Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Μετά το μαύρο στην ΕΡΤ,

μαύρο στην ψηφιακή μετάβαση

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Νίκη Φούντα  αναφέρθηκε στην αδυναμία της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει ψηφιακά τα προγράμματά της: «Μετά το αιφνιδιαστικό μαύρο της ΕΡΤ, στις επανειλημμένες Ερωτήσεις μας προς το Υπουργείο Επικρατείας, εκδηλώσαμε τους φόβους μας ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν θα μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της χώρας για την ψηφιακή μετάβαση σε ολόκληρη την Επικράτεια. Ουσιαστικές απαντήσεις δεν ήλθαν ποτέ. Ούτε από τον Υπουργό Επικρατείας – που δήλωνε ότι μεταβιβάζει την Ερώτηση “για να ενημερωθεί και αυτός!” στον αρμόδιο Υφυπουργό, αλλά ούτε και από τον κ. Κεδίκογλου, που απαξιούσε να απαντήσει.
Πλέον η απροθυμία των Υπουργών εξηγείται απόλυτα. Η νέα Υφυπουργός Σ. Βούλτεψη εγκαινιάζει τα καθήκοντά της και αναθέτει την μετάβαση του σήματος της ΝΕΡΙΤ σε έναν ιδιωτικό φορέα (ΦΕΚ 1681/24-6-2014 Β’). Η επίσημη δικαιολογία είναι “η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. δεν διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομή σε όλα τα κέντρα εκπομπής για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής κάλυψης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ημερομηνίες διακοπής εκπομπών τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία”.

 Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και ακόμα δεν έχει επανέλθει η κανονική λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο νέος φορέας , δηλώνεται κι επίσημα, δεν μπορεί να συνεχίσει την ψηφιακή μετάβαση.

 Αλήθεια, οι ιδιωτικές εταιρείες χρειάζονται «δωράκια» από την απαξιωμένη Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση;

Πότε θα μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να αναλάβει μόνη της την μετάδοση του ψηφιακού σήματος;»

(www.typologies.gr/)

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me