Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ψάξτο καλύτερα!

 

 

Με το πρωτοσέλιδο της εφ συν της τελευταίας Πέμπτης – 27/05 για Τιμές – Αγορά αλλά και όσα τελευταία μου συνέβησαν προσωπικά με την όποια εύλογη αγανάκτηση μου  απευθύνομαι στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές – ότι έχει βέβαια απομείνει από αυτές!

 

Τέτοια εξαπάτηση με τον ριζωμένο τόσο βαθιά ποια στην νοοτροπία του καταναλωτή καθεστώτος των Προσφορών δεν ξανάγινε.

 

Κάποτε  όταν υπήρχε κάποιος έλεγχος , πάντα πρωτοστατούσε το συμπέρασμα των ελεγκτικών μηχανισμών για το ότι οι τιμές είναι άλλες στα ράφια και άλλες στα ταμεία, ειδικά στο κόσμο των  S/Mπου απορροφούν και το περισσότερο εισόδημα. Η εξαπάτηση των καταναλωτών σήμερα έχει φτάσει στα ύψη με ένα σωρό παραπλανητικά κόλπα άμεσα και έμμεσα (φοβού και τους Δαναούς δώρα φέροντες), με την εξαφάνιση των ελέγχων αλλά και του κινήματος των καταναλωτών βοηθούσης και της πανδημίας αλλά και κυρίως της άγνοιας - αφέλειας των περισσοτέρων καταναλωτών.

 

«Ψάξτο καλύτερα – Μάθε τι δικαιούσαι για να μην βγαίνεις χαμένος»το εξώφυλλο φυλλαδίου της τότε Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Εμπορίου) Αλήθεια υπάρχει τίποτα όρθιο σήμερα; ακούει κανείς; Χρόνια τώρα οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας να χουν εξαφανιστεί και αυτά.

 

Τουλάχιστον η Πολιτεία οι όποιες Αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν μείνει στον χώρο ακόμα (Υπουργείο , Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΕΦΕΤ , Αγορανομικές – Αστυνομικές Αρχές) δεν θα μπορούσαν περιοδικά να ενημερώνουν όπως παλιά για τα ένα σωρό κόλπα που ασύδοτα έχουν εντάξει στην καθημερινή σκληρή και αδυσώπητη συμπεριφορά τους οι δυνατοί της Αγοράς απέναντι στον αδύνατο – εξαθλιωμένο  καταναλωτή ; Για το όποιο «ξύπνημα» του κοσμάκη, για να είναι περισσότερο ψαγμένος απέναντι στα ολιγοπώλια τους δυνατούς της αγοράς γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αύξηση των κερδών, όλα για το χρήμα , επικράτηση του κεφαλαίου πάση θυσία με χίλια δυο κόλπα. Δυστυχώς φωνή βοώντος….

 

ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΚΟΡΔΗΣ

                                                                                                   Τ.Δ/ΝΤΗΣ ΥΠΑΝ

                                                                                                       ΚΙΑΤΟ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me