Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     Την μοίρα του αγγελιόσημου
       ακολουθούν τα πνευματικά
                      δικαιώματα
Από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη, εστάλη επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην οποία επισημαίνεται ότι σε αντιπερισπασμό για το φιάσκο στο ΔΣ, με το δίκτυο προπαγάνδας για τη συμφωνία των Πρεσπών, αρχίζει αύριο συνεδρίαση fast track για τα πνευματικά δικαιώματα των συντακτών. 
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Υπόψη κας Μαρίας Αντωνιάδου
 
  Οι καθημερινές  εξελίξεις δικαιώνουν την αυτοκρατορική λογική, που σφραγίζει  συμπεριφορές και μονομερείς αποφάσεις της περιστασιακής πλειοψηφίας  στο ΔΣ. και τις  επικίνδυνες διολισθήσεις σας.
  Η άρνηση σας να απαντήσετε στη χθεσινή συνεδρίαση  στις ερωτήσεις  για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων,  συμπληρώνεται τώρα από  επιστολή όπου θέλετε τα μέλη του ΔΣ ως θεατές τετελεσμένων που έχετε αποφασίσει.  Μάλλον  έχετε μπερδευτεί με τους αυλικούς σας. 
  Αποκορύφωμα   αυταρχισμού - και όχι μόνο- αποτελεί η χθεσινή τοποθέτηση του προεδρείου ότι η δήθεν  πλειοψηφία που έβγαλαν οι εκλογές είναι δεδομένη και εκφράζεται στις αποφάσεις!.. Άρα δεν υπάρχει πρόταση- εισήγηση για το θέμα ή εσείς θα αποφασίσετε αν θα την δώσετε.
  Οι εκλογές όμως δεν σας  έδωσαν  πλειοψηφία. Εσείς με τους εκπροσώπους του Σύριζα  κάνατε συμφωνία ,όπως και στον ΕΔΟΕΑΠ.
  Η αρχή της δεδηλωμένης την οποία τώρα επικαλείστε, ακολουθείται  ΜΟΝΟ σε ορισμένες κοινοβουλευτικές  διαδικασίες.
  Άλλωστε δεν την έχετε και αυτή… Απόδειξη το χθεσινό φιάσκο σας στο ΔΣ με το σεμινάριο για την Μακεδονία, στη γειτονιά του Ζάεφ με γερμανική χρηματοδότηση. Σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πρόταση σας δεν πέρασε. Και δεν δίνετε στη δημοσιότητα , ούτε στα μέλη του ΔΣ  την ψηφοφορία για να μην εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. 
  Πρόκειται  για πανικό. 
  Από τις αρχές Αυγούστου θα έπρεπε να έχετε ασχοληθεί με το θέμα με την καταγγελία-επιστολή του συναδέλφου Κ. Μπετινάκη. Αδιαφορήσατε.
  Τώρα στέλνετε  επιστολή στους συνδιοργανωτές  εκλιπαρώντας  να αναβληθεί η συνάντηση στην Οχρίδα , ίσως γιατί θυμηθήκατε την Κοζάνη. Διαφωνεί βέβαια ο κ. Διόγος που επιμένει να αναφέρεται στη συνθήκη της  Λωζάνης.
  Η ουσία πάντως  είναι ότι κάποιοι στήνουν, μέσω των δημοσιογραφικών σωματείων, μόνιμο διακρατικό δημοσιογραφικό δίκτυο  προπαγάνδας με την ΝΑΤΟϊκή εκδοχή, ή αλυτρωτικές πρακτικές, για τις Πρέσπες και εσείς απλώς προσπαθείτε να τα χρεώσετε σε  άλλους (…!) . Με την  ουσία δηλαδή  συμφωνείτε.
  Είναι γεγονός ότι  υπάρχουν πλέον και δύο άλλες ενώσεις Μακεδονίας, εκτός από την δική μας στη Θεσσαλονίκη, με διαφορετικές διεκδικήσεις και φανερές ή κρυφές επιδιώξεις που προφανώς  υπερβαίνουν τα όρια της Βόρειας Μακεδονίας.
  Τα ακριβοπληρωμένα ταξιδάκια αναψυχής με τις φίλες σας από  το ΔΣ, με την  συμμετοχή σε  συναντήσεις και ψηφοφορίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς ομοσπονδίας  είχαν σαν αποτέλεσμα να τα  νομιμοποιήσετε αυτά.  
  Επαναλαμβάνεται δηλαδή ό, τι ακριβώς  είχε επιχειρηθεί  με την ίδρυση δήθεν δημοσιογραφικής ...ακαδημίας στον 7ο όροφο της ΕΣΗΕΑ , με βάση την εμπειρία από τα σεμινάρια  του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Ειρήνη) στην Ευρώπη, που  παραμένει  σε εκκρεμότητα λόγω της σπατάλης δεκάδων χιλιάδων  ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα 170.000  ευρώ πρόστιμο που έχει επιβάλλει η ΔΟΥ στην ΕΣΗΕΑ για τις προκλητικές παραβάσεις, στα σεμινάρια για τους ανέργους.
 Υπάρχουν για αυτά ιδιωτικά συμφωνητικά, αλληλογραφία του Λ. Κρέτσου,  αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών κ.α. 
  Είναι αστείο λοιπόν  να νομίζετε τώρα ότι μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από λογογράφους, αγιογράφους, βαθμοφόρους, συμβούλους, κυρίες επί των τιμών και άλλα διάφορα. 
  Ούτε βέβαια  η λογοκρισία  η οποία εφαρμόζεται με κατασκευασμένα πρακτικά και στην οποία ενεργό ρόλο διαδραματίζουν  δικηγόροι που σας πλαισιώνουν και ακριβοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη θα καταφέρουν να αλλοιώσουν τα γεγονότα.
Οι  ευθύνες σας , όπως και των συνεργατών σας είναι δεδομένες.
  Σαν κίνηση απόγνωσης και αντιπερισπασμού προσπαθείτε  να αλλάξετε όπως-όπως την ατζέντα.
  Έτσι ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο με τα πνευματικά δικαιώματα και μια διαδικασία fast track.την οποία θέλετε να προωθήσετε, η οποία όμως  μόνο τους εργοδότες ευνοεί. 
  Αν δεν είναι έτσι δώστε στη δημοσιότητα  το περιεχόμενο μιας από τις πρόσφατες ιδιωτικές συμφωνίες, που υποχρεώθηκαν να υπογράψουν οι συνάδελφοι με τους εργοδότες κι εσείς συμφωνήσατε έστω σιωπηρά. Προβλέπει ακόμη και ρήτρα εχεμύθειας!...
Βέβαια ετοιμάζετε μια ακόμη  φιέστα με βιτρίνα πανεπιστημιακούς σε μια δήθεν επιτροπή.
  Δεν σας διαφεύγει όμως, θεωρώ. ότι οι σύμβουλοι σας αυτοί έχουν ήδη  εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, και στην κατάργηση του δικαιώματος δημοσίευσης  των ισολογισμών  στις εφημερίδες. 
  Το επακόλουθο ήταν η  μεταφορά των εσόδων του αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ,  στην  Ένωση Επιμελητηρίων και στο ΕΒΕΑ του κ. Κ. Μίχαλου.
Και τώρα έρχεται η συνέχεια….
 
Δημ. Ι. Τσαλαπάτης                                                                         11/09/2019                                                      
Subscribe in a reader Facebook page Follow me