Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Οι Nοσυντηρητικοί
της Washington Post 
χτυπούν τα τύμπανα
του Ψυχρού Πολέμου … Και πάλι
Η  Washington Post έχει τη φήμη ως φιλελεύθερη εφημερίδα που θεωρείται μάλιστα πως βρίσκεται αριστερά του κέντρου.
Παρόλ' αυτά, στις σελίδες της σύνταξης κυριαρχούν νεοσυντηρητικοί οι οποίοι υποστηρίζουν την ιδέα του αμερικανικού ακραίου επιχειρησιακού ρυθμού στην  ανάπτυξη του στρατού της Αμερικής. 
Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε διαβάσει σειρά από επιλεγμένα δοκίμια που υποστηρίζουν την εκτεταμένη αμερικανική στρατιωτική δύναμη και την πολιτική, αν όχι στρατιωτική, αντιπαράθεσης με την Κίνα.
Τα αμερικανικά εθνικά μέσα ενημέρωσης γενικά μας  καταφεύγουν σε συνταξιούχους ανώτερους αξιωματικούς, όπως οι στρατηγοί David Petraeus και ο Jack Keane, πως θα πρέπει να εκπροσωπούν το στράτευμα. 
Τα μέσα ενημέρωσης συνήθως υπερασπίζονται φουσκωμένους αμυντικούς προϋπολογισμούς χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν την επικίνδυνη στρατιωτικοποίηση της λήψης αποφάσεων για την εθνική ασφάλεια.
Η Washington Post υποστηρίζει ιδιαίτερα μια πιο στρατιωτική πολιτική εθνικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αντιπαράθεσης με την Κίνα. Ομάδα των συνεργατών της, ειδικά ο Michael Gerson, ο David Ignatius και ο George Will, υποστηρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες για να «προστατεύσουν τη χώρα από το πλήρες φάσμα παγκόσμιων καταστροφών». 
Ο   David Ignatius, μακροχρόνιος απολογητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παραδέχτηκε την ανάγκη αποκατάστασης της «σωστής πολιτικής-στρατιωτικής ευθυγράμμισης», αλλά προσέφερε τον πρώην υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ως μοντέλο του, επειδή ο Γκέιτς «θα μπορούσε να είναι αδίστακτος». 
Ο Ignatius χτυπά τα τύμπανα για τη μόλις δημιουργημένη διαστημική δύναμη των ΗΠΑ, η οποία κληρονομεί 86 διαστημικούς πολεμιστές που αποφοίτησαν από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας.
 Ο πόλεμος στο διάστημα θα ήταν καταστροφή, και ακόμη και ο αρχηγός προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός David Goldfein παραδέχεται ότι σε κάθε παιχνίδι πολέμου που περιλαμβάνει εντοπισμένο χώρο, «ουδέποτε αναγορεύει νικητές». (Θυμίζοντας πως η Κίνα επικράτησε σε κάθε πολεμικό παιχνίδι που περιστράφηκε γύρω από την Ταϊβάν) . 
Ο εφετινός αμυντικός προϋπολογισμός διαθέτει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για διαστημικά συστήματα, όταν θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους αποστρατικοποίησης των διαστημικών συνόρων - και όχι προώθηση ενός άλλου αγώνα όπλων. Ουδεμία χώρα εξαρτάται τόσο οικονομικά όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρόσβαση στο διάστημα.
Ο George Will θέλει ένα εκσυγχρονισμένο και πιο θανατηφόρο Σώμα Ναυτιλίας στην εποχή που οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοί μας έχουν αναπτύξει «πυραυλικό πόλεμο μεγάλου όγκου», για να αντιμετωπίσουν απειλές από τη θάλασσα. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι πεζοναύτες δεν κατέφυγαν σε αμφίβια προσγείωση από τους πρώτους μήνες του πολέμου της Κορέας, και αυτός είναι ο υψηλός κίνδυνος και η μεγάλη δυσκολία τέτοιων επιχειρήσεων. 
Ο Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν αναγνώρισε την επιτυχία των πεζοναυτών στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά είχε δίκιο που ήθελε να καταργήσει το Ναυτικό Σώμα στο τέλος του πολέμου. 
Η κινεζική τεχνολογία πυραύλων έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων, δεν θα είναι σε θέση να φτάσουν αρκετά κοντά στην κινεζική ηπειρωτική χώρα για να είναι αποτελεσματικά και η ιδέα του νησιωτικού άλματος εναντίον της Κίνας είναι καθαρή φαντασία.
Ο   Michael Gerson, ο κορυφαίος συντάκτης της ομιλίας για τον «άξονα του κακού» του Προέδρου Τζορτζ Μπους το 2002 που προετοίμασε το δρόμο για την εισβολή στο Ιράκ, αναφέρεται συχνά σε μια «ολοένα και πιο πολεμική Κίνα». 
Πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να προσλάβει ανώνυμους συμβούλους άμυνας και εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Μπους. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να φέρει πίσω τους Ντικ Τσένι, Ντόναλντ Ράμσφελντ, Μπομπ Γκέιτς και την Κόντι Ράις που είναι υπεύθυνοι για πολιτικές που έχουν φέρει τη μεγαλύτερη περίοδο συνεχών πολέμων των ΗΠΑ στην ιστορία των ΗΠΑ.
 Ο Γκέρσον πιστεύει ακόμη ότι ο Μπάιντεν «πρέπει να πείσει ενεργά… σεβαστούς στρατιωτικούς και μυστικές προσωπικότητες που υπηρέτησαν στην κυβέρνηση Τραμπ να τον υποστηρίξουν δημόσια». Οι συνήθεις ύποπτοι του Γκέρσον δεν είναι η απάντηση.
Στις 30 Απριλίου, η Washington Post μετέφερε δύο πρόσθετα όπλα που ενέκριναν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Κίνα, επισημαίνοντας πως «απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς» ως «ο  πιο σίγουρος δρόμος προς την ειρήνη».
  Η Νίκι Χάλι, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη το 2017-2018, υποστήριξε ότι «η ανώτερη δυτική οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική δύναμη» νίκησε τη Σοβιετική Ένωση και ότι η τρέχουσα πρόκληση από τους «Κινέζους Κομμουνιστές» πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο. "
Ο Τζορτζ Γουίλ πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος γιατί είναι πρόθυμος να «σταθεί στην Κίνα και ενθαρρύνει τον Μπάιντεν να« συσχετιστεί »με τον γερουσιαστή Tom Cotton (R-AR), ο οποίος υποστηρίζει τη συνωμοτική θεωρία σχετικά με την ευθύνη του ερευνητικό εργαστήριο στο Γουχάν για το ιικό ξέσπασμα εκεί. Ο Cotton, ο πολεμιστής του Ψυχρού Πολέμου, έγραψε στο Post στις 3 Μαΐου ότι «το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εχθρός μας. Στόχος του είναι να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την κορυφαία οικονομική και στρατιωτική δύναμη του κόσμου. "
Δυστυχώς, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν έχουν δημιουργήσει ήδη θέμα πιο σκληρής γραμμής προς την Κίνα ως κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας. 
Αλλά και κορυφαίοι Δημοκρατικοί, όπως ο γερουσιαστής Charles Schumer, καλούν τον Τραμπ να είναι πιο επιθετικός απέναντι στην Κίνα. Η εκστρατεία Μπάιντεν επιτίθεται στον Τραμπ επειδή είναι αρκετά σκληρός στην Κίνα. 
Αυτό θυμίζει άσκοπη αντι-σοβιετική στάση κατά τη διάρκεια προεδρικών εκστρατειών στις χειρότερες ημέρες του Ψυχρού Πολέμου. 
Ο Τραμπ δεν χρειάζεται ενθάρρυνση. Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάθιου Πότεντερ και ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλός του, Πίτερ Ναβάρο, είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στην Κίνα.
Ο Πομπέο, ο κορυφαίος από τις μαζορέτες σε αυτήν την εκστρατεία, έχει κατηγορήσει την επιλεγμένη διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ, με την εύρεση αποδεικτικών στοιχείων που εμπλέκουν το ερευνητικό κέντρο, όπως; Υποστηρίζουν οι New York Times.
 
 Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Haspel δεν θα στηρίξει το παλιό αφεντικό της. Η Haspel έχει υποστηρίξει τον Λευκό Οίκο για ευαίσθητα θέματα, όπως ο ρόλος του Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας στη σαδιστική δολοφονία αντιφρονούντος δημοσιογράφου. Αλλά και την «Ρωσική πειρατεία» στην εκλογική διαδικασία των Η.Π.Α. και την προέλευση του ιού Covid-19.
 Οι αναλυτές πληροφοριών της Haspel θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον Πομπέο ότι είναι αντιπαραγωγικό να υποστηρίξουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να διατηρήσουν την Κίνα στη «σωστή θέση». 
Από την άλλη, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, γνωστή για την προθυμία της να πολιτικοποιήσει τις πληροφορίες, άλλαξε πρόσφατα την αναλυτική της θέση προκειμένου να ανταποκριθεί στην άποψη ότι ένα ερευνητικό εργαστήριο στο Γιουχάν ήταν η προέλευση του νέου παθογόνου ιού.
 
Ένας άλλος συγγραφέας της Washington Post, ο Josh Rogin αγνοεί τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo να συνδέσει την προέλευση της πανδημίας Covid-19 με το εργαστήριο Wuhan.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me