Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Τελικά  oEΔΟΕΑΠ

θα δεχτεί την ….δωρεά Τσίπρα;

 

 

Δύο θέματα απασχόλησαν την συνεδρίαση της Τρίτης  με (τηλεδιάσκεψη) του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

1.Οι ανακοινώσεις- καταγγελίεςγια τις απαγορεύσεις των δημοσίων συναθροίσεων και η απόπειρα Χρυσοχοϊδη να «στριμώχνει» σε όσες διαδηλώσεις επιτρέπονται σε μια γωνία δημοσιογράφους, φωτογράφους και τεχνικούς, ώστε να φρουρούνται για το καλό τους (!),  και οι αστυνομικές δυνάμεις να επιδίδονται στο….. έργο τους Με το τρόπο αυτό ρεπορτάζ φωτογραφίες και videoαπό συγκεντρώσεις και… άλλα  να έχουν προέλευση ΜΟΝΟ από  την ΓΑΔΑ.

2.Η αγωγή του Αλέξη Τσίπρακατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου και Ι. Κουρτάκη για την περίπτωση του εξοχικού του τ. Πρωθυπουργού στο Σούνιο.

Η συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες αποδείχτηκε θυελλώδης. Η πλειοψηφία των 6 δια της Προέδρου, προσπάθησε απεγνωσμένα να κρατήσει την κουβέντα στην περίπτωση του…. καταφυγίου που κατασκευάζει η Αστυνομία για να…. φιλοξενεί τους δημοσιογράφους. Αναγκάστηκε όμως κάτω από την πίεση του εκπροσώπου της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του ΠΑΜΕ και της Πρωτοβουλίας να δεσμευθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης θα εκφράσει την διαφωνία του κλάδου για την απαγόρευση των συναθροίσεων  στον υπουργό μαζί με την αντίθεση της στο « μάντρωμα  των δημοσιογράφων.

Στην περίπτωση της αγωγής Τσίπρα ,  η πλειοψηφία υποχρεώθηκε να συρθεί στην έκδοση ανακοίνωσης με τον ΓΓ  και Πρόεδρο του ΕΣΟΕΑΠ να ψελλίζει ότι διαφωνεί με την αγωγή( δηλαδή με την θέση Τσίπρα ) αλλά και με την έκδοση ανακοίνωσης. Με άλλα λόγια μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα.

Τελικά η Αντωνιάδου υποχρεώθηκε και έστειλε τη Τρίτη το βράδυ μέσω εμαιλ ένα αμήχανο κείμενο που η ίδια όμως δεν το ψήφισε μη τυχόν και χαλάσει το σύμφωνο συμβίωσης που έχει με το Σύριζα. Συμφώνησαν όμως  οι 3 δικοί της, οι δύο από την  Νέα ΕΣΗΕΑ και η ΚΕΔ η οποία ζήτησε όμως   να γίνει πιο  ουσιαστική και περισσότερο  αυστηρή η ανακοίνωση. Το δίδυμο της Συσπείρωσης απλώς κρύφτηκε  για να μην απαντήσει.  Κάτι σαν λευκό δηλαδή.

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ όμως και εκπρόσωπος της Συσπείρωσης ( η παράταξη δημοσιογράφων του Σύριζα) στη συνεδρίαση της Τρίτης άφησε αναπάντητη την ερώτηση, που του έθεσε το μέλους του ΔΣ και π. Α Αντιπροέδρος Δ Τσαλαπάτης.

Δηλαδή: Tι θα κάνει ως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για την αγωγή κατά των δύο μελών της ΕΣΗΕΑ και ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ. Θα αποδεχτεί την……. δωρεά του κ. Τσίπρα ή θα την απορρίψει;

Στην μία περίπτωση στρέφεται κατά συναδέλφων του στην άλλη ,μπορεί να κατηγορηθεί  γα…… απιστία προς τον οργανισμό και την ΕΣΗΕΑ, μαζί με την συνεταίρο του κ. Αντωνιάδου. Πρέπει να διαλέξει μαχαίρι για το χαρακίρι….

Την Τετάρτη το πρωί στην βιαστική τηλεδιάσκεψη με τον Χρυσοχοίδη, πήραν μέρος οι τέσσερις κυρίες του ΔΣ. Είχαν βάλει όλες  τα καλά τους για να μιλήσουν με τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ.

Ευτυχώς που συμμετείχαν και δυο ακόμη μέλη του ΔΣ που δεν είναι στην πλειοψηφία και στρίμωξαν κάπως τον υπουργό. Αυτοί μόνο έθεσαν ερωτήσεις για να αναγκαστεί ο Χρυσοχοίδης να πει ότι δεν θα υπάρξει ΠΔ αλλά όσα περιλαμβάνονται το επιχειρησιακό σχέδιο της Κατεχάκη θα γίνουν με αστυνομική εγκύκλιο!..

Στην ουσία ουσία δηλαδή ο υπουργός δεν πήρε τίποτα πίσω. Το πιο βασικό όμως είναι ότι οι τέσσερις κυρίες( Πρόεδρος, δύο αντιπρόεδροι και ειδική γραμματέας) απέφυγαν να του πουν ότι η ΕΣΗΕΑ είναι αντίθετη με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.   Τις βολεύει άλλωστε  η απαγόρευση. Με άλλοθι τις κυβερνητικές αποφάσεις δεν θα κάνουν διαμαρτυρίες και οι δημοσιογράφοι. Οι 6 στο ΔΣ θα συνεχίσουν αυτό που κάνουν τα τελευταία 5 χρόνια οι εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

.Στη διάρκεια της φιέστας η διμοιρία επικοινωνίας του υπουργού, φρόντισε να μοιράσει  τις τελικές αποφάσεις  του σε όλα τα sitesμε ένα 11λογο σε κείμενο ( ερωτήσεις απαντήσεις)  κάνοντας επίδειξη καταστολής της ενημέρωσης.

Με το που τέλειωσε η παράσταση η Αντωνιάδου έβγαλε ανακοίνωση θριάμβου Ο Καπάκος (ως συσπείρωση) με την χαρακτηριστική ΛΑΚΩΝΙΚΗ ρητορική του δήλωσε περίπου ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ και για ξεκάρφωμα  άρχιζε να βρίζει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και να καταφέρεται κατά  του τυποκτόνου νόμου (Ν.   1178/81),

Μόνο  που τη στάση  επιτρέπει να ανθεί  βιομηχανία των αγωγών, την οποία υποστηρίζει και πολιτικά με αριστερό, υποτίθεται, πρόσημο τώρα και ο Σύριζα σε επίπεδο κορυφής. Σήμερα έσπευσε να τον στηρίξει και ο Καρτερός, γνωστός και υπερασπιστής του Τσερνόμπιλ. Έχει γράψει κι αυτός ιστορία τρώγοντας  μαρούλια τ0 1986 για να πείσει ότι δεν υπήρχε  ραδιενέργεια στα φυτά και στα πτηνά αλλά προβοκάτσια  των αμερικανών!..

Το καταπληκτικό όμως είναι  το ΠΑΡΑΜΥΘΙ που διοχέτευσε η παρέα Καπάκου σε γνωστή ιστοσελίδα.  Το δημοσίευμα αναφέρει: «Η παράταξη (ΣΣ  Συσπείρωση) αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση και συνδέει την ανακοίνωση στήριξης με την αφωνία στο θέμα των νέων κατασταλτικών μέτρων για τις διαδηλώσεις καθώς και τα κυβερνητικά δώρα στους καναλάρχες»

Καμία αποχώρηση όμως δεν έγινε. ΟΧΙ μόνο διότι η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη αλλά διότι έχουν καταγραφεί στο VIDEO, μέχρι τέλους οι παρουσίες και δεν υπήρξε και τέτοια δήλωση. Και οι δύο του Σύριζα στο ΔΣ ουδέποτε αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή δήλωσαν κάτι τέτοιο.

‘Ενας επιτυχημένος  τίτλος όμως  άλλης ιστοσελίδα η οποία δεν έπεσε στην παγίδα του Καπάκου  αποδίδει  με απόλυτη ακρίβεια το γεγονός: «Συσπείρωση: Αντίθετη με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά Τσίπρα, συνεχίζει την συνεργασία με την παράταξη  της ΝΔ!..»

Πάντως  δεν είναι τυχαίος ο σχολιασμός και η αγανάκτηση  που επικρατεί στον δημοσιογραφικό κλάδο για όλα αυτά τα παιχνίδια.

Είναι γνωστό ότι το αγγελιόσημο καταργήθηκε ως έσοδο για τα Ταμεία Τύπου και τον ΕΔΟΕΑΠ με το νόμο Κατρούγκαλου, (Κυβέρνηση  Τσίπρα) διότι ήταν απαίτηση των εργοδοτών των διαφημιστών και των διαφημιζομένων (ΣΕΒ).

Την περίοδο της κατάργησης του ( 2017) υπολογιζόταν τουλάχιστον σε 250 εκ. ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για κεφάλαια τα οποία με την κατάργηση του αγγελιόσημου , ως εσόδου 13 ταμείων και λογαριασμών αλληλοβοήθειας, διοχετεύθηκαν ως διαφημιστική δαπάνη ( και επιστροφές) κυρίως στους συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τους διαφημιζόμενους.

Πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο Πετρόπουλος Καπάκος Αντωνιάδου Κουμπιάς που έκλεισαν τη συμφωνία ντροπής με τους καναλάρχες.

Το δεύτερο σκάνδαλο είναι ότι το 2% που απέμεινε στις εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ αλλά και την απόφαση του ΣτΕ προορίζεται αποκλειστικά για περίθαλψη( συνεπώς άρχισαν καινούργιες μειώσεις ή και λουκέτο για εφάπαξ και επικουρήσεις). Το 2% επί των διαφημίσεων του διαδικτύου είναι μια ‘άλλη πονεμένη ιστορία, που δεν έχει κριθεί ακόμη από το ΣτΕ.  

Τώρα  ο πρώην Πρωθυπουργός θέλει, λέει, να…. ενισχύσει τον ΕΔΟΕΑΠ, με προϊόν αγωγής σε βάρος δημοσιογράφων!.. Δεν το αναφέρει βέβαια ακριβώς  στο δικόγραφο ό νομικός του παραστάτης. Υπάρχει όμως σχετική δήλωση.

Αν ήθελε όμως να δείξει ο π. Πρωθυπουργός μεταμέλεια για όσα έκαναν οι δικοί του σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ και της ενημέρωσης των πολιτώνμπορεί να καταθέσει ο Σύριζα τροπολογία για την επάνοδο των διατάξεων που κατήργησε ο νόμος Κατρούγκαλου και η οποία να προβλέπει επιστροφή του αγγελιόσημου  από τους εργοδότες στην κοινωνική ασφάλιση με κατανομή του εσόδου για όλους τους φορείς-δικαιούχους.

Και δεν χρειάζεται πανικός. Τον Αλέξη  θα τον σώσει ο Κ. Μητσοτάκης, οποίος δεν θα το δεχτεί.

 Ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν ευθύς εξ άρχής κατά του αγγελιόσημου. Το είχε δηλώσει σε προηγούμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ ,  αφήνοντας άναυδους τους δικούς του που ήταν παρόντες στην συνάντηση η οποία έγινε στο ισόγειο της οδού Πειραιώς, με δική του πρωτοβουλία!.

Μόνο έτσι  αυτή η κοινωνία και ο κόσμος της ενημέρωσης θα καταλάβει Που είμαστε, Που πάμε και με ποιούς….

Αλλιώς….

 

(Ρεπορτάζ styx)

Subscribe in a reader Facebook page Follow me