Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Είναι τεράστιο κοινωνικό δίκτυο 

  αλλά δεν αντέχει στην εξαπάτηση
Ο Πρόεδρος Τραμπ καθιστά το Facebook πρωταγωνιστή στην εκστρατεία επανεκλογής του. 
 Στην προεκλογική καμπάνια του Trump για το 2020 έχει δαπανήσει περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις στο Facebook εφέτος, ποσοστό που είναι περίπου το μισό απ όσα συνολικά έχουν δαπανήσει οι 23 Δημοκρατικοί υποψήφιοι.
  Ο Τραμπ βασίζεται στο Facebook εν μέρει για προφανείς λόγους: Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της χώρας και ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους άμεσα. 
  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden άρχισε επίσης να ξοδεύει πολλά στο Facebook.
  Ποια είναι η ειρωνεία: Ακόμη κι όταν ο Τραμπ επωφελείται από τη φρενίτιδα του Facebook, και ενθαρρύνει τους συντηρητικούς να μοιράζονται διάφορες ιστορίες ότι «λογοκρίνονται» στα κοινωνικά Μέσα.
  Αλλά το Facebook έχει κι άλλο ειδικό πλεονέκτημα για τον Tραμπ: Η εταιρεία παραμένει χαλαρή για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. 
 Παρά τις υποσχέσεις των κορυφαίων στελεχών ότι θα πράξουν καλύτερα από  ό,τι το 2016, η εταιρεία έχει επανειλημμένα αποτύχει να αποτρέψει ψευδείς ή παραπλανητικές διαφημίσεις.
  Υπάρχουν πολλές πρόσφατες παραβιάσεις τις οποίες το Facebook απέτυχε να αποτρέψει, παρόλο που το Facebook είναι εταιρεία που κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακροδεξιά δίκτυα παραπληροφόρησης επισημάνθηκαν στην ΕΕ  
  Εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκτίθενται σε ακροδεξιά προπαγάνδα στο Facebook πριν από τις εκλογές για την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της αμερικάνικης ΜΚΟ ‘Avaaz’.
  Οι ακτιβιστές λένε ότι η έρευνά τους προκάλεσε "πρωτοφανές ξεκαθάρισμα" στο Facebook.
  «Τα ψεύτικα νέα, τα ψεύτικα αποσπάσματα και τα κινηματογραφικά κλιπ που παρουσιάζονται ως απόδειξη παραπτωμάτων των μεταναστών, είναι μόνο μερικές από τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τις άκρως δεξιές σελίδες στο Facebook, δήλωσαν ακτιβιστές από το αμερικανικό κέντρο Avaaz σε νέα έκθεσή τους που δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη.
  Κακόβουλο περιεχόμενο παρατηρήθηκε 533 εκατομμύρια φορές μόνο τον τελευταίο τρίμηνο, ή έξι εκατομμύρια φορές την ημέρα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Avaaz.
  Ενώ οι ευρωπαίοι ψηφοφόροι προετοιμάζονται για τις βουλευτικές κοινοβουλευτικές εκλογές της ΕΕ αυτής της εβδομάδας, η ΕΕ «πνίγεται σε παραπληροφόρηση», δήλωσε ο διευθυντής της εκστρατείας της Avaaz,  Christoph Schott.
  «Το μέγεθος και η πολυπλοκότητα αυτών των δικτύων τα καθιστά ‘όπλα μαζικής καταστροφής’ για τη δημοκρατία, και τώρα είναι ευδιάκριτα στην Ευρώπη", πρόσθεσε. «Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μόλις γκρεμίσαμε την κορυφή του παγόβουνου».
  Το Avaaz ανακάλυψε περίπου 500 ύποπτες σελίδες και ομάδες, ενώ διερευνούσε ακροδεξιά προπαγάνδα στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιταλία. 
  Το Facebook έχει ήδη αφαιρέσει 77 από αυτές. Οι σελίδες που αφαιρέθηκαν είχαν  5,9 εκατομμύρια οπαδούς.
 
(Deutsche Welle- N.Y. Times)
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me