Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Εύσημα στους ιατρούς

της Πανεπιστημιακής

Ουρολογικής Κλινικής

του Λαϊκού Νοσοκομείου

  Ιατρική αστοχία «Διαγνωστικού κέντρου» που προκάλεσε αιμορραγία, με υποχρέωσε, με την άμεση βοήθεια του «166», να βρεθώ στα «έκτακτα περιστατικά» του «Λαϊκού».

 

  Από την πρώτη στιγμή, παρά την δυσχερή θέση στην οποία είχα βρεθεί, εντυπωσιάσθηκα από την ενδελεχή φροντίδα που έτυχε το ατυχές και επώδυνο περιστατικό μου, από τους αρμόδιους ιατρούς.

  Τρεις θεράποντες και μία μαθητευόμενη ενέσκηψαν και φρόντισαν με ιδιαίτερη ζέση ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετώπιζα.

  Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν ο τρόπος αλλά και η διάρκεια που με εξέτασε κατόπιν, η ιατρός στον υπέρηχο, όταν διαπίστωσε το «πλούσιο» ιατρικό ιστορικό μου.

  Και η φροντίδα συνεχίσθηκε στο τετράκλινο δωμάτιο (δοξασμένε ΕΔΟΕΑΠ) όπου ωστόσο, οδυνηρή διαπίστωση ήταν η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

  «Είμαι μόνη στον όροφο. Θα πρέπει να μείνετε να τον φροντίσετε», είπε με ανήσυχο αλλά ευγενικό τρόπο η νοσοκόμος, επειδή το περιστατικό απαιτούσε κάποιον να αλλάζει συνεχώς και αδιαλείπτως  τους ευμεγέθεις ορούς και να φροντίζει για το άδειασμα της σακούλας του “folley”. Επειδή, λόγω της προχωρημένης ώρας, δεν ήταν δυνατή η εξεύρεση αποκλειστικής.

  Ξενυχτίσαμε παρέα με τη Μίνα, ώσπου στις έξι το πρωί να έρθει η αποκλειστική για να «αλλάξει η βάρδια».

 Από τα ενδιαφέροντα όμως ήταν πως η «περίπτωσή μου», έγινε και ιδιαίτερο μάθημα για ομάδα φοιτητών, και έτσι έμαθα κι εγώ λεπτομερώς τις ακριβώς είχε συμβεί.

  Τα γράφω αυτά -επειδή ουδόλως με ενδιαφέρει το «ιατρικό μου απόρρητο»- ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη συνεχή φροντίδα που έτυχα από την ομάδα των ιατρών της Ουρολογικής κλινικής του «Λαϊκού» που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου.

  Και επειδή σε συζήτηση που είχα με έναν από τους θεράποντες, με πληροφόρησε πως εργάζεται από τις έξι το πρωί ως τις εννιά το βράδυ.

  Όταν δε τον ρώτησα για υπερωρίες, μου απάντησε με ένα πικρό χαμόγελο.

  Το επιμύθιον είναι πως παρά την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας –λόγω της οικονομικής καταστροφής που συντελείται στη χώρα- υπάρχουν ακόμη μαχητές που υπερασπίζονται το ιατρικό λειτούργημα.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me