος ήταν ο ενδιάμεσος και τον έχει συλλάβει.
Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, είναι: «Αν ούτως έχουν τα πράγματα, τότε προς τι η στημένη ψεύτικη δολοφονική επίθεση;
Σύμφωνα με σχολιαστές, και αυτή η υπόθεση τελικά λειτουργεί αντίθετα με τον σχεδιασμό της, υπέρ της Ρωσίας.  Όπως και η υπόθεση Σκρίπαλ.
---
(*) Ο Βρετανός πρώην διπλωμάτης Craig Murray, (γεν. 1958) σήμερα είναι ακτιβιστής, μαχητικός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μπλόγκερ.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me