Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

        Εγκλήματα πολέμου 

    από συμμάχους των ΗΠΑ
                  στην Συρία
  Aνεξάρτητοι ερευνητές από διάφορες χώρες και αντιπρόσωποι από κοινωνικές οργανώσεις που μελέτησαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης που αποκαλείται «Λευκά Κράνη», στη Συρία κατέθεσαν και επιθυμούν να μοιρασθούν τα ευρήματα τους με την διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ. 
  Απόλυτη σιωπή. Ψάχνοντας στα αποκαλούμενα δυτικά Μέσα του Συρμού, ουδέν βρήκα για την  εγκληματική δραστηριότητα από aς σημειωθεί άλλοτε σχεδόν καθημερινά φιλοξενούμενα «Λευκά Κράνη».
  Κι όμως, στις 20 Δεκεμβρίου επί μία ώρα η εγκληματική τους δραστηριότητα στην εμπόλεμη Συρία απασχόλησε τα Ηνωμένα Έθνη, όπως μετέδωσε μόνον το RT.com
Ας σημειωθεί πως στη σύνοδο ήταν παρόντες και δυτικοί δημοσιογράφοι. Άρα η έλλειψη ενημέρωσης δεν οφείλεται στην απουσία τους.
  Εξ άλλου υπήρξε ζωντανή αναμετάδοση από το τηλεοπτικό κανάλι του ΟΗΕ, και υπάρχει ανάρτηση στο Youtube. (https://www.youtube.com/watch?v=thxkhGqTdPg&fbclid=IwAR2oKljqjpr8wb8NTrOELhKG-MQyLskTGVHqsAQV4JKSMIneAvENIEqfiUk).
   Είναι προφανές ότι τα δυτικά Μέσα δεν θέλησαν να καλύψουν το γεγονός όπου με στοιχεία, αποδείχθηκε η εγκληματική δραστηριότητα από τα Λευκά Κράνη, που περιλάμβανε κλοπή ανθρώπινων οργάνων, συνεργασία με τρομοκράτες τζιχαντιστές ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές και   δήθεν επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά και κλοπές από αμάχους και άλλες εγκληματικές πράξεις.
  Ο Maxim Grigoriev, διευθυντής του ιδρύματος για την Μελέτη της Δημοκρατίας (που είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης του ΟΗΕ του δικτύου εναντίον της τρομοκρατίας) αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες από την έρευνα που έκανε το ίδρυμα, σε συνεντεύξεις με 100 αυτόπτες μάρτυρες.
 Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται 40 «Λευκά Κράνη» και 15 πρώην τρομοκράτες, 50 αυτόπτες μάρτυρες από επεισόδια στην εμπόλεμη περιοχή, όπου δραστηριοποιούνταν τόσο τα Λευκά Κράνη όσο και οι τρομοκράτες. Κατατέθηκαν επίσης 500 συνεντεύξεις από κατοίκους στο Χαλέπι και την Ντάραα.
  Στις αποδείξεις που κατέθεσε ο Grigoriev περιλαμβάνονται και  στοιχεία για την δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης αυτής σε κλοπές ανθρωπίνων οργάνων.
  Επικεφαλής νοσοκόμων από το Χαλέπι, είπε πως διαπίστωσε στο πτώμα γείτονά της που είχε οδηγηθεί για «θεραπεία» από τα Λευκά Κράνη στην Τουρκία, «είδα μεγάλη πληγή  από το λαιμό ως το στομάχι. Όταν άγγιξα με το χέρι διαπίστωσα πως όλα έλειπαν από κάτω- δεν είχαν μείνει όργανα».
  Σε άλλη από τις συνεντεύξεις αναφέρεται: «Τα Λευκά Κράνη είχαν διασώσει κάποιον με ελαφρά τραύματα και κατόπιν τον έφεραν πίσω με το στομάχι του ανοικτό και τα κυριότερα εσωτερικά όργανά του να λείπουν».
  Η κατάθεση του Σύρου πολίτη Omar al-Mustafa, ανέφερε: «Σχεδόν όλοι όσοι συνεργάζονταν με τα Λευκά Κράνη ήταν μαχητές του al-Nusra ή βρίσκονταν σε στενή σχέση με τους τζιχαντιστές. Είχα ζητήσει να συμμετάσχω κι εγώ στην οργάνωση αλλά μου είχαν πει πως έπρεπε να είχα προταθεί από την al-Nusra.
 Απόλυτη σιωπή
  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όσο κρατούσε η μεγάλη πολεμική αναταραχή ως το 2016 αλλά και λίγο αργότερα τα δυτικά Μέσα καθημερινά σχεδόν μετέδιδαν ειδήσεις για τα «ανδραγαθήματα» που έκαναν τα Λευκά Κράνη, δήθεν διασώζοντας ανθρώπους από τις βιαιότητες των συριακών κυβερνητικών αλλά και των ρωσικών δυνάμεων.
  Οι δυτικοί δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στην σύνοδο του ΟΗΕ δεν ενδιαφέρθηκαν να υποβάλλουν έστω και μία ερώτηση
  Για τις κλοπές ανθρωπίνων οργάνων για τις ψεύτικες διασώσεις ή για όλα τα γεγονότα  που παρατέθηκαν για την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης. Έκαναν ερωτήσει μόνο για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούσαν στην Συρία.
  Για παράδειγμα ο ανταποκριτής του CBS, δεν είχε ούτε μία ερώτηση  για τα στοιχεία που παρατέθηκαν αν και το αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα είχε δημοσιοποιήσει πάμπολλα ρεπορτάζ εκθειάζοντας την «ανθρωπιστική δραστηριότητα» που είχαν κάνει τα Λευκά Κράνη στην Συρία. 
  Δέκα ημέρες μετά την σύνοδο του ΟΗΕ και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις δεν βρέθηκε κάποιο δυτικό Μέσο να αναφερθεί στο γεγονός.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me