Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Οι… «σωτήρες»  του  ΕΔΟΕΑΠ  
βάζουν μέσα τον οργανισμό
με εκατομμύρια ευρώ
  Βάζουν μέσα με εκατομμύρια ευρώ τον ΕΔΟΕΑΠ, στην πιο κρίσιμη φάση της λειτουργίας του και με καινούργια ΚΥΑ  πετσοκόβουν δικαιώματα μισθούς και κατακτήσεις από τους δημοσιογράφους. 
  Σε πρώτη φάση αυτό εφαρμόζεται στο ΑΠΕ, στο υπουργείο Τύπου και στους Δημοτικούς σταθμούς, ενώ στην ΕΡΤ θα πρέπει να τροποποιήσουν το νόμο για να ισχύσει το καινούργιο καθεστώς.
  Αυτό προκύπτει από  ανοιχτή επιστολή του αν. μέλους του υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Σπ. Λουκόπουλου ενώ σχετική ερώτηση έχει τεθεί και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
  Η απώλεια για τον ΕΔΟΕΑΠ και τα  ασφαλιστικά  δημοσιογραφικά ταμεία  προκύπτει μετά την ματαίωση της δίκης, με πρόταση των δικηγόρων της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ την περασμένη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η προσφυγή κατά  της ΚΥΑ Κεδίκογλου, που από την 1.1.2013 έχει  κόψει το 25-40% των αποδοχών των συναδέλφων.
  Με την ακύρωση της ΚΥΑ οι συνάδελφοι που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, θα έπαιρναν αναδρομικά τις περικοπές των μισθών που δικαιούνται, όπως έχει συμβεί με την δικαίωση και άλλων κλάδων(όπως οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί). Το γεγονός ότι την προσφυγή υποστήριζαν τα ΔΣ των δημοσιογραφικών Ενώσεων ενίσχυε την προσδοκία  των εργαζομένων στο Δημόσιο  συνολικά.
  Η παραίτηση των συνηγόρων των δύο ενώσεων έγινε χωρίς να κατατεθούν αποφάσεις των ΔΣ με σχετική εντολή στην διαδικασία, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Όλη αυτή η ιστορία εκθέτει και ποινικά Αντωνιάδου –Καπάκο  από τα λεφτά που χάνονται με δική τους  απόφαση.
  Αυτό όμως που δεν μένει απαρατήρητο είναι ότι η διαδικασία παραίτησης από το ΣτΕ  είναι πανομοιότυπη με τον χειρισμό που έκανε παλιότερα , ως νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ ο σημερινός υφυπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος, όταν το ΔΣ της Ομοσπονδίας με πρόεδρο (τότε) τον Δημ. Τσαλαπάτη είχε προσφύγει κατά του νόμου και της διαδικασίας ενοποίησης και καταλήστευσης των αποθεματικών την περίοδο 2006-2008.
  Η ανατροπή της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ και οι χειρισμοί του Αν. Πετρόπουλου  έβαλαν τα θεμέλια για τον ΕΦΚΑ, βάζοντας «λουκέτο» στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ώστε να επέλθει, όπως νομίζουν, παραγραφή στις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ από αγγελιόσημο και εργοδοτικές εισφορές.
 Ο αρμόδιος υφυπουργός  θεωρεί φαίνεται ότι έχει την κάλυψη για όλα αυτά από τον Γκανά  και τον Σαββίδη που τους διόρισε στην επιτροπή του ΕΦΚΑ και από τον Κουμπιά που υποδύεται τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, παρόλο ότι τον μαύρισαν οι σύνεδροι στο πρόσφατο συνέδριο και κυρίως οι δικοί του και δεν μπορεί να το χωνέψει.
 Tην Τετάρτη (14/3) πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, χωρίς αποτέλεσμα και με τον υφυπουργό να αρνείται την μεταφορά υπολοίπων του αγγελιοσήμου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ  και τις  δημοσιογραφικές ενώσεις. Το πλέον προκλητικό όμως είναι η κρυφή συμφωνία Μπερεδήμα με την κυβέρνηση να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι των άλλων ενώσεων και της ΕΣΠΗΤ από την ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ.
 
Η επιστολή του συναδέλφου Σπύρου Λουκόπουλου:
 
                                              Aνοιχτή επιστολή Νο 2
Προς τους συναδέλφους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Κοινοποίηση: EΣΗΕΑ, Εκπρόσωποι εργαζομένων ΕΡΤ,  
ΑΠΕ, Δημοτικών Ραδιοσταθμών  
 
  Aπό τη μια μας δουλεύουν ότι θα φτιάξουν ΣΣΕ για μας τους δημοσιογράφους στο Δημόσιο. Από την άλλη όμως έχουν ήδη φτιάξει καινούργια ΚΥΑ που την έχουν στείλει στο υπουργείο Οικονομικών για τη τελική υπογραφή.
  Και κρύβουν ότι ο νόμος δεν επιτρέπει κλαδική ΣΣΕ όπως έγραψε και το ΒΗΜΑ την Κυριακή και η υπουργός Εργασίας παρέπεμψε για μετά τον Αύγουστο ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ….
  Πίσω από  τη «φιέστα», που αναβλήθηκε άρον- άρον, μετά την  ανοιχτή επιστολή μου, μαζεύονται τώρα την Παρασκευή το πρωί Αντωνιάδου- Καπάκος και η ουρά τους στο γραφείο της πολιτικής ηγεσίας για τη σκηνοθεσία της παράστασης.
  Οι κινήσεις τους όμως δείχνουν το αντίθετο και δεν μπορούν  να κρυφτούν, για αυτό ανησυχούμε.
  Μόλις προχθές την  Δευτέρα τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ έδωσαν εντολή στους δικηγόρους τους να παραιτηθούν από την διεκδίκηση μας κατά της ΚΥΑ του Κεδίκογλου, στο ΣτΕ. Δεν υπήρξε όμως απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ούτε έδωσαν κάποια εντολή οι συνάδελφοι που υπέγραφαν.
  Προσπάθεια 5 ετών που όλα έδειχναν ότι με την δικαίωση μας θα παίρναμε πίσω όλα τα λεφτά που μας έχουν κόψει από το 2013, όπως οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί πουλήθηκε εν ψυχρώ από τους σημερινούς …«σωτήρες» μας.
  Αφού λένε ότι θέλουν ΣΣΕ γιατί δεν άφηναν να προχωρήσει η ακύρωση της ΚΥΑ στο ΣτΕ και να γυρίσουμε στη δική μας ΣΣΕ όπως ίσχυε και το 2012 με τους παλιούς μας μισθούς;
  Φοβήθηκαν μην τυχόν πάρουν πίσω τα λεφτά τους όλοι οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στους δημοτικούς σταθμούς, στην περιφέρεια και στο δικό μας υπουργείο;
  Και δεν αναρωτιούνται με πόσα εκατομμύρια βάζουν μέσα τον ΕΔΟΕΑΠ και τα Ταμεία μας. 
  Άρα άλλα πράγματα έχουν στο μυαλό τους και άλλοι είναι οι στόχοι τους.
  Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η νέα ΚΥΑ φτιάχτηκε και πήγε για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών.
  Τα τέσσερα ερωτήματα της προηγούμενης επιστολής παραμένουν αμείλικτα.
  Και ένα τελευταίο: Ποια συνδιαλλαγή κρύβεται πίσω από όλα αυτά;
                                                                                                            
Σπύρος  Λουκόπουλος
Αν. Μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου
 14/03/2018
Subscribe in a reader Facebook page Follow me