Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

41 μαζικές δολοφονίες

   με 211 νεκρούς 

 
Στις ΗΠΑ σημειώθηκαν οι περισσότερες μαζικές δολοφονίες το 2019 από ό,τι στα ορηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Βάση δεδομένων που συντάχθηκε από το Associated Press (AP), τις ΗΠΑ Today και το Northeastern University κατέγραψε 41 περιστατικά και συνολικά 211 θανάτους.
Οι μαζικές δολοφονίες καθορίζονται όταν τέσσερα ή περισσότερα άτομα σκοτώνονται στο ίδιο περιστατικό, εκτός από τον δράστη.
Μεταξύ των πιο θανατηφόρων  επεισοδίων το 2019 ήταν οι δολοφονίες 12 ατόμων στην Virginia Beach τον Μάιο και 22 στο Ελ Πάσο τον Αύγουστο.
Από τις 41 περιπτώσεις του 2019, 33 αφορούσαν σε πυροβόλα όπλα, ανέφεραν ερευνητές. 
 Η Καλιφόρνια είχε τον μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ανά πολιτεία, με οκτώ.
Η βάση δεδομένων έχει εντοπίσει μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ από το 2006, αλλά η έρευνα που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970 δεν αποκάλυψε κάποιο χρόνο με περισσότερες μαζικές δολοφονίες, ανέφερε το AP. 
Το έτος με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μαζικών δολοφονιών ήταν το 2006, με 38.
Αν και το 2019 είχε τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών, ο αριθμός των 211νεκρών υπολείπεται από τα 224 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε μαζικές δολοφονίες το 2017. 
Το ίδιο έτος γνώρισε την πιο θανατηφόρο «μαζική σκοποβολή» στην ιστορία των ΗΠΑ, όταν 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φεστιβάλ στο Λας Βέγκας.
Τον Αύγουστο, μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις στο Ντέιτον, το Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε ότι «θα γίνουν σοβαρές συζητήσεις μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου για «ουσιαστικούς» ελέγχους ιστορικού στους ιδιοκτήτες όπλων.
Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, οι δημοκρατικοί προεδρικοί υποψήφιοι μιλούν σοβαρά για νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς ελέγχου των πυροβόλων όπλων.
 
BBC
 
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me