Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    ΗΠΑ: Σοβαρή κλιμάκωση 

   της κατάστασης στην Συρία
  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε στην δημοσιότητα video από την παράδοση των πρώτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300, ραντάρ και άλλου υλικού στη Συρία, με στόχο την βελτίωση του αμυντικού συστήματος της χώρας, μετά το επεισόδιο της κατάρριψης του αναγνωριστικού Il-20.
  Οι νυκτερινές λήψεις που προβλήθηκαν από την ρωσικής τηλεόραση, δείχνουν το στρατιωτικό υλικό να ξεφορτώνεται από τεράστιο μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov An-124, που είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο  120 τόνων.
Το video δείχνει ανοικτή την μεγάλη  θύρα για φορτία του αεροσκάφους απ΄όπου ξεφορτώνονται εκτοξευτήρες S-300, ραντάρ και οχήματα με όργανα ελέγχου.
  Δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Sergey Shoigu αναφέρει πως «συνολικά 49 κομμάτια στρατιωτικού υλικού εστάλησαν στην Δαμασκό, με στόχο να ενταχθούν στις ρωσικές αμυντικές αντιαεροπορικές ικανότητες στο ενοποιημένο εναέριο σύστημα, ως τις 20 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα θα εκπαιδευθούν και συριακά πληρώματα να χειρίζονται τα συστήματα, εντός τριών μηνών».
Η παράδοση των S-300 στη Δαμασκό, που είχε παγώσει λόγω των ανησυχιών του Τελ-Αβιβ, διατάχθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν σε απάντηση του επεισοδίου της κατάρριψης από φίλια πυρά στις 17 Σεπτεμβρίου του αναγνωριστικού Il-20 με 15 ρώσους στρατιωτικούς, την ώρα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.
Οι Ρώσοι στατιωτικοί κατηγόρησαν του Ισραηλινούς, ότι επίτηδες χρησιμοποίησαν την πτήση του Ιλιούσιν ως κάλυψη την ώρα της αεροπορικής επιδρομής τους εναντίον ιρανικών και συριακών στόχων και να αποδοθεί το λάθος στην συριακή αεράμυνα.
Αμερικανική αντίδραση
«Είδα την αναφορά. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν είναι έγκυρη. Ελπίζω πως όχι», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Heather Nauert, απαντώντας σε ερώτηση για τους S-300.
«Θα πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης στην Συρία», πρόσθεσε, αρνούμενη όμως να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο.
 
Πληροφορίες από RT.com
 
 
 
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me