Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Ένα χρόνο μετά το μαύρο

Ένα χρόνο ακριβώς από το «Μαύρο στην ΕΡΤ» Καρούτζος - Αντωνιάδου,  δίνοντας εξετάσεις  στο Μαξίμου, παρέα με τους  συνεταίρους τους στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισαν να τελειώνουν με τους εργαζομένους στην ΕΡΤ.

  Μετά τις χειροπέδες που φόρεσαν οι κυβερνητικοί εταίροι στην ενημέρωση, τώρα αφήνουν χωρίς περίθαλψη τους  δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε Τετάρτη μεσημέρι στο άψε σβήσε να κόψει την ασφάλιση από τους συναδέλφους. Μόνο που  τα ίδια άτομα

στο ΔΣ  είχαν στυλώσει τα πόδια για να μην διαγραφεί ο Κεδίκογλου, τον οποίο αποδοκίμασε ο κλάδος αλλά και ο πρωθυπουργός του.

 

Όχι στο αίτημα των συναδέλφων για την ασπιρίνη τους, είπαν μαζί  με τον εκ Θεσσαλονίκης αντιπρόεδρο Π. Νεστορίδη,  που προήδρευσε στη θέση του Π. Σόμπολου και οι Ν Καρούτζος, Σ Ε.Ζαφειροπούλου. Σ.Καταιφτσής, Γ.Χριστόπουλος.  

Η Ελένη του Μεγάρου μυρίστηκε όμως,πελάτες και έκοψε μισή ταρίφα.

Το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για παράταση της περίθαλψης τους,  που μένουν ένα χρόνο απλήρωτοι και η κυβέρνηση κοιτάει να τους φάει τις αποζημιώσεις. ψήφισαν μόνο η Π. Χριστοδουλίδου και ο Γ. Αγγέλης.

 Η διακοπή όμως στην ασφάλιση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου-το οποίο υπηρετούν και οι υπάκουοι στην διαπλοκή που συγκροτούν προσωρινές πλειοψηφίες στις ενώσεις και τα ταμεία- ώστε να σβήσουν από τον χάρτη ό,τι έχει μείνει από την ΕΡΤ και τους ανθρώπους της.

 

Μάταια όμως. Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω.

Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε και πάλι με τον κόσμο να στέλνει το μήνυμα.

Στο τελευταίο όροφο όμως του κλειδαμπαρωμένου μεγάρου της Αγίας Παρασκευής οι…υδραυλικοί της ταράτσας τα παρακολουθούσαν όλα από ψηλά με την κάμερα τους να  καταγράφει.

Φαίνεται κάποιοι στην Κυβέρνηση ήθελαν δελτίο πριβέ, με φάτσες και ονόματα, αφού

μεσημεριανό στη Νεριτ είχε τελειώσει

πριν από 3 ώρες.

Άλλωστε το διευθυντικό  ντουέτο δεν είχε προλάβει να τα γράψει όλα , έστω και αν έσπασε  τη στάση εργασίας 12-4μμ που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ.

 

Η «Ερευνα» όμως, το προηγούμενο βράδυ, έδωσε το δικό της στίγμα από το Μegaφέρνοντας τσίμα- τσίμα τον τηλεθεατή  στην άποψη ότι ευθύνη για το μαύρο έχουν δήθεν οι απεργίες στην ΕΡΤ.

Με Κεδίκογλου και Καψή πρώτη μούρη να  ρίχνουν ευθύνες σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Μόνο που οι κινητοποιήσεις  τότε ήταν κόντρα στην

κυβερνητική  επέλαση με εργολάβους στις ειδήσεις, τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, συμβασιούχους με ψίχουλα, τα λεφτά από το ανταποδοτικό τέλος να διατίθεται στους βαρόνους των φωτοβολταικών και μια ΕΡΤ σε μοντέλο Σαλαγκούδη.

 

Βέβαια ακούσθηκαν και κάποιοι να τα χώνουν  στην Κυβέρνηση.

Ούτε λέξη όμως για  το  καινούργιο ‘ 89 , αφού το λουκέτο στην ΕΡΤ  εξυπηρέτησε μια χαρά τα ιδιωτικά κανάλια, που με τον τρόπο αυτό πήραν την μερίδα του λέοντος από τις ψηφιακές συχνότητες.

Την επομένη μέρα πάντως σε πολυκατάστημα της πλατείας Συντάγματος το νέο βιβλίο του ρεπόρτερ της έρευνας, έσπευσε να προλογίσει ο επιλαχών

Παντελής των ευρωεκλογών..

 

Λες Καψής και είσαι μέσα…

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me