Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΤO ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

     ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
Eπικοινωνιακή καταιγίδα είναι σε εξέλιξη, για να φοβίσουν τον κόσμο ότι δήθεν κινδυνεύει με λουκέτο ο ΕΔΟΕΑΠ και να τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ σε ΤΥΦΛΗ ΨΗΦΟ σε μια διαδικασία που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γενική συνέλευση.
 
Eρώτηση: Μπορεί να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ;
- Όχι. Ουδείς μπορεί να διακόψει την λειτουργία του. Απλώς η κυβέρνηση προκαλεί οικονομική ασφυξία στο Ταμείο και το προεδρείο του δεν πληρώνει συντάξεις, για να βάλουν τον κόσμο να ψηφίσει αυτά που από καιρό ΕΠΙΔΕΙΩΚΟΥΝ Κυβέρνηση και εργοδότες.
- Το υπουργείο παρακρατεί τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ, από τις αρχές του χρόνου (οφειλές αγγελιοσήμου). Είναι κεφάλαια τα οποία ανήκουν στον ΕΔΟΕΑΠ και τους λογαριασμούς αλληλοβοηθείας των Ενώσεων.
 
Ερώτηση: Χρήματα έχει ο ΕΔΟΕΑΠ;
-Έχει αποθεματικά, απαιτήσεις από οφειλές ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τρίτους ενώ μπορεί να ζητήσει (όπως το έκανε) χρηματοδότηση από τα αποθεματικά των Ενώσεων Συντακτών.
-Υπάρχει όμως και το ΑΚΑΓΕ ( Ειδικός λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί με το 10% από τα αποθεματικά των παλαιών Ταμείων κύριας ασφάλισης).
-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση κρίσης (όπως έχει ήδη γίνει στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας).
 
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Subscribe in a reader Facebook page Follow me