Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Η νίκη του Σερβοβόσνιου Ντόντιτς
   αγκάθι στο μάτι των ΝΑΤΟϊκών
  O Σερβοβόσνιος Μίλοραντ Ντόντιτς εκλέχτηκε για την τριμελή προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, εξασφαλίζοντας περισσότερους από τους μισούς ψήφους, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
   Στην ομιλία του νωρίς σήμερα το πρωί, μετά την εκλογική του νίκη, ο θεωρούμενος σκληροπυρηνικός Ντόντικ, στο σερβοβοσνιακό ραδιόφωνο υποσχέθηκε να προστατεύσει τα σερβικά εθνικά ενδιαφέροντα και την αξιοπ΄ρπεπει των συμπατριωτών του «κάθε στιγμή ώστε να καταστήσει την Republika Srpska πιο ισχυρή».
  Ο Ντόντιτς, γνωστός και για την στάση του εναντίον του ΝΑΤΟ, ήρθε πρώτος στις εκλογές κερδίζοντας το 55.15% των ψήφων 
Με τον Sefik Dzaferovic να λαμβάνει 37,97% διεκδικώντας την έδρα των Βοσνίων και τον Zeljko Komsic με 49.47% να διεκδικεί την έδρα των Κροατών.
  Για τους δυτικούς πολιτικούς σχολιαστές, το πολιτικό μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι πλέον ακόμη πιο αβέβαιο λόγω ακριβώς της εκλογής του Ντόντιτς στην τριμελή προεδρία της χώρας.
  Οι New York Times σε άρθρο τους επισημαίνουν τους στενούς δεσμούς του Ντόντιτς με την Ρωσία, και την αντίθεση των δυτικών στην πεποίθησή του πως "οι Σέρβοι που κατοικούν στην ομόσπονδη Republika Srpska, θα πρέπει να αποκτήσουν ξεχωριστή κρατική οντότητα".
   Εδώ και 23 χρόνια, η  Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι χωρισμένη  σε τρεις εθνικές γραμμές ανάμεσα σε Σέρβους (Ορθόδοξους) –Κροάτες (Καθολικούς) και Μουσουλμάνους. 
 Καθεμία από τις  εθνότητες αυτές, έχει ξεχωριστά σχολεία (και βιβλία) και Μέσα τα οποία αλληλοκατηγορούνται. 
Κατά κάποιο τρόπο, ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία, δεν έχει τερματισθεί οριστικά, μόνο που πλέον δεν υπάρχει η αιματοχυσία.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me