Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     Αγανάκτηση 
στους Παλαιστίνιους 
προκαλεί το σχέδιο Τραμπ 
Πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες σπεύδουν να διαλύσουν διαμαρτυρία Παλαιστινιων.
 
«Πραγματικά, όλοι πρέπει να διαβάσουν αυτές τις 80 σελίδες  του σχεδίου Τραμπ. Και κάθε αναγνώστης θα πρέπει να το διαβάσει ίσως και δύο φορές - σε περίπτωση που, για πρώτη φορά, χάσει κάποια επιπλέον έκδηλη αγανάκτηση με όσα προβλέπει για τους Παλαιστινίους», γράφει ο Robert Fisk στην βρετανική "The Independent".

 Το σχέδιο Trump είναι απλώς η κάλυψη για την τελική αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών από το  Ισραήλ

 Το Ισραήλ χρειάστηκε νέο πρόσχημα για να δικαιολογήσει την κατάσχεση των τελευταίων θραυσμάτων της ιστορικής Παλαιστίνης μετά τη λήξη των συμφωνιών του Όσλο.

 Το "Όραμα για την Ειρήνη" ουδέποτε θα υλοποιηθεί - και όχι επειδή οι Παλαιστίνιοι το απορρίπτουν.

 Η ενθουσιώδης δημόσια αγκαλιά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάου για το αμερικάνικο σχέδιο

του δίνει το δικαίωμα με την αμερικανική ευλογία, να  υλοποιήσει το όνειρο του Ισραήλ: Θα είναι σε θέση να προσαρτήσει τους δεκάδες παράνομους εποικισμούς του στη Δυτική Όχθη και την τεράστια γεωργική λεκάνη της κοιλάδας του Ιορδάνη.

 Σε αντάλλαγμα, οι Παλαιστίνιοι μπορούν να έχουν κράτος στο 15% της πατρίδας τους.

  Ο Μάρβαν Μπιζάρα από το ‘Αλ Τζαζίρα’ έγραψε: «Φάρσα, απάτη, μανία, σουρεαλιστική, ευκαιριακή, λαϊκιστική και κυνική».
 Χρησιμοποίησε όλες αυτές τις περιγραφές - αλλά σίγουρα τα λόγια του ακούστηκαν. Ο Gideon Levy, από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, δεν ήταν τόσο οξύς. Ήταν όμως αποκαλυπτικός. Ήταν "το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του πτώματος που είναι γνωστό ως λύση δύο κρατών". Όπως έγραψε το σχέδιο δημιούργησε πραγματικότητα "στην οποία το διεθνές δίκαιο, οι αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα των διεθνών θεσμών δεν έχουν νόημα".
 Δεν υπάρχει παλαιστινιακό κράτος, γράφει ο Λεβύ, και ουδέποτε θα υπάρξει. Πρέπει να είναι μια «δημοκρατία μεταξύ της Ιορδανίας και της Μεσογείου» - με ίσα δικαιώματα τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους - ή το Ισραήλ πρόκειται να είναι ένα κράτος απαρτχάιντ. 
Ο Trump δημιούργησε "έναν κόσμο στον οποίο ο γιος του αμερικανού προέδρου είναι πιο ισχυρός από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εάν επιτρέπονται οι οικισμοί, όλα επιτρέπονται ". Είναι αρκετά όλα τούτα;
  Ο δήμαρχος του Abu Dis, της μικρής πόλης που οραματίστηκε ως η νέα παλαιστινιακή πρωτεύουσα στο σχέδιο ειρήνης του ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο RT ότι «η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα η αληθινή πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» και χαρακτήρισε τον αμερικανικό πρόεδρο ότι έχει πλήρη άγνοια.
"Δεν γνωρίζει την Παλαιστίνη, δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Αυτός φροντίζει μόνο τον εαυτό του, αλλά το σχέδιο δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό".
 Το «Όραμα» για την ειρήνη, που παρουσιάστηκε από τον Λευκό Οίκο, σκιαγραφεί λύση δύο κρατών με την Ιερουσαλήμ να παραμένει η «αδιαίρετη πρωτεύουσα» του Ισραήλ, ενώ νέα Παλαιστινιακή πρωτεύουσα θα μπορούσε να εγκατασταθεί ανατολικά της πόλης, σε απόσταση πλέον των δέκα χιλιομέτρων.
"Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης και το Abu Dis θεωρείται μόνο προάστιο της Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο Ahmed Abu Hilal στο RT. "Δεν θα ξεριζωθούμε από την ιστορική πόλη και θα είμαστε πάντα μέρος της Ιερουσαλήμ".
  Εν ολίγοις, το Ισραήλ - υπό αυτήν την άθλια καταδικασμένη "συμφωνία" ΗΠΑ-Ισραήλ, αν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα - θα πάρει όλη την Ιερουσαλήμ για πάντα, το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Όχθης, θα κατέχει σχεδόν κάθε εβραϊκό εποικισμό σε κατεχόμενη γη και κυριαρχεί σε έναν αφοπλισμένο, περικομμένο «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού». Παρ΄όλο που το   σχεδόν το 21% του λαού του Ισραήλ είναι Άραβες,  το κυρίαρχο κράτος μπορεί να λογοκρίνει τα σχολικά βιβλία, να συλλαμβάνει και να ανακρίνει όποιον τολμά να αντιταχθεί στον Ισραηλινό κατακτητή.
Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για ένα μοναδικό και ιστορικό έγγραφο που δημιούργησε ο θησαυρός  του Trump (ο γαμπρός  του Jared Kushner), καθώς η πεποίθησή του ότι οι Παλαιστίνιοι θα ονειρευόταν να δεχτούν ένα τόσο αχαλίνωτο σύνολο πολιτικών απαιτήσεων δεν έχει προηγούμενο στον δυτικό κόσμο.
 Όμως, κάποτε θα έπρεπε οι δημοσιογράφοι να βγάλουν όλα τα εμπόδια, ενώ - υπάρχουν άλλοι, παρεμπιπτόντως, μερικές "αποστολές" που υποστηρίζουν ότι «το κράτος της Παλαιστίνης δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο διεθνή οργανισμό, διότι η εν λόγω συμμετοχή θα έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του κράτους της Παλαιστίνης για αποστρατιωτικοποίηση και παύση του πολιτικού και δικαστικού πολέμου κατά του Κράτους του Ισραήλ».
 Αποχαιρετούμε δηλαδή και την προστασία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me