Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Πληγές και διαρκείς απειλές
       για την βιόσφαιρα (*)
Πρώτες οι ΗΠΑ στα 2018 στις στρατιωτικές δαπάνες με δεύτερη την Ρωσία
  Αποχαιρετώντας το 2018, έχουμε να θυμηθούμε ότι τόσο πολιτικά, όσο στρατιωτικά, κοινωνικά, οικονομικά, χρηματοδοτικά, ή ακόμη περισσότερο, οικολογικά, η ανθρωπότητα έκανε γιγάντια βήματα προς τα πίσω.
  Ουδεμία από τις ευκαιρίες που είχαν προκύψει προωθήθηκε ώστε να ικανοποιηθούν ζωτικά συμφέροντα της ανθρωπότητας.
  Τα fora της παγκόσμιας ελίτ όπως η Τριμελής Επιτροπή, ή  η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, εξακολούθησαν να προγραμματίζουν νέους πολέμους, προσδιορίζοντας την παγκόσμια οικονομία στα μέτρα των ολίγων, αδιαφορώντας για προσφυγική κρίση που προκαλούν όσο και την κλιματική και οικολογική καταστροφή.
  Αντίθετα με την ιδρυτική τους διακήρυξη, οι διεθνείς οργανισμοί, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η Παγκόσμια Τράπεζα, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των σημαντικότερων κρατών και το παγκόσμιο νομικό σύστημα, εξυπηρετούν τα σχέδια της παγκόσμιας αυτής ελίτ εναντίον της πλειοψηφίας των λαών αλλά και εκείνων των ελάχιστων οργανισμών που αντέχουν να αντιστέκονται.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως:
# Είναι εκατοντάδες εκατομμύρια οι άνθρωποι που ζουν σε κατεχόμενες περιοχές, ή κάτω από δικτατορικά καθεστώτα.
# Περισσότεροι από 36 εκατομμύρια –κυρίως σε Αφρική, Ασία  και Νότια Αμερική ζουν καταστάσεις λιμοκτονίας.
# Περί τα οκτώ εκατομμύρια παιδιά γνώρισαν καταστάσεις σεξουαλικής δουλείας.
# Περισσότερα από 46 εκατομμύρια δεν είναι σε θέση να ζήσουν την ζωή που έχουν επιλέξει.
# Ξεπερνούν τα 15,750,000 εκείνοι που ξεσπιτώθηκαν λόγω πολέμων. Ενώ πολλά εκατομμύρια δεν κατόρθωσαν να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες περιοχές και διαβιούν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.
# 100 και πλέον χιλιάδες υπέστησαν κλοπή ζωτικών τους οργάνων
# 16 εκατομμύρια εκτάρια φυτικής ζωής και δασών καταστράφηκαν και ανάμεσά τους 40 χιλιάδες τροπικά δέντρα.
#  73 χιλιάδες είδη του ζωικού βασιλείου (πουλιά, ζώα, ψάρια) καταμετρήθηκε  ότι έχουν πια εκλείψει.  Μόνο από την διαρροή στο ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και τους 109.000 τόνους ραδιενεργών υλικών που χύθηκαν στον Ειρηνικό σκότωσαν ανυπολόγιστο αριθμό ψαριών.
# 100 εκατομμύρια ζώα σκοτώθηκαν σε εργαστήρια για πειράματα,  30 εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται για τη γούνα τους και 60 δισεκατομμύρια ψάρια σκότωσε η ανθρώπινη λαιμαργία.
# Πλέον των 8 εκατομμυρίων πλαστικών πετάχτηκαν στις θάλασσες.
# Παρουσιάζεται όλο και μεγαλύτερη έλλειψη πόσιμου νερού και λόγω της μόλυνσης.
# Χώρια τη μόλυνση που προκαλούν στην ατμόσφαιρα οι δοκιμές οπλικών συστημάτων με την έκλυση καρκινογόνων ουσιών.
Οι εξοπλισμοί
  Ο παγκόσμιος «αμυντικός» προϋπολογισμός που δαπανάται για τις παγκόσμιες στρατιωτικές αποστολές και την δημιουργία νέων οπλικών συστημάτων ξεπερνά το US $1,7 τρισεκατομμύρια. Παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες  για την καταστροφή της βιόσφαιρας , όπως υπολόγισε ο διεθνής οργανισμός SIPRI  της Στοκχόλμης για το 2017.
  Ακόμη και οι κινεζικές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν το 2017 σε σύγκριση πριν δύο δεκαετίες, την  στιγμή που οι ρωσικέ αμυντικές δαπάνες μειώθηκαν για πρώτη φορά από το 1998. Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες σύμφωνα με το SIPRI.
 Νέα απειλή για την βιόσφαίρα αποτελεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης και άλλων πυραύλων μέσου βεληνεκούς, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία (INF).
  Η άρνηση των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ να συμμορφωθούν στους οικολογικούς όρους για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργούνται απαισιόδοξες προοπτικές για την ύπαρξη της ανθρωπότητας.
Οι πλέον απαισιόδοξοι προβλέπουν καταστροφικές καταστάσεις για την ανθρωπότητα το 2026.
  Οι ελπίδες για το 2019 είναι ελάχιστες πως θα αντιστραφεί η νοοτροπία για να αδράξει η ανθρωπότητα τις ευκαιρίες και να μην χαθούν, όπως έγινε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.
  Είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο για τους «πολιτισμένους λαούς» να υπακούσουν στις επιταγές των οικολόγων και να περιορίσουν την κατανάλωση κατά 80%, του νερού, της οικιακής ενέργειας, των καυσίμων, του χαρτιού, του κρέατος και των πλαστικών, προκειμένου να σωθεί η ζωή στον πλανήτη μας.
  ---
(*) Biosphere  (from Greek βίος bíos "life" and σφαῖρα sphaira "sphere") also known as the ecosphere (from Greek οἶκος oîkos "environment" and σφαῖρα),
 Η βιόσφαιρα είναι το εξωτερικό περίβλημα του πλανήτη - περιλαμβάνει τον αέρα, το έδαφος, τo οικολογικό σύστημα που ενσωματώνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και τις μεταξύ τους σχέσεις . (Wikipedia)
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me