Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

 

Με τον εφιάλτη της ΜΕΘ

σκοτώνουν  την ενημέρωση

 

 

Του Δημήτρη Ι Τσαλαπάτη

 

Η χειραγώγηση και η   παραπλάνηση  της κοινής γνώμης  μέσω  ΜΜΕ  για τα κρίσιμα θέματα της φονικής πανδημίας, καθώς  και η σκόπιμη σύγχυση που έχει προκληθεί για τις διασωληνώσεις και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, ετέθη μέσω τηλεδιάσκεψης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η σύμπραξη όμως των 6  στο ΔΣ , που έχουν συγκροτήσει μια  πλειοψηφία «πρόθυμη για όλα»   αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, να συζητηθούν διεξοδικά και προφανώς λόγω των δεσμεύσεων τους με εργοδοτικά και πολιτικά κέντρα.

Aς δούμε πρώτα όμως τα γεγονότα:

-5 Νοεμβρίου 2020  Μόλις αρχίζει το δεύτερο κύμα. Ο θεοσεβούμενος καθηγητήςκ. Τσιόδρας εξηγεί, παρουσία του Πρωθυπουργού, σε διακαναλική παρουσίαση, τι γίνεται σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ ή σε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

« Ο γιατρός σε συνεννόηση με το οικογενειακό περιβάλλον, σε έναν άρρωστο που είναι υπερήλικας, έχει πολλαπλά προβλήματα, έναν  άνθρωπο που θα ταλαιπωρηθεί και ενδεχομένως θα παραταθεί η διαδικασία του θανάτου, παρά η ίδια η ζωή, γίνεται η επιλογή….»  ¨

-26 Μαρτίου 2021 η καθηγήτρια κ Βάνα Παπαευαγγέλου απαντώντας σε ….«ερώτηση»: για θανάτους εκτός ΜΕΘ δηλώνει « Είναι πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών που χάνουν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ (σσ προφανώς διασωληνωμένοι) Πολύ μικρό, 20% νομίζω». Και μετά το σάλο σπεύδει την επομένη να δηλώσει, για τον κυβερνητικό μονόλογο που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει ότι «παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου!..»

-28 Μαρτίου 2021Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, χειρουργός Παν. Τζανετής δηλώνει  για το ίδιο θέμα σε τηλεοπτική συνέντευξη  ότιτο 80% των ασθενών από Covidεκτός ΜΕΘ, πεθαίνουνκαι επικαλείται  μελέτη πανεπιστημιακών δημοσιευμένη στις ΗΠΑ.

Και η σύγχυση που προκαλείται ούτε την δεοντολογία υπηρετεί , ούτε την ενημέρωση του κόσμου για τον κίνδυνο που διατρέχει την ζωή μας.

Μπήκαμε λοιπόν  στο δεύτερο χρόνο με πανδημία και η κατάσταση έχει οδηγηθεί πλέον στο απροχώρητο , με την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να έχει επιλέξει ρόλο τροχονόμου.

Η μειωμένη  αξιοπιστία  αρκετών ΜΜΕ φλερτάρει πλέον και όχι τυχαία, με τον πάτο. Η δεοντολογία, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Κάποιοι  όμως θυμήθηκαν πάλι τη λίστα Πέτσα η οποία βεβαίως ήταν απαράδεκτη , μόνο που ορισμένοι  που διαμαρτύρονται τώρα με μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, είχαν συμφωνήσει το 2020  με τον τρόπο επιδότησης  του έντυπου τύπου και είχαν στείλει εκπρόσωπο τους στην γνωμοδοτική  επιτροπή του άρθρου 86 του Ν. 4674/2020!..

Πρόκειται για επιτροπή την  οποία οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είχαν καταγγείλει  ω ς επιτροπή λογοκρισίας και σε συνάντηση στο γραφείο του τότε υφυπουργού Σ Πέτσα και με δημόσια ανακοίνωση

Η απόφαση όμως  αυτή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως και η μηνυτήρια αναφορά περιέχουν  φαρδιά πλατειά την υπογραφή του  ΓΓ της ΕΣΗΕΑ και ενός ακόμη μέλουςπου επιμένουν ότι εκφράζουν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την παράταξη του Σύριζα!.. Μαζί τους συμπράττουν ωστόσο  η πρόεδρος  Μ Αντωνιάδου  και άλλοι τρεις.

Μέχρι απεργία πείνας όμως είναι σε εξέλιξη  μπροστά στα γραφεία του σωματείου στην οδό Ακαδημίας.  Η συνάδελφος Μ. Βήχου διαμαρτύρεται για δεύτερη εβδομάδα,  για τον ευτελισμό  της δεοντολογίας και όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία.  Φαίνεται όμως ότι  ανέτρεψε το σχεδιασμό  κάποιων και  προσπάθησαν να πνίξουν την διαμαρτυρία της.

Αντιπερισπασμός για την υπόθεση Παππά

‘Ετσι μόνο τυχαίες δεν είναι τις τελευταίες μέρες οι βράδυνες μυστικές συναντήσεις της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ  με   ειδικό  απεσταλμένο    της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ίσως πίσω από την  επαναφορά του σκανδάλου της λίστας Πέτσα να επιχειρείται,και με τις μυστικές συναντήσειςαντιπερισπασμός ή συμψηφισμός με την υπόθεση Παππά. Άλλωστε η  δικαστική έρευνα εφόσον βρεθεί ενώπιον πολιτικών προσώπωνοφείλει να διαβιβάσει την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή.

Η καταρράκωση όμως  της  δεοντολογίας στην ενημέρωση είναι ολοφάνερη .Άσε τις συλλογικές συμβάσεις. Την τελευταία ΣΣΕ σε εφημερίδες ΕΡΤ, ραδιόφωνα τηλεοράσεις  είχε  καταρτίσει ο αείμνηστος Κ Μπετινάκης το 2008 ΓΓ της ΕΣΗΕΑ και ισχύει ακόμη. Και σήμερα.

Πάντως  οι εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ  «πούλησαν» από πέρυσι με το πρώτο lockdown, τις δημοσιογραφικές ταυτότητες στους εργοδότες ,το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική Προστασία, ώστε οι δημοσιογράφοι   να  ΜΗ κυκλοφορούν ελεύθερα. Ούτε σε επεισόδια ή διαδηλώσεις μπορούν να πάνε. Το…. ρεπορτάζ και οι εικόνες  φυτεύονται από τις κάμερες κα τα dronesτης ΓΑΔΑ.

Δηλαδή  οι συντάκτες δεν έχουν απρόσκοπτη  πρόσβαση στις  πηγές των ειδήσεων, παρά μόνο υπό προϋποθέσεις που καθορίζουν η Κυβέρνηση και οι εργοδότες.

Ακόμη και οι αριθμοί από τα κρούσματα στα δελτία ειδήσεων και στους τίτλους χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις επικοινωνιακές επιλογές.

Συνέντευξη με δημοσιογράφους-φαντάσματα

Οι ερωτήσεις στη ΔΗΘΕΝ συνέντευξη Χαρδαλιά,  υποβάλλονται εγγράφως εκ των προτέρων, διαβάζονται από κάποιο τρίτο  και οι απαντήσεις είναι προκάτ!!.. Η κατασκευασμένη αυτή  ΔΗΘΕΝ ενημέρωση μεταδίδεται από την δημόσια ραδιοτηλεόραση και  το ΑΜΠΈ ΑΕ και διοχετεύεται  με …επιστημονική  ανακοίνωση, οποία δημοσιεύεται αυτούσια ή πληρωμένη(;) Και η παράσταση επαναλαμβάνεται κάθε μέρα την ίδια ώρα. Την βλέπουν όλοι , γιατί δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.   

Οι αρχές νομίζουν ότι μπορούν με τον τρόπο αυτό  να συνεχίσουν να κρύβονται  πίσω από την επιτροπή λοιμοξιωλόγων. Είναι πάντως η αόρατη αρχή που κανείς δεν ξέρει ποιοι και πόσοι συμμετέχουν. Τι σημασία έχει  αν οι πολίτες ψήφισαν πολιτικά κόμματα. Θεωρητικά μόνο φαίνεται ότι  υπάρχει Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Κάποιοι πιστεύουν, φαίνεται, ότι  70 θάνατοι την ημέρα οφείλονται απλώς στο αδιαχώρητο του  ΕΣΥ…  Και τα φορτώνουν στην ατομική ευθύνη. Μπορεί και  στους ίδιους   που «φεύγουν» επειδή δεν.. κράτησαν τις αποστάσεις.

YΓ: Ή δεν έπλεναν τα χέρια τους πολύ σχολαστικά…

 

 

 

 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me