Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

"Εδώ αρχίζει μια μακρά φιλία" από το φινάλε της ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Tου Κώστα Μπετινάκη

Πριν λίγο καιρό, ο αρθρογράφος Ιωνάς Γκόλντμπεργκ, προσέβαλε το γαλλικό έθνος από τη στήλη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Washington Times» (που μεταξύ άλλων, προωθεί την αίρεση των οπαδών του ιδιοκτήτη της Moon) υποστηρίζοντας πως «οι Γάλλοι είναι ψεύτες».

Στο άρθρο προσπαθούσε να κάνει καλαμπούρια με την γαλλική προφορά των λέξεων και την ικανότητα των Γάλλων να φτιάχνουν τυριά. Έκανε ακόμα σχόλια για , τον Γάλλο πρεσβευτή  στον ΟΗΕ Ντομινίκ ντε Βιλπέν όσο και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, επειδή προσπαθούν να άρθεί το εμπάργκο εναντίον του Ιράκ που τείνει να προκαλέσει γενοκτονία μιας γενιάς παιδιών…

Ο Γκόλντμπεργκ ακόμα έδειχνε να ενοχλείται επειδή το εμπάργκο δεν λειτουργεί τέλεια «λόγω των γαλλικών προσπαθειών να το υπονομεύσουν». Έγραψε ακόμα πως «η επιθυμία των Γάλλων για  ειρήνη  πηγάζει από την δίψα τους για πετρέλαιο».

Αυτές οι ξεδιάντροπες προσβολές εναντίον του γαλλικού έθνους δημοσιεύθηκαν κάτω από τον τίτλο «Τα πραγματικά αίτια της γαλλικής στάσης» προκλήθηκαν προφανώς επειδή η Γαλλία τόλμησε να πει σθεναρά «όχι» στον σχεδιαζόμενο από τις ΗΠΑ πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Το άρθρο του Γκόλντμπεργκ αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις φιλο-σιωνιστικής προπαγάνδας (ή Σιων-προ, όπως συνηθίζεται να λέγεται στις ΗΠΑ). Πρόκειται για μια συγκαλυμμένη επιχείρηση στην οποία δεν αναφέρεται λέξη περί Ισραήλ, Σιωνισμού και δεν κατονομάζεται ούτε ο Αριέλ Σαρόν ο επονομαζόμενος «Χασάπης». Η τεχνική που χρησιμοποιεί πράγματι ο Γκόλντμπεργκ είναι αξιοπρόσεκτη. Γνωρίζει κατ’ αρχήν πάρα πολύ καλά πως το Σιωνιστικό καρτέλ, θέλει ασμένως αυτόν τον πόλεμο. Όπως δεν θέλουν ούτε ν’ ακούσουν για τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ. (Έχει γράψει επανειλημμένα εναντίον του άλλωστε ο Γκόλντμπεργκ). Αυτός  είναι με λίγα λόγια ο λόγος που έγραψε το άρθρο-λιβελογράφημα για τους Γάλλους ο Γκόλντμπεργκ.

 

Για να σκεφτούμε τώρα προς στιγμή ότι ένας Αμερικανός δημοσιογράφος –μη εβραίος- τολμούσε να γράψει «οι Ισραηλινοί είναι ψεύτες».Πάω στοίχημα πως πριν ακόμα στεγνώσει το τυπογραφικό μελάνι, οι ορδές της αμερικανικής λεγεώνας προστασίας από λιβέλους θα είχαν αρχίσει να ακονίζουν τα μαχαίρια τους και θα κυκλοφορούσε ήδη η έντονη ανακοίνωση «για την βάρβαρη συκοφαντική επίθεση δια του Τύπου». Σ’ αυτόν που θα είχε τολμήσει να υπογράψει το επικίνδυνο αυτό κομμάτι, θα έμπαινε ισόβια η ρετσινιά του «αντισημίτη» και όπως είναι φυσικό, μόνο σε περιθωριακά έντυπα θα μπορούσε να εργαστείς τις ΗΠΑ, μς εντολή του «Μίστερ Σιωνισμός ΗΠΑ»  Μόρτιμερ Ζούκερμαν.

Ξεχάστε το αμερικανικό Σύνταγμα και την Διακήρυξη των Αρχών της Ανεξαρτησίας αυτά δεν πιάνουν όταν έχουν ενοχληθεί τα γιαμούλκας του εβραϊκού λόμπι και αρχίζουν να ψέλνουν ομαδικά «Αμήν».

Στην περίπτωση του άρθρου του Γκόλντμπεργκ, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση. Αν όμως, σύμφωνα με την ισραηλινή σκέψη ο Αραφάτ ευθύνεται για το σύνολο των πράξεων των Παλαιστίνιων με τη μέθοδο της συλλογικής ευθύνης, γιατί όχι και η Σιωνιστική ελίτ να μην κρίνεται υπόλογη για τις πράξεις συμπαθούντων της όπως ο Γκόλντμπεργκ;

Δεν περιμέναμε να υπήρχε οποιαδήποτε αντίδραση βέβαια, από ποιους;  Σάμπως είναι πολλοί σήμερα στις ΗΠΑ που θυμούνται τις μαύρες μέρες του πολέμου για την Ανεξαρτησία, και ότι ο γαλλικός στόλος είχε σπεύσει σε βοήθεια των επαναστατών αποκλείοντας τον Κόλπο Τσέσαπηκ με τον ναύαρχο  Φρανσουά ντε Γκρας. Ύστερα ποιος θυμάται σήμερα, πως Γάλλοι είχαν σπεύσει να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατηγού Ουάσιγκτον για να βοηθήσουν στην περίλαμπρη νίκη εναντίον των βρετανικών δυνάμεων στο Γιόρκτάουν το 1781. Άραγε Γάλλος δεν ήταν και ο αντιστράτηγος  Μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ, ή μήπως τον έχουν ξεχάσει κι αυτόν στις ΗΠΑ;

Ίσως θα πρέπει να θεωρηθεί ο Γκόλντμπεργκ πως δεν γνωρίζει την αμερικανική ιστορία, ή ότι η κοντόφθαλμη πολιτική του ατζέντα περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα που άπτονται αποκλειστικά του θρησκευτικού του δόγματος.

Αλλά για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται θα θυμηθούμε άλλο ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος αρθρογράφος και καλούσε την αμερικανική κυβέρνηση να «βομβαρδίσει τον Καναδά». Κι όταν υπήρξε αντίδραση από την άλλη άκρη των συνόρων, τότε ισχυρίσθηκε ότι το έγραψε «αστειευόμενος».

Όπως είναι φυσικό, ο ίδιος αρθρογράφος δεν έχει διανοηθεί να γράψει ούτε μία καλή κουβέντα για το Ισλάμ αλλά συνεχώς επιτίθεται με την πένα του εναντίον των Αράβων υποστηρίζοντας ενίοτε ότι εμπνέεται από τον Δανιήλ.

Αλλά δεν είναι ο Γκόλντμπεργκ μόνος του στην δυσφημιστική εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι συντηρητικοί αμερικανο-σιωνιστικοί κύκλοι. Αυτή την περίοδο, κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα για τους Γάλλους, που φτάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αμερικανο-γαλλικός ψυχρός πόλεμος αναμένεται να κορυφωθεί, αμέσως μετά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ.

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me